Fantastiske skabninger og hvor de findes

Tilbage i begyndelsen af september modtog jeg denne fine malebog med posten og jeg så virkelig frem til at farvelægge i den – på den ene eller anden måde. Jeg er stadig stor fan af Harry Potter universet og at vi får en ny gren derinde gør mig umådelig glad – derfor kunne jeg ikke stå for en malebog i universet!
Desværre blev jeg en del skuffet da der er mange store overflader og der er nogle illustrationer som man umuligt vil kunne farvelægge, du kommer i hvert fald til at knibe øjnene og spidse blyanterne, for de er godt nok små. Jeg har dog set frem til at prøve lidt forskellige metoder af, og i kan se et udsnit af dem her;

billede-09-11-2016-15-20-50

Allerførst blev det til mine elskede triplus fineliners fra Staedtler som jeg købte en stor pakke af tilbage i sommeren. De er perfekte til at farvelægge med og de bløder ikke igennem papiret – i hvert fald ikke i denne malebog. Jeg havde taget en lydbog i ørerne under farvelægningen og jeg hyggede mig med at male et par tørklæder inspireret af henholdsvis Gryffindor og Slytherin.

billede-09-11-2016-15-21-18

Dernæst blev det farveblyanternes tur og det er overraskende trættende pga., igen, overfladen. Det er ikke små fine illustrationer som i Johanna Basfords malebøger men stillshots fra filmen. På grund af at det er stillshots og ikke deciderede illustrationer er der nogle sider hvor jeg ikke har nogle anelse om hvordan jeg skal male det – enten fordi overfladen simpelthen er så stor at det vil tage mig umådelig lang tid, eller fordi det er formatteret på en underlig måde.

Det er dog ikke helt dårligt at se Eddie Redmayne så tit.

billede-09-11-2016-15-19-49

Min helt klart bedste måde at male i Fantastiske skabninger og hvor de findes er uden tvivl med vandfarver! Jeg har ingen olie-eller akrylmaling, så det blev ikke afprøvet i denne omgang, men det blev vandfarver i den grad. De store overflader er perfekte hvis du er lige så ringe til vandfarvning som jeg er, det ser overraskende godt ud bagefter og det er utrolig afslappende imens. Hvor jeg blev stresset af tuscher og farveblyanter gjorde vandfarvningen mig rolig igen.
Man skal dog passe lidt på med mængden af vand, men ellers fungerer det overraskende godt!

Alt i alt er det altså en malebog som egner sig bedre til vandfarver eller lignende end tuscher og farveblyanter. Det er der ingen skam i, da det er rart med malebøger som har forskellige funktioner. Mange af billederne er rigtig fine og jeg glæder mig da til at prøve kræfter med flere motiver! Og muligvis at se på Eddie Redmayne lidt mere…

 

Fantastiske skabninger og hvor de findes. Udgivet af HarperCollins Nordic i september 2016. Modtaget til anmeldelse fra forlaget. 

2 Replies to “Fantastiske skabninger og hvor de findes”

  1. Sikke en fed måde at anmelde en malebog på! SEJT Amanda 😀

Kommentarfeltet er lukket