Hvor blev du af Bernadette af Maria Semple

Hvor blev du af Bernadette var en bog jeg valgte at læse ud af det blå. Jeg havde brug for en bog jeg kunne læse relativt hurtigt uden at skulle tænke for meget, og dette var den første bog på reolen som sagde mig noget. Jeg havde hørt en masse godt om bogen inden jeg købte den tilbage i 2016 og jeg forstår det skam godt – bogen levede bare ikke helt op til al hypen for mit vedkommende.

Hvor blev du af Bernadette handler om Bernadette som pludselig forsvinder. Historien er fortalt af hendes datter, Bee, gennem mails, breve, dagbogsindlæg, rapporter m.m. Det gik først op for mig langt inde i bogen af den egentlig er sat sammen og fortalt af datteren og ikke en tilfældig, ukendt fortæller. Jeg burde egentlig have vidst det da der er en note fra Bee inden bogen egentlig begynder hvor hun udtrykker sin frustration over sin far. Det gjorde mig dog ikke noget ikke at være bevidst om det, da historien flyder naturligt og man hurtigt bliver opslugt. Jeg fik i hvert fald læst en 70-80 sider i ét rap, endda efter at have været i en lille læsetørke, og resten af bogen blev læst lige så hurtigt.

Bernadette er en speciel kvinde. Hun foretrækker at blive hjemme og hun har derfor anskaffet sig en virtuel assistent til at tage sig af en masse pligter. Hun er, eller var, arkitekt og har endda modtaget en pris for det hjem hun designede og byggede. Hun er dog ikke den naturlige mor eller kone, men hun har et fantastisk forhold til sin datter. Det er spændende at se deres, Bernadette og Bees, dynamik – 2 komplet forskellige kvinder som stadig minder om hinanden på mange punkter. Det er også fedt at en teenager som Bee ikke er sur på moren over deres situation eller bare ‘hader’ hende – som så mange teenagere jo hævder. Bee er i hvert fald en fantastisk karakter og jeg var glad for at se Bernadette gennem hendes øjne, det gav et tiltrængt syn på hende med al den negativitet der egentlig omringer hende. Opsætningen af bogen var også en interessant måde at lære Bernadette at kende på, for vi hører aldrig fra hende men fra alle andre hvis liv hun har rørt. Der er i hvert fald meget stor konsensus om hvad man synes om Bernadette!

Hvor blev du af Bernadette er uden tvivl en bog som kan anbefales til mange og nydes af de fleste – så længe man ikke forventer et mesterværk men bare en interessant bog som hurtigt, og let, bliver læst. For den er god og jeg nød historien, men en bestseller ville jeg ikke kalde den, eller et must read for den sags skyld. Det er en af de bøger der er perfekte til at komme ud af læsetørker eller bare har lyst til at komme igang med læsningen igen.

 

Hvor blev du af Bernadette af Maria Semple. Udgivet af Gad i april 2015. Købt i Bogormen i Esbjerg. Orig. titel; Where’d You Go, Bernadette. Orig. udgivet i 2012. 317 sider. 3 ud af 5 stjerner. 
Køb bogen på bl.a. saxo og plusbog

Skriv et svar

CommentLuv badge