Et møde med Julie Kagawa

Tilbage i juni fortlate Alice, fra HarperCollins DK, mig, at der nok kom et event eller to med Julie Kagawa i september – og det gjorde der! Jeg var så heldig at deltage i eventet i Odense d. 27 september og det var fantastisk. Eventet blev holdt i samarbejde mellem Bog og Idé Odense og HarperCollins DK og det var simpelthen så hyggeligt.

Jeg var overrasket over at det var så åbent et event – man kunne nemlig bare møde op og være med. Ikke at det er en dårlig ting, men for mig er Julie Kagawa en stor forfatter så jeg var overrasket over at det var så ‘uformelt’. Det var dog en stor oplevelse at møde Kagawa og jeg krydser fingre for at få lov til at møde hende igen en gang i fremtiden.

Julie Kagawa er ligesom de fleste andre forfattere utrolig sød og charmerende. Hun er for tiden i gang med at skrive den 5. og sidste bog i Talon sagaen som omhandler drager i menneskeskikkelse. Selvom det, nu, er ret indlysende fortalte hun at serien er meget inspireret af Romeo og Julie da der er denne forbudte kærlighed og meget mere – som jeg ikke vil afsløre. Hun fortalte også hvordan hun fandt det svært at skrive fra flere forskellige perspektiver og tit måtte omskrive scenerne fordi et andet perspektiv bare passede ind.
Selve eventet blev afholdt i forbindelse med den danske udgivelse af 2. bog i serien; Oprørerne. Jeg læste første bog i Talon tilbage i sommeren og jeg var ikke helt blæst væk, i kan læse mere om det her.

Noget af det sjoveste hun sagde den aften var, at hendes Blood of Eden serie kom til at handle om vampyrer ved en tilfældighed. Hun havde nemlig altid sagt at hun ikke ville skrive en bog, og derved heller ikke flere bøger, om vampyrer. Pludselig fandt hun dog sig selv med en fantastisk idé til selve miljøet og atmosfæren i bogen – en apokalyptisk setting – men ingen idé om hvad bogen egentlig skulle handle om. Hendes forlægger eller redaktør fortalte hende, i den forbindelse, at de meget gerne ville have en vampyr-bog. Hendes løsning var at sætte de to ting sammen og se hvad der skete, og det blev så til en trilogi. Det virkede rent faktisk!

Julie Kagawa er utrolig stolt af Iron King, den har lært hende en masse og var selvfølgelig også hendes debut. Der blev ikke gjort meget ud af at reklamere for den inden udgivelsen, så Kagawa stod selv for den del. Hun kontaktede bogbloggere og blev gode venner med dem. Da hun fik sit ene eksemplar af bogen, hendes første og eneste ARC (advance reader copy), sendte hun den ud til de forskellige bogbloggere som så sendte den tilbage til hende osv. Hun gjorde så meget og ser hende helt klart i et andet lys på grund af det.

billede-28-09-2016-16-24-15

I dagens anledning fik vi også en goodie-bag! Du kan se alle de fine ting vi fik. Jeg elsker som sagt muleposer så den har fået en god plads i mit hjem. Derudover er jeg helt vild med at vi fik te og chokolade! Blyanten er dog en af mine favoritter, jeg har nemlig ikke set dem før og jeg er helt vild med den, på siderne står der nemlig; Denne blyant må kun skrive søde ord – hvor sødt er det lige?

billede-10-10-2016-17-37-07
Jeg fik selvfølgelig også en kopi af Oprørerne som udkom dagen før eventet samt signeret både den, Dragerne og Iron King. Jeg fik endda en lille tegning af en drage i Dragerne

Hendes første serie; Iron Fey udkommer her til foråret eller til sommer hvor vi får alle 4 bøger i løbet af nogle måneder. Vi der læser de danske bøger har stadig en masse bøger at gå igennem da Talon #5 vist bliver hendes 15. bog. Dog ved hun ikke hvad der kommer efter Talon serien, så jer der er foran og læser de engelske udgaver kommer til at vente lidt endnu.

 

Dragerne (Talon, #1) og Oprørerne (Talon, #2)  af Julie Kagawa er begge modtaget til anmeldelse fra HarperCollins DK. 

One Reply to “Et møde med Julie Kagawa”

  1. Det var sådan et godt arrangement, og hun var simpelthen SÅ sød!

Skriv et svar

CommentLuv badge