DIY: Boglommer

Jeg delte for nyligt på instagram stories at jeg var igang med at sy nogle bogposer – funktionen er at de beskytter dine bøger under transport – og jeg fik derved et par spørgsmål om hvordan jeg lavede dem. Jeg har i lang tid overvejet om jeg skulle lave et DIY (do it yourself)-indlæg omkring dem så i selv kan lave dem hvis i lyster. Bogposer er noget jeg bruger til dagligt og de er langt billigere at lave selv end at købe dem. Jeg skal også gerne sige at jeg ingen anelse havde om hvordan man syede eller lavede dem da jeg begyndte, men jeg formåede alligevel at lave dem. Nu har jeg været igang siden forår/sommer 2017 og jeg har da helt klart fået styr på det hele nu, men de er så simple at lave at også begyndere kan være med.

Det er utrolig simpelt men jeg tager aldrig en bog med mig uden en bogpose og når jeg låner bøger ud følger der altid en bogpose med. For mig er de blevet en uundværlig del af det at være læser, mest af alt fordi man ikke skal tænke over skader på samme måde som før.

De første bogposer lavede jeg også uden symaskine, så så længe du har nåle (både synåle og knappenåle) og tråd, så kan du lave dem. Jeg skal også advare jer om at selvom de er simple at lave har jeg meget svært ved at forklare hvordan i og med at jeg har lært mig selv at sy.

Jeg oprettede i dag en poll på instagram om hvorvidt der var stemning for en giveaway med hjemmelavede bogposer og indtil videre er der ikke andet end god stemning for det. Jeg tænker derfor umiddelbart at denne bogpose, som jeg har syet med det formål at tage billeder og lave guiden, kan gå til én af jer – måske kommer der flere giveaways i fremtiden, hvem ved? Det bliver nok på instagram i den følgende uge at konkurrencen kommer op!

 

Trin 1: vælg stof og størrelse. 

Mine bogposer har fra dag 1 bestået af 3 lag; ensfarvet fór, pladevat og så mønstret stof på ydersiden.

De nyeste bogposer (de 4 bogposer jeg syede for nyligt) har også fået en lille lomme på indersiden da jeg godt kan lide at have post it’s med mig og jeg er træt af at de går i stykker når jeg bare smider dem i bogposen sammen med bogen. De små lommer er vel en 10*10 cm – de er nemlig klippet af rester eller på øjemål. Lommerne er dog nemme at udelade hvis det ikke er noget man er interesseret i, jeg har dog valgt at tage dem med da det jo kunne være at i havde det på samme måde som jeg.

 

Størrelser på bogposer;

  • Lille (massmarket paperback) 23*18 cm
  • Mellem (standard paperback eller små hardcovers) 25.5*20.5 cm
  • Stor (standard hardback) 28*22 cm
  • XL (større hardcovers / flere bøger) 30.5*24.5 cm

 

Jeg har generelt lavet store eller mellem bogposer, og jeg har en enkelt lille som jeg sjældent bruger. Jeg har også ofte flere bøger i både mine mellem eller de store, da der er rigeligt med plads i dem alle sammen. Det er måske mere højden på bøgerne eller hvis man generelt læser store, tykke bøger at man skal tænke på XL.

Jeg har generelt klippet mine til den store størrelse og klippet efter et stykke stof jeg har klippet efter mål, så mine bogposer er ikke 100% ens, nogle er lidt større og nogle lidt mindre. Men efterlad generelt 1-2 cm til søm.

 

Trin 2: Forbered stof til syning

Hvis du vil lave en lomme så skal du sætte dem på indersiden af det inderste lag fór.

I forhold til det yderste lag stof og pladevattet plejer jeg at sy de to sammen ved at lægge ydersiden mod hinanden og lægge et stykke pladevat på hver side. Dernæst handler det bare om at sy de to lange sider samt den ene korte.

Når du har syet lommen på, hvis du vil have lommen på, vender du de to indersider af fóret mod hinanden og syr langs de to lange sider samt bunden af den korte. HUSK dog at efterlade et åbent stykke i bunden så du kan vende hele posen om efter de to separate stykker af posen er blevet syet sammen.

 

Trin 3: Sy de to dele sammen

Du skulle nu gerne side med to separate ‘poser’; yderstoffet sammen med pladevattet og det inderste fór. Du vender det inderste fór så det ligger korrekt – kig på ovenstående to billeder) og lægger den ind i den anden pose. De to ‘rigtige’ sider skal vende mod hinanden.

Jeg plejer at smide en bog ind i inderforet for at få den til at ligge ordentligt derinde (som selvfølgelig tages ud inden jeg syr rundt i kanten). Jeg kan også godt lide når der er en kant øverst hvor yderstoffet går lidt indenfor, så jeg rykker ofte den inderste pose et par cm ud igen efter at jeg har fået den til at ligge lige og ordentligt.

Dernæst er det bare at sy rundt i toppen for at sætte de to poser sammen og derefter vende den på vrangen.

 

Trin 4: Sy ‘hullet’ i inderfóret

Sidste trin er at sy hullet som du efterlod i inderforet og brugte til at vende posen på vrangen. Så har du din bogpose!

 

GemGem

GemGem

GemGem

2 Replies to “DIY: Boglommer”

  1. Sikke en dejlig step-by-step guide! Jeg har også totalt forelsket mig i bogposer efter jeg har fået to med min FairyLoot bokse og jeg skal bestemt have flere, for to er slet ikke nok. Måske skulle jeg til at lave dem selv, dine er i hvert fald så flotte at jeg bliver helt inspireret og så lader det til at en nybegynder syerske som mig også kn være med.

  2. Sikke en fin guide! Og hvor er det bare nogle fine bogposer 😀
    Rikke Simonsen | Flyv med mig udgav for nyligt Postkort fra London (England)

Skriv et svar

CommentLuv badge