Heartless af Marissa Meyer

Heartless er en nyfortolkning af Alice i Eventyrland. Det er en prequel, så den foregår før Alice i Eventyrland og fortæller hvordan Hjerterdronning blev til det skrækkelige kvindemenneske hun er i det originale værk. Jeg har aldrig været fan af Alice i Eventyrland selvom jeg elsker idéen bag, jeg har læst værket flere gange i håb om at skifte mening men det er desværre aldrig sket. Nyfortolkninger af Alice i Eventyrland er derfor en af mine såkaldte ‘guilty pleasures’. Jeg har læst et par stykker af dem, men denne er den eneste jeg fuldt ud har nydt og kan anbefale! Heartless er en henrivende historie med uforudsigelige plot twists selvom man ved hvor historien ender.

Heartless har endvidere også en nyfortolkning af Edgar Allan Poes ‘ The Raven. Jeg har aldrig læst det originale værk, men jeg kender til den, man er i hvert fald ikke i tvivl om parallellerne mellem de to historier – virkelig interessant gjort! Som Marissa Meyer fortæller os i hendes note til slut, så udkom The Raven 20 år før Alice i Eventyrland så tidslinjen passer perfekt.

Den fremtidige Hjerterdronning er Cathrine som elsker at bage. Hun drømmer om at få sit eget bageri med sin veninde og tjenestepige, Mary Ann. Cath er egentlig adelig men hun er fuldstændig ligeglad med sin titel, hun vil bare gøre det hun elsker og er bedst til; at bage. Cath er en fantastisk karakter, Marissa Meyer har gjort hende menneskelig så hun har fejl ligesom alle andre. Hun kommer endda ud i situationer og dilemmaer, hvor jeg ikke har nogen anelse om hvad jeg ville gøre, hvis jeg var i hendes sted. Jeg nød at lære Cath at kende og det var hjerteskærende at vide at den sprudlende, glade og friske pige ville blive den skrækkelige Hjertedronning inden for kort tid. Man kan ikke se Cath i Hjerterdronning, på nogen måde.
Man kan ikke undgå at sympatisere med Cath. Hendes forældre er forfærdelige – selvom hendes far ikke er så slem i begyndelsen. De lytter på ingen måde til hende og de siger de vil hende det bedste uden rent faktisk at tage hende med i beslutningen. Det er forfærdeligt at se på og man ønsker bare at tage hende væk fra det hele.

Derudover er Cath forelsket for første gang. Kærlighedshistorien fylder en del, hvilket ikke er et problem for mig. Jeg elskede den del af historien og det var vidunderligt at se Cath i den vinkel. Det er dog bittersødt når man ved at det må få sin ende, og snart.

 

‘My life has no more value than anyone else’s.’

 

Jeg er stor fan af at se skurkene i et andet lys, og det må man sige at Marissa Meyer har gjort. Hun har fået mig til at elske den pige Hjerterdronning, måske, engang var. Jeg kan nok ikke se på hende på samme måde igen og det har jeg det ærlig talt godt med. Selvfølgelig er det ikke nødvendigvis den baggrund Lewis Carroll havde tiltænkt hende, men det gør mig ikke noget.

Marissa Meyer har holdt sig tro mod det originale værk og det er derfor meget fantastisk; vi har de samme væsner og kreaturer som der er i det originale værk så Heartless er stadig vidunderligt finurlig. Jeg elsker den skøre hattemager og jeg elsker hvad Meyer har gjort med Heartless. Selv hvis man ikke er fan af det originale værk vil man finde denne vældig interessant. Det er mit første fulde møde med Marissa Meyer og jeg skal helt klart have læst mere af hendes hånd.
Jeg kan ikke anbefale bogen nok.

 

Heartless af Marissa Meyer. Udgivet af MacMillan Children’s Books i 2016. Modtaget til anmeldelse fra plusbog.dk. 449 sider. 4.5 ud af 5 stjerner. 
Køb bogen på bl.a. plusbog.dk

One Reply to “Heartless af Marissa Meyer”

  1. […] al min venten eller måske har jeg bare fået høje forventninger efter at have læst og elsket Heartless af Marissa Meyer. Det kan også være at det er fordi det er hendes debut og at hun bare er vokset […]

Skriv et svar

CommentLuv badge