Halvårlig læsestatus samt mid year book freak out tag

Reklame: Indeholder anmeldereksemplarer (*) og gaver (**).

I starten af 2018 var jeg umådelig stresset og jeg vidste at jeg ville have året til at være mindre stressende i forhold til mål end de andre år. Jeg lavede derfor en meget lille liste af mål, både i forhold til læsning, blog og personligt. Det endte dog med at jeg slet ikke fik delt mine mål for året her på bloggen grundet smerter, eksamen og en efterfølgende praktik. De litterære mål for 2018 har været;

 

Bøger
  • Læs 52 bøger
  • Læs mine egne bøger
  • Læs Bibelen
  • Læs Lord of the Rings af Tolkien
  • 20 kr. pr. bog

 

Indtil videre har jeg læst 45 bøger hvoraf 3 har været genlæsninger. 21 af de læste bøger har været mine egne, og det er jo næsten halvdelen hvilket er langt bedre end nogle af de andre år. 6 af bøgerne har været fra biblioteket og 18 har derfor været anmeldereksemplarer. Det er en fordeling jeg er godt tilfreds med. Jeg har også opgivet en enkelt bog indtil videre. Jeg er dog ved at være færdig med det mål for året, tydeligvis, men jeg håber stadig at jeg kan få læst en bog om ugen resten af året.

Bibelen blev glemt i praktikken og jeg har ikke haft lysten til at læse den siden. Det er muligt jeg tager et udsnit af den i den sidste halvdel af 2018, men jeg kan allerede afsløre nu at jeg ikke bliver færdig med den i 2018.

Lord of the Rings har jeg indtil videre læst ‘halvdelen’ af. Jeg har nemlig læst Hobbitten ogThe Fellowship of the Ring og jeg er igang med The Two Towers. Den sidste bog er endda på læselisten for august.

Et sidste mål var at smide en 20’er i en krukke for hver bog jeg læste og det har jeg desværre også glemt. Jeg har dog fået et job nu og tænker at der foruden en traditionel opsparing bliver fyldt op i krukken så jeg er up to date igen. Idéen er nemlig at jeg må bruge pengene i krukken til lige hvad jeg har lyst til – også bøger.

 

Bloggen

I forhold til bloggen havde jeg et par mål men den eneste jeg havde skrevet op var

 

  • Mindst ét indlæg i ugen

 

Jeg har så vidt jeg kan se skrevet og udgivet 40 indlæg i 2018 indtil videre, 41 med dette indlæg, og da vi er i uge 28 på nuværende tidspunkt har jeg uden tvivl opfyldt det mål – selvom der ikke er kommet ét i ugen men snarere ét i ugen i gennemsnit. Jeg havde dog også et ønske om at få lavet nogle nye tiltag her på bloggen og det har jeg fået gjort den sidste måneds tid med et indlæg om bogposer og et indlæg hvor jeg har læst 5 bøger som andre bloggere har givet 1 stjerne. Jeg har også en del flere tiltag som jeg håber jeg kan komme igang med snart.

 

 


1. Den bedste bog du har læst indtil videre i 2018

Der har ikke været mange bøger i år som jeg har givet 5 stjerner, der er faktisk kun 3 når det kommer til stykket men jeg har en del som jeg har givet 4.5. De tre bøger som har fået 5 stjerner er A Court of Wings and Ruin (A Court of Thorns and Roses, #3) af Sarah J. Maas, A Court of Frost and Starlight (A Court of Thorns and Roses, #3.1) af Sarah J. Maas og **Fantastiske skabninger og hvor de findes (illustreret) af J.K. Rowling. Af de tre må ACOFAS dog vinde, for den var fantastisk.

 

2. Den bedste efterfølger du har læst indtil videre i 2018

Jeg tror 2018 er året hvor jeg har læst flest efterfølgere. Normalt har jeg et par stykker at vælge imellem men denne gang har jeg 10! Den bedste af dem må dog uden tvivl være The Rose and the Dagger (The Wrath and the Dawn, #2) af Renée Ahdieh som jeg læste tilbage i marts og knuselskede! Duologien er SÅ god og jeg har virkelig nydt at læse de to bøger og de små tilhørende historier. Jeg har faktisk læst alt hvad der er udgivet i den serie i år.

 

3. Ny udgivelse som du ikke har læst endnu, men gerne vil læse

Jeg vil umådelig gerne læse The Surface Breaks af Louise O’Neill som er en feministisk genfortælling af Den lille havfrue. Jeg elsker feministisk litteratur og jeg elsker genfortællinger. Den er uden tvivl et must read for mit vedkommende.

 

4. Ny udgivelse du ser mest frem til i den sidste halvdel af året

Ravnenes hvisken 3 af Malene Sølvsten som både mig og kæresten ser frem til udkommer samt Alt dette er sandt af Lygia Day Peñaflor som er lige på trapperne.

 

5. Den største skuffelse

The Versions of Us af Laura Bartlett er en bog som jeg købte første gang jeg var i Politikens Boghal. Turen var en gave fra min far i anledningen af min fødselsdag en dag eller to inden og jeg købte kun bøger som jeg virkelig var interesseret i. The Versions of Us er den første bog af den bunke jeg købte som jeg rent faktisk har fået læst – jeg var bange for at blive skuffet – og skuffet blev jeg. Den var fyldt til randen med utroskab, hver eneste historie og hver eneste person, og jeg fik bare nok. Den var næsten umulig at komme igennem men jeg gjorde det da.

 

6. Den største overraskelse

My Lady Jane er også en af de bedste bøger jeg har læst i år og den overraskede mig i den grad. Jeg er vild med den historiske genfortælling som har fået et fantasy-twist og jeg har haft lyst til at genlæse den lige siden jeg fik lyttet den færdig. Det er nemlig den eneste lydbog jeg er blevet færdig med i år og det er nok den bog jeg har anbefalet mest.

 

7. Den bedste nye forfatter (debut eller bare ny for dig)

Renée Ahdieh er det første navn jeg tænker på og det er nok fordi jeg har læst to bøger og hendes noveller inden for serien i år. Jeg skal dog også have læst hendes andre bøger, for The Wrath and the Dawn var utrolig god.

 

8. Nyeste fiktive forelskelse

G fra My Lady Jane. Fyren som Lady Jane bliver gift med. Han er så interessant at følge og han er helt klart swoonworthy da han forstår Janes kærlighed til bøger og overvejer at give hende en bog i hånden hver gang hun bliver overvældet.

 

9. Den bedste nye karakter

Zélie eller Amari fra *Children of Blood and Bone af Tomi Adeyemi. Inan fra samme bog er også værd at nævne, men jeg føler ikke at jeg kender ham godt nok endnu til at kalde ham en favorit. Zélie og Amari er dog så stærke, kvindelige karakter som ikke er fejlfri. Amari bliver undervurderet gang på gang og det er fedt at se hvor stærk hun egentlig er når det kommer til stykket. Zélie udvikler sig også gennem bogen og det er fedt at se hende blive sårbar og komme ud af den skal hun er i. De er uden tvivl nogle af de bedste nye karakterer jeg er stødt på i år indtil videre.

 

10. En bog, som fik dig til at græde

My Sister’s Keeper af Jodi Picoult er den eneste bog i år som jeg mindes har fået mig til at græde. Jeg var også tæt på at kyle den ud af vinduet eller tværs gennem rummet for slutningen var simpelthen ikke i orden.

 

11. En bog, som gjorde dig glad

Jeg havde decideret ondt i kinderne efter at have læst A Court of Frost and Starlight (A Court of Thorns and Roses, #3.1) for der var ikke en decideret handling som der er i de andre bøger, det var bare en novella (på 200 sider!) som fulgte karaktererne under Vintersolhvervet. Det var så hyggeligt!

 

12. Den bedste filmatisering af en bog du har set i år

Hobbitten er vist den eneste filmatisering jeg decideret har set i år så den vinder vel by default.

 

13. Favorit anmeldelse du har skrevet i år

**Ludermanifestet er muligvis den mest interessante anmeldelse jeg har skrevet i år og en af de første af en feministisk bog – i hvert fald hvor jeg åbent siger jeg er feminist. Det er en ‘læs med’ hvor jeg har noteret tanker undervejs og bruger dem som anmeldelse fremfor at skrive det om.

 

14. Den flotteste bog du har købt, eller modtaget, i år indtil videre

The Handmaid’s Tale af Margaret Atwood i denne fine version eller Leonora Christina Skovs nye halvbind – de er SÅ fine.

 

15. Hvilke bøger skal du have læst inden året er omme?

Jeg har for vane aldrig at læse de bøger jeg nævner i det her spørgsmål men de følgende bøger er dem som jeg først tænker på og de er alle på læselisten for sommeren.

  • The Power af Naomi Alderman
  • Stalking Jack the Ripper af Kerri Maniscalco
  • Good Night Stories for Rebel Girls 
  • **The Descent of Man af Grayson Perry

Jeg skal også have færdiglæst Ringenes herre for første gang nogensinde! Jeg påbegynde serien for mange år siden og opgav ved 3’eren. Netop nu er jeg dog igang med genlæsningen af The Two Towers som er 2’eren i serien, og den sidste bog er på læselisten for august! Mere tør jeg skam ikke skrive på.

Skriv et svar

CommentLuv badge