Harry Potter og fangen fra Azkaban af J.K. Rowling (illustreret)

*Reklame* Anmeldereksemplar fra Plusbog

Så udkom den illustrerede udgave af Harry Potter og fangen fra Azkaban, og den er mindst lige så fantastisk som de andre 2! Jeg føler til dels at der er gjort mere ud af denne, selvom det ikke synes muligt med kvaliteten af Jim Kays arbejde generelt. Historien er præcis den samme som den vi kender den, men sammen med Jim Kays illustrationer kommer magien til live på en helt anden måde end den gør uden illustrationerne eller på lærredet. Jeg nyder altid at se hvad han finder på og denne udgave er ikke en skuffelse, tværtimod.

Jeg prøvede at trække oplevelsen i langdrag denne gang, mest af alt for at nyde den så meget som muligt. Det er dog ret umuligt når man bliver fanget af både historie og illustrationer og bare har lyst til mere. Det sjove er dog, at jeg allerede har genlæst Harry Potter og fangen fra Azkaban inden for det sidste halve år. Jeg nød dog at se hvad Jim Kay havde valgt at fokusere på, og jeg kan ikke finde en eneste illustration som ikke yder Rowling retfærdighed.

Som altid har jeg en forkærlighed for de illustrationer som går en del mere ud af historien end de andre gør. I de to andre bøger har jeg vist drageæg, en troldeguide og et opslag om fønixen. Denne gang får vi både et kig på en Grindylow og varulven. Denne type sider er noget jeg har eftersøgt, for de giver et indblik i hvad vi måske kan forvente os af en skolebog fra Hogwarts, og det er præcis derfor jeg elsker dem. Jeg tror også han går mere i dybden med de væsener han vælger at markere i de illustrerede udgaver, end den nye illustrerede version af Fantastic Beasts and Where to Find Them gør. Jeg er spændt på at finde ud af det, men jeg tror ikke at nogen kan yde serien retfærdighed nær så godt som Jim Kay. I forhold til hvad vi har set fra ham ville jeg ønske at han også illustrerede den nye Fantastic Beasts.

Endnu en gang har jeg problemer med den danske oversættelse. Jeg synes de har gjort et fint arbejde, men problemet er at jeg altid har følt at noget af magien er fjernet ved oversættelsen. Denne gang faldt jeg også over et Snape-citat som i den grad er forkert oversat. Scenen hvor han er vikar for Lupus og ‘beder’ dem om at finde side 394 er nemlig oversat til 349. Ja, det er en lille ting, men det er ikke et nyt værk. Der har været rig mulighed for at rette det, og jeg kan ikke se grunden til bevidst at oversætte det på den måde – hvis det altså skulle være grunden.

Jeg kan selvfølgelig ikke andet end at anbefale denne ligesom de to andre. Man ser serien i et helt nyt lys med Jim Kays illustrationer og man nyder hvert sekund. Denne gang kom bogen også hjem til mig samme dag som den udkom og jeg nød at læse den mens stormen og regnen gik sin gang udenfor. Jim Kay har levendegjort Harry Potter serien og holdt sig tro mod historien. Det er et fantastisk arbejde som kun kan nydes og beundres.

 

 

Harry Potter og fangen fra Azkaban – illustreret af J.K. Rowling, illustreret af Jim Kay. Udgivet af Gyldendal i oktober 2017. Modtaget til anmeldelse fra Plusbog. Orig. titel: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban: illustrated edition Orig. udgivet i oktober 2017. 326 sider. 5 ud af 5 stjerner. 
Bogen kan bl.a. købes på Plusbog.dk

GemGemGemGem

Skriv et svar

CommentLuv badge