Dewey’s 24 hour read-a-thon, oktober 2018 (#10)

*Reklame* Indeholder anmeldereksemplarer og gaver, disse er markeret.

Ligesom Irene fra Boghunden er det 10. gang jeg deltager i Dewey’s 24 hour read-a-thon. Dewey’s læsemaraton finder sted to gange årligt; i april og i oktober. Her i Danmark starter vi kl 14 om lørdagen og slutter kl 14 om søndagen – tiden varierer alt efter hvilken tidszone man befinder sig i. Da det de sidste mange år har lagt lidt dumt i forhold til efterårsferien – første gang jeg deltog var det i den første weekend i ferien og lige siden har det været i den sidste weekend – er jeg altid i tvivl om hvorvidt jeg skal deltage eller ej. Manden og jeg har dog afholdt vores eget lille læsemaraton siden mandag og vi besluttede ret sent at deltage i Dewey’s også. Det bliver mandens første 24 timers læsemaraton så jeg er spændt på hvad han siger til det. Vi har i løbet af ugen langsomt samlet vores læsestakke og vi starter begge Dewey’s ud med at fuldføre udfordringerne fra vores oprindelige læsemaraton. Kommer vi til at være vågen i alle 24 timer og læse? Nej. Vi skal helt klart have noget søvn og så er der en fodboldkamp i aften som manden også skal se. Der skal dog læses så meget som vi nu kan. 

Min læsestak indeholder følgende bøger; 

 • *Barden Beedles Eventyr af J.K. Rowling, illustreret af Chris Riddell
 • **af Ronnie Andersen
 • *Ingen sommerfugle i marts af Helle Kaare Lindberg
 • **Autopilot af Ronnie Andersen
 • Bluets af Maggie Nelson
 • The Beauty that Remains af Ashley Woodfolk
 • Killing Monica af Candace Bushnell
 • ***Daisy Jones and the Six af Taylor Jenkins Reid

*anmeldereksemplarer
**gaver fra forlaget
***digtalt anmeldereksemplar fra Netgalley

Jeg har en del projekter undervejs, så en del af bøgerne er udvalgt i den forbindelse og andre fordi de er korte eller anmeldereksemplarer (som jeg har en relativ stor stak af lige nu). Jeg har dog også nogle noveller i forbindelse med et helt andet projekt og så har jeg nogle novellaer som hører til serier jeg netop har læst som jeg kan læse hvis det er. Jeg har på ingen måde en forventning om at komme igennem alle bøgerne, men jeg kan nok godt komme igennem en håndfuld af dem. 

Planen er at begynde med ***Daisy Jones and the Six som jeg i skrivende stund er omkring 40% igennem. Det er den sidste bog på listen til læsemaratonet vi påbegyndte i mandags og jeg vil gerne have det ud af vejen med det samme så jeg ved at jeg har fuldført det. Time 0 – 13.09

Det første indlæg er netop lagt op på hjemmesiden og da det er mandens første gang tænker jeg at vi gør hvad vi kan for at han får den fuldførte oplevelse ved at svare på de forskellige spørgsmål og deltage i nogen af udfordringerne. Planen er umiddelbart at det bliver på instagram og på engelsk, da det giver mest mening mens der kommer opdateringer herinde og på instagram stories (@frklitteratur). Nu handler det dog om at få taget et par billeder så de kan blive lagt op engang imellem og så klargøre snacks og mad til i aften. 

Anmeldereksemplara fra Netgalley
Time 4 – 17.20

Så er første bog endelig færdiglæst! Selvom jeg har set frem til at læse ***Daisy Jones and the Six siden jeg hørte om bogen var jeg desværre ret skuffet. Historien er god, men ikke i nærheden af The Seven Husbands of Evelyn Hugo og så var jeg bare ikke helt interesseret i en biografi om et fiktivt band. Nu ved jeg dog ikke hvilken bog jeg vil igang med og det gør straks det hele sværere.

Manden formåede dog at læse sin første bog færdig kort efter vi var gået igang og er nu halvvejs Djævlens lærling af Kenneth Bøgh Andersen så han er lidt foran mig når det kommer til læste bøger.

Time 7 – 20.22

Jeg endte med at læse Bluets da det var den mindste bog i stakken og en biblioteksbog som skal afleveres inden længe. Selv med sine 95 sider kunne jeg ikke vente til det var overstået og jeg har ikke rigtig noget positivt at sige om den. I mellemtiden har vi dog også lavet og spist aftensmad – risret med selleri og gulerødder og naan brød – og manden har set sin kamp færdig. Han mangler under 50 sider i Djævlens lærling og så går han vist igang med The Story of Kullervo af J.R.R. Tolkien som er en af hans yndlingsforfattere. Han fik også lov til at vælge min næste bog som blev Killing Monica af Candace Bushnell. Nu tilbage til læsningen, inden længe skal der dog nok findes lidt cola og snacks frem, men for nu håber jeg bare at jeg har en god bog at læse.

Time 20 – 09.10

Vi endte med at gå i seng omkring midnat. Manden fik færdiglæst Djævelens lærling og kom i gang med *Heartless og jeg kom halvvejs i Killing Monica før vi smuttede i seng. Nu har jeg dog lavet mig en kop te, og mens han sover lidt videre forsøger jeg at komme videre med Killing Monica som virkelig har sine problemer. Jeg har været elendig til at vælge bøger den her gang lader det til.

*Heartless er et anmeldereksemplar fra Plusbog

Og læsemaratonet er ovre! Jeg fik færdiglæst Killing Monica omkring kl 11.30-12 og jeg valgte – eller manden valgte – at jeg skulle fortsætte i The Beauty that Remains af Ashley Woodfolk. Indtil videre er den ret god og jeg formåede da også at få læst en 139 sider i den før tiden oprandt. Jeg endte dog med at færdiglæse; ***Daisy Jones and the Six af Taylor Jenkins Reid, Bluets af Maggie Nelson og Killing Monica af Candace Bushnell – alle tre langt dårligere end jeg havde forventet. Alt i alt en 750 sider! 

Manden formåede at færdiglæse Arthas af Christie Golden, Djævelens lærling af Kenneth Bøgh Andersen og The Story of Kullervo af J.R.R. Tolkien. Han nåede også et godt stykke af *Heartless af Marissa Meyer. I alt 702 sider for ham. 

Det var dog et godt læsemaraton og vi hyggede os uden tvivl. Vi fik lavet risret til aftensmad – som er en stor favorit herhjemme – Liverpool vandt i den fodboldkamp manden skulle se og vi færdiglæste begge 3 bøger. Nu står den dog på lidt forberedelse til den kommende uge og rengøring og så må vi se om vi får læst mere inden dagen er omme. 

12 Replies to “Dewey’s 24 hour read-a-thon, oktober 2018 (#10)”

 1. Lyder som en god blanding af bøger. Rigtig god fornøjelse 🙂

  1. Mange tak! De er som sagt udvalgt af forskellige grunde, men nu hvor du siger det virker det faktisk som en god blanding fremfor bare fantasy som jeg har læst hele ugen
   Frk. Litteratur udgav for nyligt Dewey’s 24 hour read-a-thon, oktober 2018 (#10)

   1. Det er altså hyggeligt, at I læser sammen! Pt. er det vores katte, der gør mig selskab, da gemalen er ude at rende her til aften 😉

 2. Rigtig god fornøjelse, også til manden og hans første readathon! Jeg glæder mig til at følge med 🙂
  Regitze Xenia udgav for nyligt Lad os læse natten væk | Dewey’s 24-hour-readathon Oktober 2018

  1. Vi siger mange tak! Indtil videre lader det til at han hygger sig. Han færdiglæste den første bog i løbet af den første time og er nu halvvejs med nummer to så det går raskt fremad
   God fornøjelse til dig også!
   Frk. Litteratur udgav for nyligt Dewey’s 24 hour read-a-thon, oktober 2018 (#10)

 3. Rigtig god læselyst til jer to! 🙂

   1. Tak – jeg glæder mig til at se, hvilken bog du endte med at gå igang med 🙂

 4. Spændende bogvalg og fedt at manden også er med på læsningen 🙂

 5. Synes godt nok det er sejt gået med de 10 gange!
  Jeg håber du får et fortsat godt læsedøgn
  Marie udgav for nyligt Dewey’s 24 hour readathon – Oktober 2018

 6. Hvor lyder det bare hyggeligt, at i deltager sammen 🙂

 7. Øv at dine bøger ikke rigtigt fanger denne gang – jeg håber, det vender prompte og at de sidste timer af readathon’et bliver fyldt med positive læseoplevelser!
  God fornøjelse til dig og din mand.
  Katja udgav for nyligt Dewey’s Readathon #3 del 2

Skriv et svar

CommentLuv badge