Inkarnation af Pernille L. Stenby

*Reklame* Anmeldereksemplar fra forlaget.

Inkarnation er første bog i en ny dansk fantasy-serie kaldet Mestenes. Jeg har hørt en hel del om bogen på de sociale medier og jeg er så glad for at jeg fik fat i et anmeldereksemplar af bogen, for den lader til at være starten på noget godt! Jeg er i hvert fald åben for muligheden for at fortsætte med at læse serien, så nu må vi se om 2019 byder på en efterfølger.


  Jeg er … levende.

  Det er det, der er galt. Det er det, der er sket. Jeg er levende. Jeg bryder mig ikke om følelsen af blodet i mine årer, men jeg kan lide 
  lyden af mit åndedræt. Der er en ro over den lyd. På samme tid gør den mig bange.


Historien finder ikke sted i vores univers og begynder med Mes/Mestenes som vågner op nede i lighuset. Jeg var umådelig forvirret i det største lange stykke, og det er Mes for den sags skyld også. Jeg læste bogen i forbindelse med et læsemaraton, og det gjorde uden tvivl at jeg kom igennem begyndelsen i ét hug snarere end at prøve at læse den, blive forvirret og give op for at samle den op senere – og måske endda gentage processen flere gange. Hvis jeg er i humør til det har jeg intet imod at være forvirret i længere tid, men jeg synes at det tog lige lang nok tid for historien at åbne sig op for mig. Jeg forsøgte egentlig bare at følge med strømmen og se hvor jeg blev taget hen, men der var mange ting som først blev forklaret længere inde i historien, og det havde helt klart stor indflydelse på min læseoplevelse.

Miljøet i bogen er interessant. Selvom Mes vågner op i et lighus er det ikke et hospital vi befinder os på, men en skole hvor personerne i den verden går på. De er inddelt efter forskellige kategorier alt efter om de kan bruge ‘sansen’ eller ej, om man bliver kontrollør, omstiller osv. Mes kan bruge sansen, og er god til det. Mes får også hurtigt hjælp af en lærer, Keemen, og en anden elev, Axten, og selvom de egentlig har forskellige idéer om hvorfor og hvordan Mes er kommet ’til live’ er de gode til at hjælpe hinanden og Mes er uden tvivl glad for relationerne.

Inkarnation er dog ikke ren fantasy, som Ravnenes hvisken bliver der blandet lidt i genrerne. Mes og Axten bliver revet ind i det mysterie som er Mes’ liv og inden længe viser det sig at være et større mysterie end de lige havde forestillet sig, og jeg må indrømme at jeg ikke havde set den slutning komme. Alt dette gør også at jeg har svært ved at se hvor historien bæres hen i de efterfølgende bøger – hvilket både er en god og dårlig ting. Det er dog noget af det, som får mig til at tøve over hvorvidt jeg fortsætter serien. Karaktererne har ikke helt overbevist mig endnu, og selvom historien er interessant nok føler jeg lidt at den del vi har fået i Inkarnation nu er ovre, og jeg kan simpelthen ikke forestille mig hvor den samles op i næste bog.

Inkarnation har også LGBTQ-elementer, og jeg føler egentlig at det vil være at spoile bogen en smule hvis jeg afslører dem. Jeg er ikke positivt stemt over at det er sådan det er – for jeg hader at sådan nogle elementer bliver brugt som plottwists eller for at føre plottet frem (*Kunsten at være normal). I denne synes jeg dog ikke det er nær så slemt, det handler mere om bevidstheden om køn og at opdage sin seksualitet, men de hænger sammen med plottet på en sådan måde, at jeg kommer til at afsløre lidt for meget end jeg har lyst til hvis jeg forklarer nærmere.

Jeg endte med en rating på 3 stjerner. Jeg synes det er en fin debut og en fin begyndelse på en ny serie, men jeg var ikke blæst helt bagover.Inkarnation (Mestenes, #1) af Pernille L. Stenby. Udgivet af Ulven og Uglen i august 2018. Modtaget til anmeldelse af forlaget og forfatteren. 428 sider. 3 ud af 5 stjerner.

Skriv et svar

CommentLuv badge