Ivy og blæksommerfuglen af Johanna Basford

*Reklame* Eksemplar modtaget til anmeldelse fra forlaget.

Ivy og blæksommerfuglen er Johanna Basfords seneste malebog. Denne gang er det dog ikke blot en malebog men også en historie. Hendes fine illustrationer og motiver er nemlig ledsaget af en historie om unge Ivy, som Johanna selv har skrevet. Jeg var desværre ikke synderligt imponeret over historien, men historie og motiver komplimenterer hinanden. Det er en fryd at kigge bogen igennem, hvilket jeg har gjort en hel del.

Basford-malebøgerne kan holde til en del, både tuscher og vandfarve også. Jeg foretrækker i den grad at bruge farveblyanter i de malebøger jeg har af hende, da tuscher ikke giver samme effekt og jeg ikke føler mig dygtig nok til vandfarve endnu. Hver af illustrationerne er nemlig utrolig detaljerede, og jeg har ikke lyst til at ødelægge dem med min urolige hånd og for meget vand.

Hver eneste side er prydet med en illustration eller motiv; enten har man en ramme eller bort rundt om teksten, på visse sider er det fulde illustrationer og på andre gemmer teksten sig blandt de fine motiver. Teksten står aldrig alene og du kan ikke undgå at få en kriblen i fingrene efter at farvelægge hver eneste side.

Præcis som Den dejlige juletid er der inkluderet et par testsider hvor man enten kan sikre sig at farverne ikke bløder igennem eller hvorvidt man kan lide kombinationen af de farver man har udset sig. Johanna Basfords malebøger er de eneste jeg har fundet de sider i, og jeg er vild med tilføjelsen, for det er nødvendigt i visse situationer. Siderne kan dog holde til en del, så det er ikke nær så nødvendigt som i andre malebøger.

Jeg anbefaler uden tvivl malebogen og kan kun forestille mig at det kan skabe hyggelige stunder derhjemme. Man kan læse historien højt over et par sessioner mens børnene får lov til at male de fine motiver, eller man kan ligesom jeg læse historien selv. Jeg ville ønske jeg havde en lille én at dele malebogen med herhjemme, for den kan ikke andet end at skabe en hyggelig stemning.

 

Ivy og blæksommerfuglen af Johanna Basford. Udgivet af Politikens forlag i oktober 2017. Modtaget til anmeldelse fra forlaget. Orig. titel; Ivy and the Inky Butterfly. Orig. udgivet i september 2017. 120 sider. 4 ud af 5 stjerner. 

Skriv et svar

CommentLuv badge