Jeg læste 5 anbefalinger baseret på mit stjernetegn

For nogle måneder siden var der en trend med at gøre forskellige ting baseret på ens stjernetegn; Safiya Nygaard lavede eksempelvis en video med outfits baseret på hendes stjernetegn. Ikke særlig lang tid efter kom der forskellige artikler eller indlæg på bl.a. Bustle med boganbefalinger baseret på stjernetegn og det fik mig til at overveje hvorvidt jeg skulle afprøve det.

Jeg søgte et par gange på nettet og kom op med en 10-11 indlæg/artikler med forskellige anbefalinger. Jeg forsøgte at finde indlæg hvor der kun var en enkelt anbefaling pr. stjernetegn – Epic Reads havde en længere liste til hver stjernetegn og jeg indså hurtigt at det ikke var den vej jeg ville gå. Planen var dernæst at søge på bibliotek.dk og ereolen global for at se hvilke af dem der var mulige at anskaffe og det var langt fra alle. Jeg fik fire fysiske eksemplarer hjem og nogle stykker af dem fandt jeg på ereolen global så der har været en fin selektion af bøger. 

Af de 10-11 bøger er de 5 jeg har læst været baseret på tilfældighed. Jeg læste dem jeg kunne få hjem som fysisk eksemplar og dem der var ledige på ereolen global. Det havde været muligt for mig at læse lidt flere af anbefalingerne, men jeg tænkte at 5 var et godt tal. 

De forskellige sider skrev også kort om hvorfor de anbefalede bogen til det stjernetegn og dem har jeg så vidt forsøgt først at læse efter endt læsning. 


The Perfect Mother af Aimee Molloy anbefalet af Paperback Paris

Første bog fra listen som jeg læste var The Perfect Mother som ud af det blå var mulig at låne på Ereolen global da jeg manglede en e-bog at læse. Jeg havde lige fået min iPad og kombineret med en uge hvor jeg ikke orkede at sidde med en stor bog endte jeg med at læse denne i løbet af en 3-4 dage. Dette er grunden til anbefalingen fra Paperback Paris; 

Fishie, fishie! Sweet Pisces, you are compassionate, selfless and maybe even a little idealistic. When it comes to books, you’re looking for mystery and escapism. Check out The Perfect Mother by Aimee Molloy. It’s a suspenseful thriller that will you wondering more with the turn of each page and above all show the power of motherhood and female friendship.


Jeg læste et lille blurb inden jeg gik i gang for at vide hvad det egentlig gik ud på men ellers lod jeg det være op til bogen at imponere mig. Desværre skete det aldrig. Historien er en thriller om en lille babys forsvinden. Man følger en mødregruppe og barnets moder og det er sådan set det. Jeg var ikke rigtig fanget af historien på noget tidspunkt og selvom mødrene i gruppen var tydelige for mig i begyndelsen endte det med at være noget nær umuligt at kende forskel på dem til sidst. Ja, den omhandlede det at være mor – hvilket kunne have været alt for meget for mig på et andet tidspunkt af personlige årsager – og venskab. Jeg satte pris på venskabsdelen men det blev altså for meget til tider og jeg synes ikke der skete det store. Jeg må dog sige at jeg er glad for at man ikke fulgte politiet, da det virkelig ikke er en vinkel jeg er glad for i bøger. Jeg endte med en rating på 2.5 stjerner da den egentlig var fin nok, men jeg har ikke det store at sige om den og jeg kunne fint have overlevet uden den læseoplevelse. 


Akata Witch (Akata Witch, #1) af Nnedi Okorafor anbefalet af Bustle

Akata Witch var egentlig den sidste bog jeg faldt over. Kort efter jeg havde samlet listen og fundet bøgerne dukkede den op på Bustles side og da det var fantasy anbefalinger baseret på stjernetegn kunne jeg på ingen måde sige nej – jeg knuselsker fantasy. Jeg læste Akata Witch i løbet af en enkelt dag under et uge-langt læsemaraton og jeg nød den uden tvivl. Den udkom oprindeligt i 2011 men jeg har aldrig hørt om bogen selvom jeg faldt over forfatteren i september.
 

Dreamy, creative Pisces will fall head over heels for the lovely Akata Witch. The book follows Sunny, a 12-year old girl who’s left New York for Aba, Nigeria. The other kids pick on her here, and the sun burns her albino skin. But Sunny soon finds herself plunged into the strange, hidden world of the Leopard People, where all of her embarrassing flaws might just turn out to be her greatest strengths


Jeg ved ikke ligefrem om jeg vil sige at jeg er ‘head over heels’ men det var da en god bog. Den er ulig noget andet jeg har læst og det var faktisk interessant at opleve noget “nyt” fantasy da jeg ofte kan trække linjer eller paralleller mellem de forskellige historier. Der er en masse diversitet i bogen og jeg tror ikke jeg har læst om en albino i ungdomlitteratuen – det eneste jeg kan huske at have læst med albioner er nogle af Dan Browns bøger. Magien i bogen er også utrolig interessant, der er formularer, pulver, naturlige evner og meget mere. Det er heller ikke bare hekse og magi men Leopard People og juju. Utrolig interessant men jeg endte dog stadig med 3 stjerner. Jeg har på nuværende tidspunkt ingen idé om jeg vil læse efterfølgeren eller ej, men hvis den passer ind i et læsemaraton kan det da godt være at jeg giver den et skud, det er dog ikke en høj prioritet. Umiddelbart anbefaler jeg bogen, mest af alt fordi det føles som noget ‘nyt’ og ikke den gamle køre. 


Bluets af Maggie Nelson anbefalet af NYLON

Bluets er en meget lille bog på blot 95 sider og jeg vidste at den ikke ville være noget for mig med det samme jeg fik den hjem. Jeg havde igen intet læst om bogen – meget bevidst – men jeg bladrede hurtigt igennem den på biblioteket og opsætningen var allerede mystisk. På bagsiden står der essays / literature og andre steder er den markeret som poesi og jeg ved virkelig ikke hvad jeg ville markere den som. Grunden til anbefalingen er følgende; 

A Pisces is no stranger to suffering, and they’re not afraid of wallowing in their own, so there’s little doubt that they will love the experience of exploring someone else’s. And whose better than Maggie Nelson’s? Bluets is a profoundly moving, lyrically written, provocative look at love and pain, loss and limitations. It is the perfect book for a Pisces, who feels everything deeply, especially when it comes to loss and love.


Jeg kan igen godt se mig selv i meget af det de skriver men jeg kunne på ingen måde lide bogen. Den er sat op i paragraffer som er nummereret og nogle af dem hører sammen mens andre ikke gør. Jeg forstod heller ikke meningen med dem. Jeg kan ikke engang fortælle dig hvad den handlede om, for den handlede om ingenting og alting hvoraf intet sagde mig noget. I begyndelsen var jeg interesseret, selvom jeg stadig ikke mente den var fantastisk, men som jeg læste mere i den blev den bare forfærdelig. Sproget var ret ‘rå’ til tider – noget a la *Call Me By Your Name og jeg var i det hele taget bare ikke fan af den. Af en bog skrevet udelukkende i korte paragraffer og med blot 95 sider tog den mig overraskende lang tid at læse og jeg kunne godt have undværet oplevelsen. Jeg endte selvfølgelig med en rating på en enkelt stjerne. 


The Beauty That Remains af Ashley Woodfolk anbefalet af Seventeen

The Beauty That Remains er en af de få bøger fra listen her som jeg har hørt om før. Nu hvor jeg tænker over det har jeg hørt om både The Perfect Mother, Broken Things (se listen længere nede) og denne fra Booksandlala og den fjerde bog jeg har kendskab til er en de fleste har kendskab til. Mystisk. Men denne var nok en af dem jeg har set mest frem til fordi jeg vidste at hun, Kayla, var glad for den. Dog er jeg ikke den største fan af bøger med musik i, selvom jeg har sunget i mange år og på et tidspunkt ønskede at gøre noget med det. I denne er det dog gjort på en rigtig god måde, så det er en stor del af historien uden at tage over og blive for meget. Grunden til anbefalingen er følgende; 

For empathetic Pisces, an emotional yet powerful novel like The Beauty That Remains by Ashley Woodfolk will really tug at your heartstrings. This tear-jerking read unfolds with the story of three band members who deal with the traumatizing loss of their friend. Musical Pisces will especially appreciate this heartbreaking tale.


Jeg er faktisk ret enig i hvad de siger. Bogen følger tre unge som hver især har mistet en ven eller veninde, de har ingen kendskab til hinanden i begyndelsen, det er snarere deres netværk og venner af dem, som kender hinanden. Den er skrevet umådelig godt og fyldt med diversitet (både seksualitet og etnicitet). Jeg læste noget nær halvdelen under Dewey’s læsemaraton i uge 42, men det tog mig et stykke tid at samle den op og komme videre med den, hvilket egentlig er grunden til at den ikke har fået en højere rating. Jeg endte med at give den 4 solide stjerner ud af 5, for den var umådelig god og det er uden tvivl en bog jeg kommer til at anbefale, den er bare ikke helt noget specielt hvis i spørger mig. Men den var god og jeg nød den, hvilket er mere end man kan sige om de fleste af bøgerne på den her liste.

 

How To Murder Your Life af Cat Marnell anbefalet af Elite Daily

Og så den sidste bog jeg valgte at læse, og nok den mest hektiske. Det var nok en af dem jeg på ingen måde havde lyst til at læse og jeg fik ret i at det virkelig ikke var noget for mig. Jeg havde lånt den på ereolen global, og pludselig havde jeg 5 timer før den blev afleveret (uden mulighed for fornyelse) og efter deres beregninger 4 timer og 21 min. tilbage hvis jeg læste med min sædvanlige hastighed. Jeg satte mig derfor ned og forsøgte at færdiglæse den og jeg blev færdig! Det var dog ikke uden mange gange at overveje hvorvidt jeg bare skulle opgive og tage en anden bog, men jeg gjorde det. De anbefalede mig bogen fordi; 

Pisces, you are a compassionate sunflower. You are known for your capacity for empathy and forgiveness. I think you’d love Cat Marnell’s How To Murder Your Life. In her memoir, Marnell produces a retrospective look at her successful writing career that she cultivated while also experiencing severe drug addiction. The writing is self-aware, honest, entertaining, and unlike the last book you read. This book is the friend and journey you deserve.


Jeg elsker memoirs, så genren er ikke grunden til min meget lave rating. Hendes historie var på mange måder The Devil Wears Prada med stoffer, og det var egentlig der det glippede for mig. Jeg var fint tilfreds med The Devil Wears Prada da jeg læste den, og jeg kan egentlig godt lide at læse om folk der skriver, men Marnell har været så umådelig heldig og priviligeret. Folk har gjort så meget for hende, og hun har aldrig været seriøs omkring noget. Selv da man når slutningen bliver det stadig fortalt at hun var på stoffer, og meget afhængig, under hele hendes karriere og at hun har mistet så mange venskaber, men hendes karriere tog først fart da hun snakkede om stoffer på et af magasinerne og med al dramaet der kom derefter. Så ja, det er nok en bog man skal læse hvis man er interesseret i hende eller hvordan det er at leve i afhængighed. Den skal ikke læses hvis man håber på bare en smule forløsning til slut. Jeg endte med at give den 1 stjerne og jeg synes virkelig den var forfærdelig. Meget få passager interesserede mig oprigtigt, men jeg var mere træt af Marnell end noget andet. 


Og en kort oversigt over ratings; 

 • The Perfect Mother af Aimee Molloy ★★.5
 • Akata Witch (Akata Witch, #1) af Nnedi Okorafor ★★★
 • Bluets af Maggie Nelson ★
 • The Beauty That Remains af Ashley Woodfolk ★★★★
 • How To Murder Your Life af Cat Marnell ★


Den gennemsnitlige rating var 2.3 stjerner, hvilket er umådelig lavt og endda lavere end min dårligste læsemåned i år (2.5 stjerner). Umiddelbart gik eksperimentet derfor ikke så godt som jeg havde håbet, for jeg havde egentlig krydset fingre for at der kom nogle nye favoritter ud af eksperimentet, men det kan man vist ikke helt sige. Jeg fik dog prøvet lidt bøger af som jeg nok aldrig selv havde valgt at læse og som jeg aldrig har hørt om, så noget godt kom der vel ud af eksperimentet. 

I tilfælde af at i er interesserede i hvilke bøger jeg også fik anbefalet men som jeg ikke fik læst er her en liste; 

 • Broken Things af Lauren Oliver anbefalet af Bustle – jeg var på ventelisten på ereolen global i et lille stykke tid, og jeg havde nok også læst den hvis jeg ikke havde besluttet mig for fem anbefalinger (baseret på de dårlige ratings). 
 • Bruja Wendy C. Ortiz af anbefalet af Bustle
 • Dive af Stacey Donovan anbefalet af Early Bird Books
 • The Unseen World af Liz Moore anbefalet af Your Tango
 • You Me Everything af Catherine Isaac anbefalet af Hello Giggles – jeg havde ebogen fra ereolen global og jeg fik også læst et par kapitler inden jeg indså at jeg allerede havde læst fem anbefalinger fra listen. Den mindede mig dog om The Versions of Us af Laura Barnett som jeg var forfærdelig skuffet over. 
 • One Hundred Years of Solitude af Gabriel García Marquez anbefalet af Reader’s Digest – den sidste bog jeg havde formået at finde, og endda i fysisk version. Jeg var nummer to i umådelig lang tid og de seneste par uger har jeg været nummer et, men den nåede aldrig frem i tide. 

Og siden jeg skrev indlægget her har Bustle lagt endnu en artikel op med anbefalinger baseret på stjernetegn – denne gang udgivelser fra 2018, artiklen kan findes her. Til mig anbefaler de Heart Berries af Terese Marie Mailhot som er endnu et memoir, som ikke siger mig noget, på trods af at det er en favorit genre hos mig. 


Alt i alt gik det tydeligvis ikke særlig godt for mig, men nu er det prøvet. 

Skriv et svar

CommentLuv badge