Deweys 24 hour readathon, april 2017 (#8)

To gange om året afholdes et 24-timers læsemaraton over nettet. Jeg er kommet frem til at det denne gang er 8. gang jeg er med og den bliver ulig alle de andre 7 gange. Jeg kom nemlig hjem fra England i går aftes omkring midnat og jeg er langt fra klar til læsemaraton. De andre gange har jeg forberedt flere uger i forvejen – specielt når det kommer til læsestakken. Efter en tur i Elgiganten med vores ødelagte fjernbetjening og en tur i Netto for at købe snacks er jeg klar til at gå igang. Høretelefonerne er også fundet frem så jeg kan høre musik og sidde i min egen lille verden eller fortsætte med en lydbog når jeg tager mig sammen til at rydde op og vaske tøj.

Jeg kom hjem til hele 3 pakker, hvoraf 2 var bøger, så de er selvfølgelig kommet med i min læsestak. Denne gang bliver det meget stille og roligt selvom jeg har en længere liste af bøger jeg gerne vil læse. Jeg nærer ingen forhåbninger om at komme igennem dem alle, men så har jeg lidt at vælge i mellem.

Jeg er endnu ikke sikker på hvilke platforme jeg kommer til at opdatere på regelmæssigt, men jeg tænker umiddelbart her og instagram stories (find mig her).

 

Min stak består af

 • The Yellow Wall-Paper af Charlotte Perkins Gilman
 • Kindred Spirits af Rainbow Rowell
 • Kalamit (Fortropperne, #3) af Brandon Sanderson
 • Hidden Figures af Margot Lee Shetterly
 • Release af Patrick Ness
 • Solbiens brod (Krøniken om Morika, #2af Sidsel Sander Mittet
 • Strange the Dreamer (Strange the Dreamer, #1) af Laini Taylor
 • Good Night Stories for Rebel Girls 
 • Women in Science af Rachel Ignotofsky

Jeg har udvalgt et par korte noveller, nogle længere værker samt 2 som jeg købte med hjem fra London som jeg kan læse lidt i hvis jeg føler mig tung i hovedet. De er virkelig fine indeni og så er det feministiske værker hvoraf den ene hylder de glemte kvinder i videnskaben. Jeg ser i hvert fald frem til at bruge tid med dem og Good Night Stories for Rebel Girls er jo perfekt til de sene nattetimer.

Planen er umiddelbart at læse Kindred Spirits derefter forberede nogle snacks og så igang med Kalamit.

 

Mit læsedøgn

14.25

Jeg var overbevist om at jeg var ved at være klar til readathon, det viser sig desværre ikke at være helt rigtigt. Jeg vil dog lige få udtrukket en vinder af Mood Book Lampen som Coolstuff har sponsoreret, finde lidt snacks og drikkelse frem og sætte mig godt til rette i sofaen. Så må det vise sig om der også er frokost på vej i mellemtiden.

15.35

Kindred Spirits var en fantastisk novelle og præcis det jeg havde brug for til at starte det her readthon på den rigtige måde. Frokost er også spist så nu er det tid til at læse Kalamit af Brandon Sanderson og afslutte trilogien!

17.17

Efter en lille uplanlagt lur er jeg klar til at genoptage læsningen af Kalamit. Indtil videre har den ikke et særlig højt tempo så jeg finder muligvis en bog fra stakken som jeg kan læse lidt i også.

20.47

Jeg er stadig godt igang med Kalamit, indtil videre er det blevet til 160 siderDog måtte jeg lige et smut forbi lægevagten og nu kan jeg slappe af igen – det var heldigvis kun en virus. Nu overvejer jeg dog at læse The Yellow Wall-Paper, og muligvis de to andre noveller i bogen også, inden jeg læser videre i Kalamit. Tempoet er der i hvert fald ikke selvom det føltes som om at det blev hurtigere.
Nu laver manden dog lidt mad nu hvor jeg kan spise igen, og så skal snacksene for alvor findes frem. Indtil videre har det blot været lidt jordbær og sodavand – og så en kylling og pomfritter til middagsmad.

Opsummering

Jeg endte med at få læst The Yellow Wall-Paper som planlagt, men ikke de to andre noveller i den lille penguin black classic som jeg læste i. Derefter fik jeg læst lidt mere i Kalamit og ved en 22-23-tiden endte jeg med at se lidt Netflix og så blev jeg ellers fanget af en serie indtil kl 5 om morgenen. Jeg fik derfor ikke læst mere i Dewey’s end 312 sider og det eneste jeg egentlig færdiglæste var Kindred Spirits på blot 62 sider. Dog tror jeg ikke at jeg overhovedet havde fået læst noget hvis jeg ikke havde deltaget i Dewey’s, så jeg er egentlig bare glad for at jeg fik læst.

10 Replies to “Deweys 24 hour readathon, april 2017 (#8)”

 1. Jeg er spændt på, hvad du synes om afslutningen på trilogien 🙂

  God læsning!

  1. Jeg er endnu ikke ældevild men den er dog ret så god. Tempoet passer dog ikke helt godt til et readathon, i hvert fald ikke hvis du spørger mig.

   God læsning til dig også! 🙂

   1. Det forstår jeg – jeg var heller ikke blown away 🙂

 2. Jeg vil så gerne have fingrene i ‘Kindred Spirits’ … DET ER BARE SVÆRT! Åh, men godt, at du nød den! <3
  Jeg har også 'Kalamit' på læselisten, mest fordi jeg forventede, at der ville være fart på i den? Suk. Måske den skal genovervejes – nu får vi at se!
  Rigtig god læselyst!

  1. Den er simpelthen så fin! Jeg fik den i fødselsdagsgave da den udkom og jeg mener at min far fik fingrene i den på Book Depository. Men jeg kan godt se at den ikke rigtig er til at skaffe mere.
   Jeg vil anbefale at vente med Kalamit til efter readathon. Historien er fin men tempoet er desværre ikke ideelt.

   Jeg håber du nyder din læsestak Malene! 🙂

   1. Åh, den venter jeg med så. Så skal jeg bare finde på noget andet …
    Godt det bare er en virus der trykker hos dig – håber dog, at du får det bedre snart! 🙂
    I hvert fald, må du have nogle rigtig gode læsetimer i dag!

 3. Kindred Spirits er så sød en historie ❤️

 4. Det går ikke altid helt som man regner med, men det er der heldigvis plads til i sådan et event 🙂

 5. Hvordan var The Yellow Wallpaper? Den er på min læseliste til efterårets Readathon 🙂

  1. Utrolig god, men ikke et særlig godt valg til readathon for mig. Under de 24 timers maratons prøver jeg at læse så meget og så hurtigt som muligt, og det kunne jeg på ingen måde med novellen (jeg læste kun den ene ud af de 3 i ‘bogen’) da jeg gerne ville nyde den.

Skriv et svar

CommentLuv badge