Ingen sommerfugle i marts af Helle Kaare Lindberg

Ingen sommerfugle i marts af Helle Kaare Lindberg

*Reklame* Gave fra forlaget.

Ingen sommerfugle i marts er en ungdomsroman som på visse måder minder mig om det, meget lidt, jeg har læst af Ronnie Andersen med grafiske scener og et råt udtryk. Vi følger Nicklas som er meget påvirket af Simon, hans ældre brors, død. Jeg havde bevidst valgt ikke at læse bagsideteksten da den ofte afslører alt om en bog så kort. Bagsideteksten, nu hvor jeg har læst den, havde dog ikke holdt mig fra at læse bogen, men jeg ville næsten ønske at den havde.

Jeg er gået frem og tilbage i et par uger i forhold til hvorvidt jeg skulle skrive en anmeldelse eller ej, for der er en del bøger som jeg ikke får anmeldt som jeg gerne vil anmelde og denne tager nærmest pladsen for en af dem. I sidste ende tænkte jeg dog at jeg blev nødt til at skrive en anmeldelse, for jeg har fået bogen af forlaget og så kan man jo selv tage stilling til hvorvidt det er en bog man vil læse, købe til andre, anbefale til unge osv.

Ingen sommerfugle i marts virkede i begyndelsen som en virkelig god ungdomsbog med fokus på familie og forholdet mellem brødre. Det ændrede sig dog meget hurtigt. Den ældste af brødrene er desværre ude for et uheld og dør, hvilket uden tvivl påvirker familien – og med rette. Nicklas begynder stille og roligt at selvdestruere. Han forholder sig tavs og trækker sig væk fra alt og alle det første stykke tid, og da han begynder at få opmærksomhed ved at være klassens klovn og en værre rod, så er det det han gør. Han fortsætter med at selvdestruere og ender med at komme ud i stoffer og salg af det, han bliver også overfaldet af hans såkaldte venner og hans kæreste forlader ham efter at være blevet voldtaget af en af hans “venner” – i første omgang blev han endda sur på hende over det.
– bogen her er vist fuld af trigger warnings og i forhold til målgruppen ved jeg ikke ligefrem hvor hensigtsmæssigt det er. Der er en del grafiske scener og hvor jeg havde håbet det var en bog jeg evt. kunne bruge i min undervisning kan jeg ikke forestille mig at anbefale den til mine elever heller. Den er lige en tand for voldsom til det.

Bogen er blot 170 sider lang, og jeg kom heldigvis hurtigt igennem den, for den er jo hurtigt læst, men den blev kun værre som historien forløb og jeg så virkelig frem til at nå sidste side.Ingen sommerfugle i marts af Helle Kaare Lindberg. Udgivet af Silhuet i 2018. Modtaget som gave fra forlaget. 176 sider. 1 ud af 5 stjerner.

Skriv et svar

CommentLuv badge