Halvårlig læsestatus samt Mid-Year Book Freak Out Tag

*Reklame* I dette indlæg optræder titler, som jeg, bl.a., har modtaget til anmeldelse fra forlagene.

I ved jeg elsker opsummeringer og præcis som sidste år bliver jeg da nødt til at lave en status over året indtil videre, når vi nu er halvvejs. Jeg vil derfor gå igennem de mål jeg satte for året og se hvordan det går med dem, og derefter vil jeg svare på spørgsmålene i Mid Year Freak Out Tag’et, som Regitze fra Bookish Love Affair har tagget mig i.

 


HALVÅRLIG LÆSESTATUS


I starten af året valgte jeg at inddele mine mål i 3 kategorier; blog, personlig og litterære (de kan findes her). Jeg vil dog fokusere på de blog-relaterede og de litterære mål her. Jeg valgte også at gøre dem ‘nemmere’ at opnå, da jeg vidste at 2017 ville blive et hektisk år med lærerstudiet. Jeg har dog ikke kigget på dem siden jeg lavede dem, muligvis ret dumt, så jeg er spændt på hvordan det er gået.

 

Bloggen

Jeg skrev i første omgang at jeg ville være mere aktiv på de sociale medier – og det har jeg faktisk været god til i større perioder. Jeg kommenterer på blogs og på IG og jeg er for nylig begyndt at bruge Twitter også. Det andet mål var at blive bedre til at kommentere på og læse andre blogs og som jeg nævnte før er jeg god til det i perioder. Jeg skal dog lige have fundet ud af hvad jeg gør, for bloglovin fungerer ikke rigtig for mig.
Et tredje mål var at blive mere organiseret og poste indlæg mere regelmæssigt. Det er sådan lidt hip som hap. Jeg har været fraværende i perioder grundet mangel af inspiration eller studie, men jeg har da mindst 1 indlæg op om ugen. I forhold til organisation, fandt jeg et godt plugin hvor jeg kan se mine indlæg på en kalender og rykke dem rundt. Jeg har derfor mere styr på hvornår visse indlæg skal op og at der ikke kommer for meget af det samme på én gang. Det første mål hvor jeg klarer mig godt!
Det fjerde var at skrive en anmeldelsespolitik, og den er at finde øverst på bloggen. Den er for nylig blevet opdateret med den nye markedsføringslov og jeg har nederst en oversigt over anmeldereksemplarer og uopfordrede bøger, mest for min egen skyld, men også så forlagene og i kan se hvor langt jeg er i bunken og hvilke bøger jeg har liggende.
Det sidste mål var at få lavet visitkort, og pakken kom ind ad døren imorges! Jeg har endnu ikke åbnet den da jeg venter til manden kommer hjem – det var nemlig en gave fra ham – men målet er i hvert fald opfyldt!

 

Litterære

Det første mål er at læse 36 bøger fra min egen bogreol og indtil videre har jeg læst 13. Med den nye markedsføringslov er der dog en god chance for at jeg får læst flere af mine egne bøger i den sidste halvdel af året.
Næste mål er at købe mindre bøger, og det synes jeg egentlig fungerer ret godt. Jeg har anskaffet mange bøger, men det er ikke fordi jeg har brugt så mange penge. I gennemsnit har jeg måske brugt 100kr. i måneden og det synes jeg ikke er så slemt.
I starten af året var det også meningen at jeg ville lave en Book Taste Testing TBR hvor vi, mig og min kæreste, tilfældigt udvælger en stak bøger fra min reol som jeg derefter skal læse første kapitel af, og derved udvælge de bøger af stakken som jeg vil læse i den efterfølgende måned. Jeg brugte metoden til et readathon, men det er endnu ikke implementeret. Til august er det dog!
Jeg havde endnu et organisationsmål i forhold til at holde styr på købte bøger og hvilke bøger jeg skiller mig af med. Jeg holder nogenlunde styr på hvilke bøger jeg køber eller anskaffer, men ikke dem jeg skiller mig af med.
Få styr på bogserier og læse flere færdig lyder et femte mål og det går da nogenlunde. Jeg er igang med at få styr på dem med min Bullet Journal som jeg viser jer i den kommende måned.
De sidste to mål er mere emner; læs større bøger (500+ sider), nonfiktion og feministiske bøger. Jeg har læst 7 nonfiktion – og så 1 genlæsning og 1 DNF. Jeg har dog læst en hel del nonfiktion til min eksamen, så det har der i den grad været fokus på. Ifølge mit spreadsheet har jeg læst 6 bøger med over 500 sider, så det passer egentlig med de 12 jeg håber på at få læst. I forhold til feministisk litteratur synes jeg ikke det går særlig godt; *Elitefeministerne er blevet læst og anmeldt, og det samme er Chimamanda Ngozi Adichies to essays **Vi burde alle være feminister og *Brev til en nybagt forælder.

*anmeldereksemplar
**gave fra forlaget

 

Det vil sige at jeg i den næste halvdel af året skal læse større bøger, nonfiktion og feministisk litteratur og jeg skal være mere aktiv på de sociale medier, læse og kommentere på blogs.

 

 


MID YEAR BOOK FREAK OUT TAG


Planen var egentlig at oprette indlægget i begyndelsen af året, så jeg kunne skrive bøger ind som passede i de forskellige kategorier. Det ville nemlig være langt nemmere blot at bruge udelukkelsesmetoden – men det fik jeg selvfølgelig ikke gjort.

Som alle andre tags vil jeg forsøge ikke at nævne de samme bøger om og om igen.

 

1. Den bedste bog du har læst indtil videre i 2016

Indtil videre har kun 3 bøger fået 5 stjerner; ***Optimists Die First af Susin Nielsen, Fantastic Beasts and Where to Find Them af J.K. Rowling og *Det ender med os af Colleen Hoover.

*anmeldereksemplar
***e-galley fra Netgalley

Af de 3 må *Det ender med os være den absolut bedste. Jeg læste den færdig i forgårs og jeg kunne ikke stoppe med at snakke om den (jeg talte min kærestes ører af i 20 min) og jeg den er stadig med mig.

 

2. Den bedste efterfølger du har læst indtil videre i 2016

Jeg har faktisk ikke læst så mange efterfølgere i år. Teknisk set sidder jeg mellem 3 som alle har fået 4 stjerner, hver af dem har sine problemer så jeg kan ikke engang sammenligne dem – bortset fra, at de alle er fantasy. Jeg tror dog jeg må vælge Støv og stjerneskær (Ønskemagerens datter, #2) af Laini Taylor. Jeg kunne godt lide den første bog i trilogien, men denne var langt bedre. Jeg havde ikke forventet forskellen mellem de to, for på sin vis overvejede jeg at stoppe efter *Ildenglen, da den ikke helt levede op til forventningerne.

*anmeldereksemplar

3. Ny udgivelse som du ikke har læst endnu, men gerne vil læse

A Court of Wings and Ruin (A Court of Thorns and Roses, #3) af Sarah J. Maas. I skrivende stund er den lige ved siden af mig, og jeg har ikke læst den endnu. Jeg forudbestilte den endda, og sagde til mig selv at jeg måtte læse den efter min eksamen. Jeg tror dog at jeg begynder at læse den i næste uge!

 

4. Ny udgivelse du ser mest frem til i den sidste halvdel af året

Jeg har vitterligt ingen anelse. Jeg søgte lidt på goodreads og fandt ud af at Dan Brown har en ny bog i Robert Langdon serien på vej til oktober, ellers er der En forfatters dagbog af Virginia Woolf som Rosinante udgiver til september. Jeg mener dog også at 3. bog i *Dragernes konge serien (1 og 2), udkommer til september under Fantasy Festivalen. Der er egentlig en del bøger som jeg ser frem til når det kommer til stykket, men ingen jeg ser mest frem til.

*anmeldereksemplar

5. Den største skuffelse

Må være *Hr. Penumbras døgnåbne bogbutik af Robin Sloan. Jeg havde virkelig set frem til bogen og glædet mig til at læse den, og jeg var ikke imponeret.

*anmeldereksemplar

6. Den største overraskelse

*Det ender med os af Colleen Hoover. Jeg har hørt en del forskelligt om bogen, men mest af den var problematisk. Jeg havde derfor udskudt min læsning af den, og da jeg endelig besluttede mig for at læse den blev det til knap 300 sider den første aften. Jeg lagde den derefter ned, ventede et par dage og læste de sidste 100 sider ud i ét. Fremfor at blive skuffet var jeg forbløffet.

 

*anmeldereksemplar

7. Den bedste nye forfatter (debut eller bare ny for dig)

Den eneste nye forfatter som jeg har givet 5 stjerner i år er ***Optimists Die First af Susin Nielsen. Jeg skal i hvert fald holde øje med hende fremover.

***e-galley fra Netgalley

8. Nyeste fiktive forelskelse

Atlas fra *Det ender med os. Jeg er helt vild med ham og det er ikke ligefrem fordi jeg ofte forelsker mig i karakterer eller får crush på dem. Eller måske Newt fra Fantastic Beasts and Where to Find Them eller Jest fra *Heartless af Marissa Meyer. Okay, der var et par stykker alligevel…

*anmeldereksemplar

9. Den bedste nye karakter

Jeg er vild med Ari fra *Ønskemageren (Ravenspire, #2) af C.J. Redwine. Hun er stærk, totalt bad-ass og fuldstændig ligeglad med hvad folk tænker om hende.

*anmeldereksemplar

10. En bog, som fik dig til at græde

Jeg græd ikke helt – men næsten – da jeg læste *Det ender med os af Colleen Hoover.

*anmeldereksemplar

11. En bog, som gjorde dig glad

Hmm, måske ***Optimists Die First af Susin Nielsen da jeg kunne relatere til hovedpersonen på en helt anden måde end jeg før har prøvet. My Life with Bob af Pamela Paul da det var et kærlighedsbrev til litteraturen og andre bogelskere og jeg nød at læse den. Eller måske *Den store pris af Edward St. Aubyn da det var en fantastisk satirisk roman omkring bogpriser og jeg virkelig nød den! Jeg har ikke læst nogen feel-good bøger i dette år som virkelig har gjort mig glad, men disse 3 har formået at give mig en længevarende glæde – så det tæller vel også.

*anmeldereksemplar
***e-galley fra Netgalley

12. Den bedste filmatisering af en bog du har set i år

Fantastic Beasts and Where to Find Them – uden tvivl. MEN filmatiseringen af *Hidden Figures var bedre end bogen, så den er også værd at nævne.

*anmeldereksemplar

13. Favorit anmeldelse du har skrevet i år

Muligvis Fantastic Beasts and Where to Find Them. Det er den første anmeldelse hvor den egentlig består af flere komponenter; manuskript, opslagsværk og filmatisering. Det var sjovt at sammenligne de tre og få lov til at fangirle over den nye tilføjelse til Harry Potter universet.

 

14. Den flotteste bog du har købt, eller modtaget, i år indtil videre

Endnu en gang Fantastic Beasts and Where to Find Them. Jeg købte den for julegave penge og den ankom i januar. Den er simpelthen så smuk og der er arbejdet med både smudsomslag, omslag, forsatser og hver eneste side.

 

15. Hvilke bøger skal du have læst inden året er omme?

En hel del! Jeg har et par anmeldereksemplarer på hylden samt en del på vej – for ikke at nævne Fantasy Festival og Bogforum hvor der nok også kommer anmeldereksemplarer med hjem eller i hvert fald bare nye bøger. Jeg har også alle mine ulæste bøger som jeg gerne vil have læst også.

I første omgang vil jeg dog gerne læse Guder og uhyrer (Ønskekræmmerens datter, #3) af Laini Taylor, da jeg derved har færdiglæst trilogien. Jeg har dog givet manden i huset lov til at vælge 3 titler som jeg skal have læst inden året er omme, og han har valgt; ****Det første menneske af Albert Camus, Crime and Punishment af Fyodor Dostoevsky og A Little Life af Hanya Yanagihara.

****Sponsoreret af Arnold Busck i anledningen af deres førudsalg i begyndelsen af året

 

Det ser ud til at jeg skal læse nogle ‘bedre’ bøger. Der var ikke mange bøger som sprang mig i øjnene ved hvert spørgsmål – forhåbentlig bliver status for året langt bedre.

 

Hvilken bog er den bedste i har læst indtil videre i år, og hvilke bøger skal i læse inden året er omme?

GemGemGemGemGemGemGemGem

Skriv et svar

CommentLuv badge