Havbrevene af Siri Ranva Hjelm Jacobsen

*Reklame* Gave fra forlaget.

Havbrevene er en meget kort bog på blot 63 sider, som jeg egentlig ikke havde den store interesse i. Jeg tænkte dog at jeg godt kunne give den en chance når nu den var så kort og jeg alligevel havde den i hænderne – samt gør jeg en del for at få anmeldt eller omtalt de bøger jeg får ind ad døren, specielt op til udgivelsen.

Havbrevene er en korrespondance mellem to have, Atlhanterhavet og Middelhavet. Jeg fik den læst hurtigt, for det er jo blot 63 sider, og den var da interessant. Den græske mytologi personificerer ofte objekter, og i denne har Jacobsen personificeret de to have som nu er søstre og sender breve til hinanden. Atlanterhavet er den ældre, mere vise storesøster til Middelhavet som har brug for en smule vejledning og at blive beroliget. Ifølge pressebrevet er det en ‘alternativ skabelsesberetning, en utopi set fra havenes perspektiv’ og det kan jeg vel ikke være uenig i.

Selve vinklen med at fortælle historien gennem breve mellem to have er interessant og egentlig hvad der fik mig til at læse bogen, men den sagde mig ikke det store og det skyldes nok at jeg bare ikke er målgruppen.


Det bliver sværere søster.
Jeg er ikke længere mig selv. De fylder mig hver dag med noget væsenløst og fremmed, de propper det i mig. Er det en form for hævn?

Skriv snart og fortæl en historie.

M.Historierne de fortæller hinanden lader også til at være minder fra druknede mennesker som sender hinanden, men for at være ærlig forstod jeg ikke meget af det alligevel.

Formatet er, ligesom vinklen, interessant, men den sagde mig som forventet ikke det store selvom det da var medrivende læsning. Jeg var dog ikke interesseret i den i første omgang, så det er vel kun fair at den ikke sagde mig det store selvom jeg gav den et skud.
Havbrevene af Siri Ranva Hjelm Jacobsen. Illustreret af Dorte Naomi. Udgives af Lindhardt & Ringhof i dag, d. 21. december 2018. Modtaget som gave, uopfordret, fra forlaget. 63 sider. 3 ud af 5 stjerner.

Skriv et svar

CommentLuv badge