Dronningen af Tearling af Erika Johansen

Dronningen af Tearling er den første bog i en ny fantasy trilogi om Dronning Kelsea. Den er ulig noget andet jeg har læst og jeg er hooked! Jeg blev helt klart suget ind af omslaget og al omtalen – men jeg vidste ærlig talt ikke noget om indholdet. Jeg glæder mig dog allerede til næste bog som forhåbentligt snart kommer til Danmark!

Efter at jeg havde modtaget bogen fra People’s Press læste jeg bagsideteksten og jeg var 110% solgt! Jeg mener; kald det ‘The Hunger Game of Thrones’  – en sammenligning med to serier som jeg finder særligt interessante! Det er også USA Todays beskrivelse af bogen som efter min mening rammer målet; middelalder-fantasy møder dystopisk fremtid. Det er en sjov blanding af de to, men på ingen måde dårlig!

 

Dronningen af Tearling møder vi som sagt Dronning Kelsea. Kelsea er 19 år gammel og har levet i eksil siden hun var knap et år gammel. Hun blev fjernet fra Borgen, og hendes mor Elyssa, på grund af trusler mod hendes liv. Hun blev derefter opfostret af Barty og Carlin langt fra Borgen. Kelsea har altid vidst at hun ville blive dronning når hun nåede sit 19. år og Barty og Carlin har derfor ikke kun passet hende men også oplært og trænet hende til hendes fremtidige rolle.

 

Der var en bestemt plet sollys, som kom ind ad vinduet på forsiden af huset og blev der indtil først på eftermiddagen, og Kelsea havde holdt af at sætte sig godt til rette i det sollys hver søndag morgen for at læse. En jul, da hun var otte eller ni, var hun kommet nedenunder og havde fundet Bartys gave: en stor, indbygget stol, der var anbragt lige præcis i solpletten; en stol med tykke puder og ordene ‘Kelseas solplet’ udskåret i det venstre armlæn.

 

Der er efterhånden flere og flere litterære karakterer i litteraturen og jeg elsker det! Kelsea er ikke en undtagelse da hun elsker at læse, som i kan se i citaterne, og endda befaler hendes mænd at indsamle bøger til hendes bibliotek! Kelsea er en fed karakter, som til tider minder mig om Katniss fra The Hunger Games, hun er villig til at ofre sig selv for sit folk hvis det skulle komme så vidt, og hun er både stærk og skrøbelig på én og samme tid. Kelsea er en af de karakterer som man ønsker at kende i den virkelige verden!

 

Hvis Kelsea blev færdig med alle sine lektier f’ør aftensmaden, blev hun belønnet med at måtte vælge en bog i biblioteket og blive oppe og læse, til hun var færdig med den.

 

Tempoet i Dronningen af Tearling er perfekt, det er ikke særlig hurtigt og det er ikke alt for langsomt. Tempoet, tonen og stemningen får dig til at glemme tiden og før du ved af det, har du læst i 5 timer. I starten frygtede jeg at tempoet var for langsomt, men det passer perfekt til historien! Du føler dig ikke overvældet af alt det der sker, fordi meget er egentlig også underspillet.
Et meget konkret eksempel på det langsomme tempo er længden af første kapitel – hvilket er hele 50 sider!

I starten af hvert kapitel er der et citat fra en bog som er skrevet i bogens virkelighed! Der er tekster om Dronning Kelsea og hendes familie samt korte indblik i Tearlings historie. Selvom det ikke helt gav mening i starten er jeg helt forelsket i de citater! Jeg ville ønske at de bøger fandtes i virkeligheden, for Tearlings historie er utrolig interessant! Jeg har faktisk markeret hver eneste sted i bogen hvor de fortæller om Tearlings historie og det er ligefør at jeg opbrugte samtlige orange post it’s jeg havde på hånden! Selvom der er meget historie i den, fiktiv historie selvfølgelig, er den ikke tør og kedelig. Den er umådeligt fængslende og svær at lægge fra sig.

Dronningen af Tearling er en af de bøger som du ikke mærker længden på og du mærker heller ikke hvordan tiden bare flyver afsted mens du læser – for du ænser ikke andet end bogen. Jeg blev suget ind på en helt anden måde end ved andre bøger, for normalt kommer jeg ikke igennem bøger med så langsomt et tempo – og denne gang ville jeg bare have at den skulle være længere.

Derudover er det også en af de smukkeste bøger jeg længe har set:

Dronningen af Tearling

 

Jeg kan ikke vente til efterfølgeren; Invasionen af Tearling udkommer på dansk! På nuværende tidpunkt kan jeg ikke finde en dato for udgivelsen, hvilket bare gør det endnu sværere, for jeg ved ikke hvor lang tid jeg skal vente. Det er ærlig talt ulideligt!

 

Dronningen af Tearling (Dronningen af Tearling, #1) af Erika Johansen. Udgivet af People’s Press i april 2016. Modtaget til anmeldelse fra forlaget. Orig. titel: The Queen of the Tearling. Orig. udgivet i 2014. 455 sider. 4 ud af 5 stjerner. 

Bogen kan findes her: goodreads, saxo

One Reply to “Dronningen af Tearling af Erika Johansen”

  1. […] ældre karakterer! Lorelei er en virkelig fed karakter, på sin vis minder hun mig om Kelsea fra Dronningen af Tearling da begge tænker meget strategisk og er virkelig stærke kvinder. Begge er virkelig fede […]

Skriv et svar

CommentLuv badge