Geminiderne af Nanna Foss

Geminiderne er andet bind i Nanna Foss’ store 9-binds fantasy serie. Indtil videre er det kun Geminiderne og Leoniderne der er udkommet, men tredje bind, Ursiderne, er lige om hjørnet. Spektrum serien er tidsrejser, venskab, familie og kærlighed – kærlighed er dog ikke en stor del af serien endnu, men det tager garanteret til som historien folder sig ud. Jeg nød Geminiderne og jeg ser frem til at læse Ursiderne med det samme jeg har skrevet denne anmeldelse færdig!

Jeg var en smule skuffet over Leoniderne. Jeg undskyldte det dog med at det var første bog i en serie, samt en debut og det ser ud til at det var det rigtige at gøre. Geminiderne er nemlig lige det jeg forventede af Spektrum! Der var masser af grin, chok og mere kærlige øjeblikke i denne bog og jeg nød hvert sekund. Jeg blev nødt til at lægge den fra mig den ene aften på grund af noget så simpelt som søvn, men med det samme jeg havde tid til at læse videre blev den da også slugt i ét hug. Jeg er så spændt på at se hvor serien fører hen, for indtil videre har jeg ikke været i stand til at forudsige noget. Hvordan Nanna Foss gør det, har jeg vitterligt ingen anelse om!

Geminiderne er fortalt af Pi, hvor Leoniderne er fortalt af Emilie. Det er interessant at Foss har valgt 9 forskellige fortællere til de 9 planlagte bind i serien, mest af alt fordi jeg ikke har noget anelse om hvem de næste 6 bliver – Ursiderne er nemlig fortalt af en karakter vi møder i dette bind. De to stemmer jeg har læst fra indtil videre, er dog fuldstændig forskellige. Pi har sin specielle stemme og Emilie har hendes – hvilket jeg i den grad elsker. Du er ikke i tvivl om at dette bind er fortalt af en anden person! Jeg var dog særligt glad for Pi i Leoniderne så jeg er glad for at det var hendes tur i Geminiderne. 

Der var hele passager og sider mod slutningen af bogen hvor det bare var twists på twists. Jeg råbte ofte, eller udbrød et eller andet, fordi jeg blev fuldstændig overrasket over de forskellige drejninger. Slutningen er dog også forvirrende og uden tvivl fyldt med flere drejninger end resten af bogen til sammen – det er noget af en slutning! At sige at det er svært at holde fingrene fra Ursiderne – som jeg har liggende på natbordet lige nu – er ærlig talt en underdrivelse.

I min anmeldelse af Leoniderne blev det til 5 grunde til at læse bogen;

  1. Tidsrejser
  2. Hele 6 hovedpersoner som hver især er unik og har deres finurligheder
  3. Debut på over 500 sider som man kan læse i ét hug
  4. Venskab, ikke kærlighed, i fokus
  5. Ikke set før!

Og de er egentlig stadig rigtige. Jeg er dog langt gladere for Geminiderne end Leoniderne, mest af alt fordi vi får så mange tidsrejser – hvilket jeg normalt ikke er glad for, fordi det ikke er gjort ordentligt. Jeg synes dog Nanna Foss har gjort et fantastisk arbejde med hvert eneste aspekt af bogen, jeg kan stadig ikke fatte at jeg læser en bog med tidsrejser og elsker den, eller i det hele taget bare nyder den. Det er fantastisk, specielt fordi jeg elsker ideen med tidsrejser men aldrig har fundet en bog der gør det ‘ordentligt’ – før nu.

Nanna Foss er en af de danske forfattere som jeg længe har hørt om, men aldrig har taget mig sammen til at læse. Det sjove er at jeg vandt Leoniderne i en giveaway på instagram hvor vi skulle nævne en titel fra Tellerup vi ville læse. Jeg valgte Leoniderne fordi jeg havde hørt så meget om den, men jeg vidste ikke hvad den handlede om. Nu er serien nok noget af det bedste danske litteratur jeg nogensinde har læst, og uden tvivl nogle af årets bedste bøger.

Lad være med at begå samme fejl som mig og vente med at læse bøgerne. Du behøver bare at gå igang for at indse hvor fantastiske de er, jeg kan næsten love at du ikke stopper igen.
Hvis du bare er det mindste interesseret i bøgerne kan du indtil d. 17/9 gratis hente e-bøgerne fra Tellerups hjemmeside lige her og her.

 

Geminiderne (Spektrum, #2) af Nanna Foss. Udgivet af Tellerup i 2015. Købt på Fantasy Festival 2016. 655 sider. 4.5 ud af 5 stjerner. 
Køb bogen på bl.a. forlagets egen hjemmeside og saxo.

Skriv et svar

CommentLuv badge