Dewey’s 24 hour readathon, oktober 2017 (#9)

*Indeholder reklame* I dette indlæg nævnes anmeldereksemplarer, disse er markeret.

Hvad er Dewey’s 24 hour readathon? Dewey’s er et 24 timer langt læsemaraton som finder sted i april og oktober hvert år. Vi læser i 24 timer sammen, og det starter lørdag kl. 14 og varer indtil søndag kl. 14 her i Danmark.

Jeg har længe været i tvivl om hvorvidt jeg ville deltage i Dewey’s i denne omgang. Jeg synes nemlig det ligger umådelig dårlig placeret i den sidste weekend i efterårsferien fremfor den første og det var derfor planen blot at deltage i Zoe’s 24 timers læsemaraton og droppe Dewey’s. Jeg endte dog med at falde i søvn før Zoe’s gik igang, så den missede jeg desværre. Jeg giver derfor Dewey’s et skud igen, og jeg krydser fingre for at jeg kan læse i størstedelen af timerne.

Denne gang har jeg også en ordentlig spread i min Bullet Journal hvor jeg kan holde styr på lidt af hvert. Jeg har de hashtags jeg skal bruge når jeg lægger billeder op på instagram og de 2 apps, Instagram og Bookout, jeg har tænkt mig at bruge de næste 24 timer + bloggens favicon. Jeg har også en statistik til hvor mange sider jeg får læst hver time og hvor mange minutter samt en oversigt over væske og snacks og mad. Det sidste på den side er ‘total’ hvor jeg imorgen skriver hvor mange sider, hvor lang tid og hvor mange bøger jeg fik læst i løbet af Dewey’s.
Den anden side er en oversigt over timerne, som jeg ikke er helt sikker på hvordan jeg skal bruge endnu, samt min TBR nederst hvor jeg farver bøgerne når de er læst – ikke at jeg forventer at læse dem alle, langt fra.

Jeg har primært tænkt mig at bruge Instagram stories og muligvis lægge et par billeder op, men det er ikke sikkert endnu. Bookout vil jeg bruge til at holde styr på hvor mange minutter jeg egentlig får læst og i hvor lang tid. Bloggen her er selvfølgelig en selvfølge selvom der ikke kommer samme mængde opdateringer som der gør på Instagram stories. Der bliver dog stadig opdateret her løbende.

 

Forberedelser

Jeg fik købt en del snacks hjem i løbet af ugen og manden var så sød at købe nogle chips med hjem i går, så nu er jeg efterhånden helgarderet på det område. Jeg har min Marabou med Lu, clementiner, grøntsagsstave med Holiday dip og chips. Foruden alt det vi har liggende hjemme uanset. Til aftensmad har jeg netop forberedt en hel kylling med kartofler, gulerødder, rosenkål og sovsen skal selvfølgelig ikke glemmes. Frokost er jeg ikke helt sikker på endnu, men det er vist ved at være tid til at finde ud af det.

Jeg skal også finde ud af hvilken bog jeg skal starte med, indtil videre tænker jeg Twitterature, men det kan hurtigt ændre sig.

 

Læsestakken

Jeg fandt en god stak bøger frem for et par dage siden og i forgårs lavede jeg Try a Chapter på Instagram stories. Jeg kom derfor frem til nogle stykker som jeg tænker jeg meget gerne vil læse og så har jeg nogle som backup i tilfælde af at jeg har lyst til ungdomsbøger eller nonfiktion. Det er nemlig altid en god idé at have ekstra bøger i baghånden i tilfælde af at man lige pludselig har lyst til noget andet at læse.

 

 • Twitterature af Alexander Aciman og Emmett Rensin
 • De hvide mænd af Kenneth Bøgh Andersen
 • Sprækker af Teddy Vork
 • *Ivy og blæksommerfuglen af Johanna Basford
 • *Båven om Gud af Hella Joof

*anmeldereksemplarer

Backups
 • Good Night Stories for Rebel Girls
 • Women in Science af Rachel Ignotofsky
 • Skovpigen Skærv af Kim Leine
 • De fejlfødte (Exilium, #1) af Linette Harpsøe
 • Hul i hovedet af Nicole Boyle Rødtnes

 

Mit læsedøgn

12.53

Jeg har endelig fået skrevet det her indlæg færdigt, hvilket har taget sin tid når man ikke har ordentligt lys til billeder. Jeg er stadig igang med at finde frokost og bestemme mig for hvilken bog jeg skal begynde med, men jeg er da nogenlunde klar.

 

15.29

Så er den første bog færdiglæst. Jeg valgte at begynde med Twitterature da det var en af de kortere bøger i stakken samt jeg forventede at den hurtigt var læst. Jeg er dog ked af at jeg ikke er gladere for den end jeg er, for jeg havde forventet en del mere. De fleste udlægninger af klassikerne var dårlige parodier som jeg ikke synes levede op til de originale værker. Jeg tænker umiddelbart at den næste bog skal være Ivy og blæksommerfuglen.

 

16.02

Ivy og blæksommerfuglen blev hurtigt færdiglæst! Det er en rigtig fin fortælling, selvom jeg havde forventet en del mere. Malebogen lever op til alle de andre Basford har lavet, men jeg synes historien mangler en del. Næste bog bliver De hvide mænd af Kenneth Bøgh Andersen så den kan blive afleveret på biblioteket i næste uge. Jeg skal dog også have tændt ovnen snart så jeg kan få lavet aftensmad – hel kylling med masser af grøntsager så det dufter i hele lejligheden!

 

18.33

Det viste sig at kyllingen var færdig lang tid før vi havde forventet, så maden blev lidt tidligere end planlagt og da det ikke gik som det skulle tog det selvfølgelig også en del ekstra tid ud af læsetiden. Det var dog en lækker aftensmad, og resterne skal bruges til hjemmelavet fond i morgen, så det bliver spændende!
Nu vil jeg dog videre med De hvide mænd som jeg har læst knap 100 sider af indtil videre.

 

19.41

De hvide mænd er nu færdiglæst og jeg er lige så stille igang med første novelle i samlingen Sprækker af Teddy Vork. Manden mente også at vi skulle have dessert så han lavede en chokoladetærte som vi selvfølgelig skal hygge os med.

 

23.02

Det er vist et godt stykke tid siden min sidste opdatering, men jeg har færdiglæst Sprækker, fundet snacks frem og påbegyndt Båven om Gud. Jeg var lidt udkørt efter Sprækker, og det er faktisk ofte der jeg tager en længere pause som kan resultere i tv-serier og at jeg dropper Dewey’s. Denne gang fandt jeg dog Båven om Gud frem, og jeg har fundet læsegejsten igen, så forhåbentlig kan jeg køre på lidt længere.

 

00.58

Jeg har været ret døsig den sidste times tid, men jeg har alligevel opnået at færdiglæse Båven om Gud. Jeg havde på ingen måde forventet at jeg rent faktisk ville blive færdig med de 5 bøger jeg havde udpeget som min primære TBR – enten fordi jeg bare ikke ville få læst særlig meget eller fordi jeg ville tage bøger fra den anden stak. Ikke at jeg klager! 5 bøger på en enkelt aften er jeg ret stolt af. Nu er spørgsmålet dog om jeg falder i søvn eller om jeg klarer et par timer mere. Den næste bog bliver højst sandsynlig Hul i hovedet af Nicole Boyle Rødtnes da den har trukket lidt det sidste stykke tid.

 

09.27

Jeg fik ikke læst videre i går aftes og jeg er først lige vågnet. Planen var at vågne tidligt, men da jeg skal starte på studiet igen i morgen synes jeg det var klogest at få min søvn. Specielt når jeg i forvejen er ret udkørt på det område. Nu vil jeg dog skynde mig igang med Hul i hovedet og læse indtil jeg bliver sulten.

 

Opsummering

Det var så denne omgang af Dewey’s 24 hour readathon og jeg er godt tilfreds med hvad jeg nåede. Jeg var ikke så aktiv på de sociale medier som jeg kunne have været. For mig er de sociale medier også et bundløst hul som jeg ikke altid kan komme op af, og ofte resulterer det i at jeg vælger at se tv-serier fremfor at læse videre. Jeg gik i seng 1.30 efter at have set et par youtube videoer med manden og vi stod op ca. 9 timer senere. Jeg har dog formået at færdiglæse 6 hele bøger og læse størstedelen af en 7. og jeg læste i 12. t og 22 minutter i alt. I sider blev det til i alt 1.254.

Jeg fik brugt mit spread i min Bullet Journal aktivt, og det er ret oplysende at se hvilke timer det gik godt og hvilke det gik skidt. Det fungerede også godt for mig at bruge Bookout app’en, for jeg kunne derved nemt holde styr på hvor mange sider jeg læste i timen og hvor mange minutter. App’en informerede mig dog også om hvor lang tid det ville tage mig at færdiglæse bogen, hvilket hjalp mig med at holde overblikket.

Jeg fik ikke udnyttet mine snacks. Mine grøntsagsstænger med dip er stadig i køleskabet, men de bliver spist mens jeg ordner lektier idag. Klementinerne skal også nok blive spist i løbet af ugen, så det er ikke spildt.
Jeg fik heller ikke drukket hverken varm kakao eller te, som jeg havde glædet mig til, i stedet holdte jeg mig til vand og et glas iste. Jeg er overrasket over hvor lang tid jeg holdte mig vågen uden koffein eller druesukker, for hvis jeg ville kunne jeg nok godt have holdt mig vågen i et par timer mere i går.

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

10 Replies to “Dewey’s 24 hour readathon, oktober 2017 (#9)”

 1. Glædeligt readathon! Sikke en vildt spændende samling bøger, dem glæder jeg mig til at høre om 🙂

  1. Jeg krydser blot fingre for at jeg har valgt de rette bøger, og indtil videre ser det heldigvis sådan ud. Glædeligt læsedøgn til dig også! 🙂

 2. Det er jo en skøn efterårsdag at læse på. Jubii! Ikke lang tid igen nu!

 3. Ha’ et dejligt læsedøgn 🙂

  1. Mange tak og i lige måde Sascha! 🙂

 4. God fornøjelse! 🙂
  Malene H udgav for nyligt Dewey’s Read-a-Thon: Følg mit læsedøgn #7

  1. I lige måde Malene 🙂

 5. Så længe maden ikke brændte på! 😛 Det var jeg lige ved. Med fuldt overlæg. Jeg ville bare hellere læse…

 6. Det var da lækkert med sådan en dessert 😀 Mums!
  Irene udgav for nyligt Dewey’s Readathon #8 – Efterår 2017

 7. Sikke du får læst en masse bøger (#sejt – til ære for Twitterature)!
  Og forsat glædeligt readathon.
  Michella Tora udgav for nyligt Dewey’s 24 Hour Readathon – mit læsedøgn

Skriv et svar

CommentLuv badge