Før-udsalg i Arnold Busck

Tibage i november blev jeg inviteret til før-udsalg i Arnold Busck i forbindelse med Bogforum. Jeg vidste at nogle bloggere var inviteret til eventet sidste år, men det var ikke noget jeg var inviteret til eller overhovedet vidste noget om. I år var jeg dog så heldig at blive inviteret som bogblogger, og jeg kunne derfor vælge et par bøger som de ville sponsorere.

Jeg inviterede en veninde med som meget gerne ville have Harry Potter og det forbandede barn som var et eksklusivt tilbud til før-udsalget. For mit vedkommende havde jeg kigget kataloget igennem et par gange, men jeg havde ikke fundet noget som jeg fandt interessant. Jeg havde overvejet The Colour Purple og Orange er det nye sort, men de nåede ikke med hjem. Der var dog en masse ekstra bøger på udsalg i butikken, som sædvanlig, og jeg fandt hele 3 stykker der. Dog overvejer jeg stadig at gå tilbage og købe Crime and Punishment og The Diary of Anne Frank.
Selve arrangementet var lidt undervældende. Arnold Busck i Esbjerg har promoveret det en masse på både instagram og facebook, hvilket tit har været et problem, men der var ikke gjort så meget ud af arrangementet. Vi kom ind, købte bøger og gik igen. Jeg har set frem til det siden november hvor jeg fik invitationen og, selvom jeg gik rundt i hele butikken og kiggede på en masse bøger var vi ude af butikken efter blot 20 minutter. Der var så mange muligheder med før-udsalget, og hvis ikke det var for vores blogger-invitationer eller tilbuddet på Harry Potter og det forbandede barn kan jeg egentlig ikke se idéen med et før-udsalg – for vi kan jo bare gå ned og købe bøgerne så længe udsalget varer. Misforstå mig ikke, jeg er glad for at være inviteret og taknemmlig for muligheden for at få et par bøger. Jeg ville blot ønske at man havde gjort mere ud af arrangementet.

De 3 bøger som kom med mig hjem er fra vidt forskellige genrer og jeg ser frem til at læse hver eneste af dem. Jeg har ikke hørt om nogen af dem før.

Den første bog jeg bestemte mig for er Henry’s Demons som er et memoir omkring skizofreni. Jeg læste bagsiden og blev egentlig fanget af de 3 første linjer

 

On a February day two months after his 20th birthday, Henry Cockburn waded into the lethally cold water of Newhaven estuary. Voices, he said, had told him to do it.

 

Jeg elsker memoirs og da nonfiktion er et fokus i 2017 var denne bog jo ideel. Psykiske lidelser finder jeg særlige interessante og selvom jeg har haft en masse om det i psykologi i gymnasiet har jeg ikke fået nok! Jeg ser i hvert fald frem til en lærerig læseoplevelse.

Det første menneske af Albert Camus kom også med hjem, udelukkende fordi bagsiden var interessant. Camus døde i et biluheld i 1960 – d. 4 januar hvor før-udsalget fandt sted er den præcise dato for biluheldet – og det første udkast til romanen lå i bilen. Det drejede sig om 144 sider skrevet i hånden, undertiden uden punktummer og kommaer, med en hurtig skrift, der er vanskelig at tyde og aldrig gennemset (udgiverens note). Jeg havde egentlig en forventning om at det var hans første værk, da jeg aldrig har hørt om ham (men fransk litteratur er ikke noget jeg har styr på uanset), men han udgav meget inden sin død. Han blev blot 47 år gammel men har en lang liste af udgivelser – de skal også læses hvis denne imponerer.

Jeg ser frem til en speciel læseoplevelse!

Den sidste bog jeg udvalgte blev The English Patient af Michael Ondaatje som vandt en masse priser i begyndelsen af 90’erne hvor den blev udgivet. Det er ikke en bog jeg nogensinde har hørt om, men det simple og interessante cover fik mig til at læse bagsiden. Den foregår lige efter 2. Verdenskrig hvor en sygeplejerske vælger at blive tilbage for at tage sig af en patient. Patienten er anonym og Hana, sygeplejersken, ved ingenting om ham. Den eneste ledetråd til hans fortid er et eksemplar af The Histories af Herodotus som er fyldt af noter om en kærlighedsaffære.
Bøger som på en eller anden måde involverer andre bøger fascinerer mig, og jeg forventer at Hana lærer patienten at kende gennem The Histories.

 

Det var så lidt om før-udsalget i Arnold Busck – som var det første litterære arrangment for mit vedkommende i 2017. Skal i forbi udsalget?

 

De 3 bøger er sponsoreret af Arnold Busck, jeg har derved sagt ja til at skrive om bøgerne og udsalget, men alle meninger er mine egne som altid. Hvis jeg ender med at anmelde bøgerne vil der være links nedenfor. 

One Reply to “Før-udsalg i Arnold Busck”

  1. […] *Gave fra Arnold Busck i forbindelse med deres før-udsalg i 2016, indlæg […]

Skriv et svar

CommentLuv badge