Fantasyfestival 2018

*Reklame*: indgangsbillet sponsoreret af Fantasyfestivalen, goodiebag samt anmeldereksemplarer(*) fra forlagene.

Vanen tro, eller som de to forgangne år, var jeg til Fantasyfestival her i Esbjerg. Festivalen valgte sidste år og i år at invitere os bloggere med som presse hvilket betyder, at de betalte min indgangsbillet og intet andet. 

I år var der ikke forfærdelig mange forfattere som jeg kendte til eller havde læst noget fra i forvejen. Jeg valgte derfor at gå hele kataloget igennem og læse lidt om hver af de forfattere som skulle holde oplæg i løbet af weekenden og se hvilke jeg var interesseret i. Jeg endte med at skrive en god bunke forfattere ned og vi nåede også til langt størstedelen af alt det vi havde planlagt. Selvom jeg til dels gerne ville have mødt Sebastian de Castell skulle jeg have manden med, som ikke lød videre begejstret for en weekend med oplæg og jeg valgte derfor ikke at købe billetter til hans oplæg. Jeg har heller ikke læst noget af ham endnu og ved ikke om jeg kommer til det. Jeg havde dog også givet manden en opgave som lød på at gå kataloget igennem også og se om der var noget han var interesseret i og han valgte et par ting ud. Det skal dog ikke lyde som om han ikke så frem til festivalen, for han er en større nørd end jeg er når det kommer til fantasy og ser allerede nu frem til næste år. 

Lørdag

Første punkt på dagsordenen var åbningstalen som altid og derefter et oplæg med Anne-Marie Vedsø om nordisk mytologi og fantasy som manden havde udvalgt. Jeg kan huske at have set pressemeddelelser om bogen men jeg var ikke videre interesseret. Nu er jeg en smule mere parat til at læse bogen hvis jeg en dag falder over den, men det gav mig desværre ikke blod på tanden. Det var dog et fint oplæg.

Turbine skrev tidligere på ugen og inviterede mig til pre-release om lørdagen for *Væddermændenes nat (Et varsel om Storm, #1) af Tobias Stenbæk Bro. Jeg endte også med at lave et lille interview med ham som forhåbentlig kommer på bloggen senere på ugen, men jeg glemte selvfølgelig at tage et billede (jeg er overrasket over hvor mange billeder jeg formåede at tage, for jeg glemmer det altid). Tobias var dog utrolig interessant at snakke med og jeg skal i hvert fald i gang med bogen inden længe. Jeg fik også et anmeldereksemplar med hjem fra forlaget så der går ikke lang tid! Bogen udkommer dog d. 9. oktober og efterfølgeren er klar til foråret. 

Det bedste oplæg vi var til hele weekenden var uden tvivl Julie M. Day i samtale med Eva Lucia. Vi skyndte os ned i den anden ende af messesalen bagefter for at skaffe Julies bøger og vi brugte resten af dagen – udenom oplæggene – på at finde Julie for at få en signering. Bogen lød umådelig interessant og Julie virkede simpelthen så sød at vi ikke kunne lade være. Grænsen til Trafallas-bøgerne er lidt af nogle mursten men vi kan slet ikke vente med at komme i gang! 

Det sidste vi nåede lørdag, bortset fra at købe os fattige i bøger, var at se Jacob Hedegaard Pedersen og dernæst Synne Kristine Eriksen i samtale med Karin Hald. Begge oplæg var interessante og jeg har fået lidt blod på tanden for begge forfatteres bøger, men ikke på samme måde som med Julie M. Day. 

Søndag

Søndag havde også et par oplæg, men vi nåede ikke til nogen af dem. Den ene var aflyst og da manden havde forfærdelig ondt i nakken smuttede han hjem efter et par timer selvom han havde set frem til Fantasyquizzen med Boris Hansen og Nanna Foss.

Dagen startede ud med et bogbloggerevent med Katja Berger inden festivalen åbnede for dagen. Vi fik lidt sneak peaks på hendes kommende bøger og hun snakkede om hendes nye udgivelse også. Det var et rigtig fint arrangement og jeg er så glad for at jeg kunne komme med og møde de andre bloggere også. Vi fik også en fin goodiebag med lidt forskelligt (billede nedenfor) og der var den lækreste chokolademuffin som jeg tog med som mit indslag af sukker under min lange studiedag. En af de bedste muffins jeg længe har smagt!

Sponsorer: Matas, Coetus Runa, The Body Shop, Arnold Busck, Gyldendal UNG, Tellerup, Føtex Esbjerg, Dreamlitt, Fantasyfestival, Café Guldægget og Storytel.

Ellers var det det for søndag. Vi havde også planlagt at skulle se et oplæg om at oversætte fantasy til dansk og ét om fantasybogens indpakning, men manden var smuttet hjem og jeg var fuldstændig udkørt. Jeg havde jo også, som nævnt, en fuld studiedag at se frem til mandag (8-16) og jeg havde endnu ikke fixet lektier, så jeg besluttede mig for at smutte hjemad efter at de havde annonceret vinderen af skrivekonkurrencen. 

Weekendens helt store succes og oplevelse var dog Karamelmesterens karamelfiduser. Det er i bund og grund et stykke skumfidus (som vi ikke kan lide) overtrukket med karamel (som vi heller ikke kan lide) evt. med kokos over også (som manden ikke er fan af). Jeg havde lyst til at prøve dem og vi endte med at elske dem. De er SÅ lækre og overhovedet ikke noget vi havde forventet at kunne lide. Det er også tydeligt at se på billedet at manden hurtigt snuppede et par bidder af sin inden jeg nåede at tage billedet. Så gode er de. 

I forhold til køb gik det lidt vildt for sig. Vi har egentlig ikke plads til flere bøger i lejligheden, men fantasy er både min og mandens yndlingsgenre så det var svært at styre sig. Vi kom derfor hjem med 16 købte bøger, omend vi er meget i tvivl om den ene som vi kun tog med fordi det hed 4 bøger for 100 og vi ikke kunne finde noget andet. 

Vi kom selvfølgelig hjem med de første to bøger i Grænsen til Trafallas-serien af Julie M. Day og fik dem signeret til os begge. Manden købte også tre bøger af Robin Hobb som virkelig pryder reolen og tilføjer lidt andet end mørke på billedet også. Han endte også med at anskaffe sig tre bøger af Scott Lynch hvoraf jeg kun har hørt om The Lies of Locke Lamora men det skulle være en del af en serie. 

Jeg fik skaffet hele Darkest Powers-trilogien af Kelley Armstrong, A Discovery of Witches, Unnatural Creatures af Neil Gaiman samt City of Brass som jeg har hørt er feministisk fantasy. Jeg var også forbi forlaget Silhuet om søndagen hvor jeg fik købt en antologi med noveller om ordsprog som jeg tænker kunne være relevant i undervisningen når jeg kommer så langt. 

Den sidste bog som vi virkelig ikke ved om vi beholder er The Darkness that Comes Before af R. Scott Bakker. Vi har ikke hørt om den før og vi snuppede bare en tilfældig bog efter at have brugt 10 min. på at lede efter én. 

Fantask og Arnold Busck er meget farlige stande for os under en festival lærte vi. I år var der dog også to stande med merchandise så vi kom hjem med to tryllestave (Hermione til mig og McGonagall til manden), min søde mand mente nemlig at jeg skulle have en tryllestav. Efter han smuttede hjem løb jeg dog ned til den anden stand og købte et krus formet som en kedel med to håndtag som han havde snakket om men kun kunne finde en anden version af som ikke var nær så fin. Jeg havde nævnt at vi begge var nørder, ikke? 

En af de første ting jeg gjorde om lørdagen var også at smutte om forbi kunstnerhjørnet hos Mette Breth og købe mit pisces bogmærke som jeg har sukket efter siden hun viste dem frem på instagram. Kæresten kom dog til at bøje det i løbet af dagen og selvom jeg har forsøgt at redde det har toppen det ikke for godt. Han valgte derfor, sød som han er, at købe et nyt til mig om søndagen nu hvor jeg havde sukket sådan efter det. 

Og så lidt anmeldereksemplarer som jeg fik med hjem fra festivalen. Som nævnt fik jeg *Væddermændenes nat med hjem fra Turbine i forbindelse med pre-releasen. Jeg modtog den som pdf i begyndelsen af måneden men jeg er glad for at have et fysisk eksemplar så jeg kan markere i den. 

Jeg snakkede også med forlaget Silhuet og jeg endte med at komme hjem med *#moderneeventyr som de havde en smagsprøve med sidste år og som jeg har sukket efter lige siden og jeg endte også med at få *Ingen sommerfugle i marts af Helle Kaare Lindberg med hjem. Jeg har intet hørt om den sidstnævnte så det bliver da spændende at se hvad jeg tænker om den. 

Det sidste anmeldereksemplar, og den sidste bog der var plads til i tasken om søndagen, var *Inkarnation af Pernille. L. Stenby som jeg virkelig ser frem til at læse! Og det var min, eller vores, weekend på Fantasyfestivalen 2018! 

One Reply to “Fantasyfestival 2018”

  1. […] debut og jeg var så heldig at få lov til at lære ham og bogen lidt bedre at kende under Fantasyfestivalen tidligere i år, hvilket i kan læse mere om her. Tobias understreger dog, at det er voksne og ikke […]

Skriv et svar

CommentLuv badge