Faldet af S.K. Tremayne

Faldet er en bog som jeg har haft et godt øje til i noget tid. Jeg opdagede den på Lones blog; Krimihjerte og jeg var ikke i stand til at slippe den igen derefter. Nu, efter at have læst den, indser jeg at jeg har haft øje på den i meget længere tid – dog den engelske udgave The Ice Twins som jeg havde i kikkerten allerede inden den blev udgivet. Det er lidt et spøjst sammentræf at det er den samme bog men at jeg ikke havde nogen anelse før efter endt læsning. Desværre blev jeg skuffet, uanset hvor interesseret i bogen jeg var forinden.

Faldet møder vi Angus og Sarah samt den ene af deres tvillingepiger. 14 måneder forinden historiens begyndelse mistede de desværre den anden af deres tvillingepiger. Kirstie, eller er det Lydia, er 7 nu og ingen er sikker på hvem der egentlig døde den gang. Det var utrolig fascinerende at se denne tvivl over hele spektret, bortset fra manden Angus – han var i hvert fald sikker på hvilken datter han havde tilbage.

 

Hvorfor kalder du mig hele tiden Kirstie, mor? Kirstie er død. Det var Kirstie, der døde. Jeg er Lydia.

 

Jeg tror egentlig at det var denne tvivl som gjorde historien så fascinerende for mig. At de ikke vidste hvad der egentlig skete den dag den ene af dem døde og hvilken en af dem, som døde. Desværre blev det ret hurtigt gammelt, langtrukkent og gennemsigtigt. Når du kommer til et vist punkt er du ikke i tvivl om hvordan historien vil udspille sig.
I bund og grund var det vel egentlig også interessant at se hvordan hele denne sag blev tacklet, men jeg kan ikke komme over at den følger de samme mønstre som mange andre thrillers derude. Det som gjorde, at den skilte sig ud var tvivlen omkring døtrene og det blev jo gammelt nyt forholdsvist hurtigt. Det var i hvert fald ikke interessant at det først var den ene, så den anden, så den første igen, så den anden og så videre og så videre.

Første del af Faldet var umådelig spændende og forunderligt fængslende, desværre gik det ned ad bakke efter at Angus og Sarah valgte at flytte ud på en isoleret skotsk ø. Flytningen bidrog helt klart til den mystiske og dystre atmosfære, men for mig var det ikke længere nær så interessant og fængslende. Efter flytningen blev den, som nævnt, overraskende forudsigelig og det gjorde det helt klart svært at nyde bogen. Jeg endte med at være ret så skuffet og med en lidt træls følelse når jeg nu havde set frem til bogen i så lang tid. Thrillers skal ikke være forudsigelse, og det blev denne.

 

Faldet af S.K. Tremayne. Udgivet af Gads forlag i august 2016. Modtaget til anmeldelse fra forlaget. Orig. titel: The Ice Twins. Orig. udgivet i januar 2015. 356 sider. 3 ud af 5 stjerner.
Køb bogen her: plusbog og saxo

Skriv et svar

CommentLuv badge