Dewey’s 24 hour readathon, oktober 2016

Jeg besluttede for nyligt at deltage i Dewey’s 24 hour readathon. Siden oktober 2013 har jeg været med hver eneste gang men denne gang havde jeg ikke forventet at deltage. Bibliotekerne ville nemlig afholde et 24-timers læsemarathon selv, og det var der også mange, der gjorde fra torsdag til fredag i denne uge. Uheldigvis måtte Esbjerg bibliotek aflyse. Derfor besluttede jeg først i torsdags at jeg skulle være med, jeg er dog ikke nær så op at køre over det som jeg plejer at være.

Min dejlige kæreste har taget ansvaret for at lave aftensmad så jeg bare kan slappe af og læse. Denne gang bliver helt speciel da jeg har et perfekt sted at læse i vores lejlighed som vi netop er flyttet ind i!

Ligesom altid vil jeg gerne være oppe de fulde 24 timer, eller i hvert fald størstedelen af tiden. Derudover får jeg besøg af en journalist som gerne vil skrive om readathons så jeg får en pause til det en gang i eftermiddag. (Dette er dog blevet ændret til en gang imorgen, søndag.)

billede-19-10-2016-13-35-33

Her har jeg planer om at læse under hele, eller i hvert fald det meste, af læsedøgnet. Lige ved siden af min bogreol, det perfekte sted.

Læsestakken

Min læsestak denne gang er ikke særlig stor, men jeg forventer at jeg rent faktisk kommer igennem den. Den består af 4 bøger og i tilfælde af at jeg mangler noget nemt imellem bøgerne har jeg også den illustrerede udgave af Harry Potter og hemmelighedernes kammer i baghånden. Bøgerne jeg har udvalgt, som i også kan se på tegningen i min bullet journal øverst, er;

 • Vildhunden og panteren (Morika, #2) og Blodets bånd (Morika, #3) af Sidsel Sander Mittet. For nyligt læste jeg den første bog i Morika serien og jeg var positivt overrasket. Desværre har jeg en vane med at læse første bog i en serie og aldrig komme videre, så denne gang håber jeg at jeg kan komme igennem en serie relativt hurtigt.
 • Oprørerne (Sagaen om Talon, #2) af Julie Kagawa. Jeg havde sat den på hylden sammen med resten af Julie Kagawas bøger, og ikke sammen med de andre anmeldereksemplarer, så jeg havde glemt alt om den. Jeg ser dog frem til at læse mere om drager.
 • Our Endless Numbered Days af Claire Fuller. Jeg vil gerne have en ny tradition igang hvor min kæreste udvælger en bog som jeg skal læse hver gang jeg deltager i et readathon. Denne gang faldt valget på denne og jeg glæder mig til at læse den. Det handler om Peggy som er blevet bildt ind, at hendes mor og resten af verden er væk.

Som altid er dette bare de bøger som jeg forventer at læse. Jeg udelukker ikke at jeg finder andre bøger på hylden hvis disse ikke passer til mit humør eller lignende.

 

Opdateringer

Præcis som sidste gang forventer jeg at opdatere mine fremskridt på goodreads og instagram. Jeg håber at jeg får tid til at opdatere her på bloggen under mit læsedøgn, men min forventning er at der kommer en opsummering imorgen når læsedøgnet er ovre.

billede-22-10-2016-13-46-24

17.26
Så er de første 3 timer gået og jeg har læst 246 sider. Jeg har ikke læst den sidste halve time da jeg desværre spildte kakao ud over vores sofa og har taget mig af det. Indtil videre har jeg dog fået frokost, som min søde kæreste stod for, og jeg har fået lidt te. Jeg er godt igang med Vildhunden og panteren af Sidsel Sander Mittet – er du gal hvor er den god, muligvis bedre end forgængeren Rent blod. Jeg skal helt klart igang med sidste bog i trilogien efter jeg har færdiglæst Vildhunden og panteren.

Kæresten er lige gået igang med forberedelser til aftensmad så jeg får snart endnu en pause. Jeg ser dog frem til flere timer og jeg håber at jeg kan være længere oppe denne gang end nogen af de andre gange. 

19.27
Nu har jeg spist aftensmad og jeg har lidt over 30 sider tilbage af Vildhunden og panteren. Jeg forventer at den er læst inden klokken bliver 20.00 og så kan jeg påbegynde læsningen af efterfølgeren; Blodets bånd. Indtil videre føler jeg mig ikke særlig træt, dog fik jeg også en hel times pause fra 17-18.

billede-22-10-2016-20-08-20

20.19
Første bog er færdiglæst, indtil videre har jeg læst små 335 sider – hvilket jeg egentlig er godt tilfreds med. Vildhunden og panteren var overraskende god og jeg håber at Blodets bånd følger samme tendens og bliver endnu bedre end de andre bøger. Nu vil jeg dog sætte mig tilbage i sofaen og læse Blodets bånd med et glas faxekondi med citron.

billede-23-10-2016-00-47-21

00.58
For en gangs skyld er jeg stadig med når det bliver over midnat! De sidste par gange er jeg faldet i søvn før – det var kun første gang jeg var vågen til en 2-3 tiden. Jeg har på nuværende tidspunkt færdiglæst både Vildhunden og panteren og Blodets bånd. Så jeg har officielt færdiglæst Morika trilogien. Vildhunden og panteren var helt klart den bedste ud af de 3.

Jeg kan mærke trætheden men det er faktisk ikke særlig slemt endnu. Derfor vil jeg starte med at læse Our Endless Numbered Days og se hvordan det går.

billede-23-10-2016-09-16-09

09.23
Så er jeg frisk og klar til at være med igen. Jeg faldt i søvn efter at have læst ca. 80 sider i Our Endless Numbered Days for den er overraskende lullende. Den er meget interessant og handler som sagt om Peggy der nu er ude i en hytte og er blevet fortalt af faderen at hendes mor og resten af verden er væk. Det eneste jeg har tænkt på siden jeg stod op er ‘hvorfor’?

Jonas, journalisten jeg nævnte tidligere i indlægget, kommer forbi i dag kl. 11 så nu vil jeg have læst en masse før jeg skal snakke med ham.

11.47
To timer tilbage og jeg har nu fået snakket med Jonas og ryddet op i lejligheden. Indtil videre har jeg læst 120 sider i Our Endless Numbered Days og lyttet til omkring 30 min. af A Madness so Discreet som lydbog. Jeg vil gøre mit bedste for at få læst Our Endless Numbered Days færdig og så vil jeg slappe af.

billede-23-10-2016-14-06-38

14.24
Det var så dette års læsemaraton! Jeg formåede at læse 910 sider foruden de 30 min. jeg lyttede til lydbogsversionen af A Madness to Discreet. Den bedste bog er helt klart stadig Vildhunden og panteren som var aldeles fænomenal. Med hensyn til Our Endless Numbered Days er den god, men jeg ved allerede at det ikke er en bog jeg har tænkt mig at genlæse.

En opsummering

 • 910 sider læst, 2 fulde bøger og størstedelen af en 3.
 • Jeg lyttede til en lydbog i 30 min.
 • Jeg sov i 6-7 timer
 • Lørdag var helt klart bedre end søndag! Søndag er altid en kamp at komme igennem hvor lørdag er som en drøm.
 • Denne gang var jeg meget mere aktiv på de sociale medier, primært instagram, hvilket virkelig gjorde oplevelsen bedre. Det er så hyggeligt at chatte med alle jer/de andre under læsedøgnet! Jeg fik endda også opdateret det her indlæg under min læsning hvilket er første gang i meget lang tid at jeg formår det.
 • Jeg har holdt mig til min læsestak – hvilket jeg er så stolt af. TBRs plejer ikke at være noget jeg er god til, måske er det bare readathons, der gør det.

 

Alt i alt var det en succes, selvom jeg ikke nåede mit mål, og jeg skal selvfølgelig også være med næste gang i april.

 

Vildhunden og panteren samt Blodets bånd af Sidsel Sander Mittet er modtaget til anmeldelse fra Forlaget Facet. Oprørerne er modtaget til anmeldelse fra HarperCollins DK. Løgnenes træ er modtaget til anmeldelse fra Turbine og Pigen og vogteren er en gave fra Politikens forlag. 

4 Replies to “Dewey’s 24 hour readathon, oktober 2016”

 1. Skønne billeder! Jeg glæder mig til at følge dit læsedøgn 🙂

 2. Rigtig god læselyst. :0) Skønne bøger du har valgt at læse.

 3. Rigtig god fornøjelse.

 4. Rigtig god læselyst – jeg ser frem til at følge med! 🙂

Skriv et svar

CommentLuv badge