Harry Potter og hemmelighedernes kammer af J.K. Rowling (illustreret)

I september var plusbog så søde at sende den illustrerede udgave af Harry Potter og de vises sten min vej, i oktober valgte de så at sende mig den illustrerede udgave af Harry Potter og hemmelighedernes kammer som jeg selvfølgelig har udskudt anmeldelsen af. Jeg har simpelthen så dårlig samvittighed når de har været så utroligt søde og gavmilde at sende mig bøgerne! MEN, så kan i blive mindet om hvor smukke bøgerne er og ønske jer dem i julegave eller købe dem i julegave til familie eller venner – for de er altså så magiske og flotte. Det er også de perfekte bøger at læse her i juletiden hvis i spørger mig, specielt Harry Potter og de vises sten (anmeldelse).

Harry Potter og hemmelighedernes kammer har aldrig været en af mine favoritter. Mistforstå mig ikke; jeg elsker serien og hver eneste bog, men ligepræcis denne bog har aldrig været en af dem som skilte sig ud af de 7. Den har dog helt klart fået nogle browniepoints med disse fantastiske illustrationer, for nu er den i hvert fald ikke til at glemme igen.
Den er helt klart mere dyster og uhyggelig end De vises sten, og jeg fik lidt af et hjertestop da der lige pludselig kom en dobbeltside fyldt med edderkopper! Illustrationerne er dog stadig ligeså smukke som i forgængeren.

Jeg begyndte at læse den en aften kort efter vi havde flyttet ind i lejligheden og det passede selvfølgelig med, at strømmen gik i samme sekund. Jeg måtte derfor finde stearinlys og lygter frem så jeg kunne læse indtil elektrikeren kom. Det er helt klart en af de særeste oplevelser jeg har haft når det kommer til læseoplevelser, men det gjorde også min læsning desto mere magisk. At jeg måtte læse det første stykke i skæret fra stearinlys og med et smil på læben over vores finurlige aften fik mig til at se bogen med nye øjne. Den er stadig ikke min favorit ud af de 7 bøger, men den har fået en særlig plads i mit hjerte.

Præcis ligesom Harry Potter og de vises sten er jeg gladest for denne illustration som fungerer som et opslagsværk over fønixfuglen!
billede-11-12-2016-13-32-29-1

Jeg blev selvfølgelig også nødt til at vise en af de mere dystre illustrationer og det blev denne vidunderlige illustration af Næsten Hovedløse Nick på hans spøgelseshest. Den er i den lave ende af de dystre illustrationer men stadig ligeså skøn.

Hvor Harry Potter og de vises sten er perfekt til vintermånederne synes jeg at denne egner sig bedre til Halloween og oktobermåned med alt det dystre og makabre. Den kan selvfølgelig læses året rundt, men oktober er ideelt hvis i spørger mig.
billede-11-12-2016-13-33-10

Historien blev endnu en gang støttet af alle de mageløse illustrationer. De tilføjer noget ekstra til en historie som egentlig ikke har brug for det, men det gør virkelig at det hele går op i en højere enhed. Man kan ikke andet end at beundre både J.K. Rowling og Jim Kays evner, for det er simpelthen endnu et mesterværk de her har skabt. Det er en helt speciel oplevelse at genlæse barndomsfavoritter med illustrationer som ikke var tilstede dengang for Jim Kay har virkelig ramt plet!

Det er selvfølgelig allerde besluttet at jeg skal have fingrene i samtlige illustrerede udgaver af Harry Potter-bøgerne så i kan se frem til flere indblik i bøgerne.

 

Harry Potter og hemmelighedernes kammer – illustreret af J.K. Rowling, illustreret af Jim Kay. Udgivet af Gyldendal i oktober 2016. Modtaget til anmeldelse fra Plusbog. Orig. titel: Harry Potter and the Chamber of Secrets: illustrated edition Orig. udgivet i oktober 2016. 259 sider. 5 ud af 5 stjerner. 
Bogen kan bl.a. købes på Plusbog.dk

Skriv et svar

CommentLuv badge