Hvis det er os af Becky Albertalli og Adam Silvera

Hvis det er os af Becky Albertalli og Adam Silvera

*Reklame* Anmeldereksemplar fra forlaget.

Hvis det er os er Becky Albertalli og Adam Silveras bog-baby. Jeg har læst hver eneste bog de hver har skrevet og jeg har nogenlunde nydt dem alle (Den dag jeg glemmer snakker vi ikke om…). Hvis det er os er en historie – jeg var nær ved at kalde den en kærlighedshistorie, men det er så meget mere – om Arthur og Ben. De mødes på et posthus i New York og prøver derefter at finde hinanden og det lykkedes uden tvivl for dem. Jeg nød historien, grinede ofte højt og delte små passager med kæresten undervejs. Indtil videre er Hvis det er os den bog jeg har rated højest i år indtil videre (hvis man ikke tæller genlæsning med).


Men Arthur? Jeg kender ham knap nok. Sådan er det vel med alle forhold. Man starter med ingenting og ender måske med alt.

Jeg er kommet frem til at Becky har skrevet Arthurs historie og Adam Bens. Hvis det er os er nemlig skrevet i to forskellige perspektiver, som uden tvivl er den mest naturlige måde at fortælle historien på. De to karakterer er fuldkommen forskellige, bortset fra at de begge er homoseksuelle, unge fyre. Ben er puertoricaner, eller har puertoricanske rødder, og er katolik mens Arthur er jøde og amerikaner. De har hver deres vennegruppe og specielt Bens er jeg ret fanget af. Dylan er Bens bedste ven og lige for tiden håber jeg virkelig at der kommer en spin-off med Dylan som hovedperson for han er helt og aldeles fantastisk. Hver eneste gang han var med grinede jeg og delte hvad han sagde med kæresten, og jeg så frem til at han dukkede op kostant.

Bortset fra kærlighed og venskab er familie et stort tema i bogen. Arthurs forældre har lidt problemer og Arthur er overbevist om at der er en skilsmisse på vej. Det lader dog til at han stadig har et godt forhold til dem og fortæller dem endda om hans møde med Ben og spørger om råd til hvad han nu skal gøre. Ben spiser med sine forældre hver eneste aften, og han går meget op i sine puertoricanske rødder som forældrene også forsøger at vedligeholde. Jeg elsker når familie er en del af ungdomsbøger fremfor at det kun er kærlighed og/eller venskab. Det er dog noget både Becky og Adam har gjort i deres andre bøger, men jeg nyder at det ikke ‘bare’ er Ben og Arthurs historie, men at man virkelig kommer ind under huden på dem og deres liv fremfor at det er en historie om et møde som ender med at blive et forhold.

Ben og Arthurs forhold er på ingen måde perfekt – ikke engang deres første date er. De laver en masse do-over dates for de vil have at det skal være perfekt. Det var så ufattelig sødt at de valgte at have flere “første dates” indtil de var tilfredse med deres første date. Jeg tror at vi, når det kommer til kærlighed, ofte håber på at vi får det perfekte og da det ofte er sukkersødt i bøger gør det ikke nødvendigvis noget godt for vores forventninger. Jeg er derfor umådelig glad for at der findes denne bog, for ja, deres møde er måske noget fra en film men de små øjeblikke og problemerne de har, er realistiske og jeg synes vi mangler bøger som denne i litteraturen. En gang imellem frygter jeg hvad de sukkersøde kærlighedshistorier lærer unge, og voksne for den sags skyld, om forhold, for det er på ingen måde perfekt, men man kan være heldig.
Ben og Arthurs forhold handler også om at turde tage en chance og det er virkelig også noget vi burde blive bedre til. At turde være sårbare, for hvad er det værste der kan ske?

Jeg nød den, og jeg er sikker på at mange andre vil nyde den også, for god er den altså.Hvis det er os af Becky Albertalli og Adam Silvera. Udgivet af CarlsenPuls i oktober 2018. Modtaget til anmeldelse fra forlaget. Orig. titel; What If It’s Us. Orig. udgivet i oktober 2018. 445 sider. 4.5 ud af 5 stjerner.

Skriv et svar

CommentLuv badge