Det litterære fængsel, #2

Så har jeg læst anden runde af ‘fanger’ i det litterære fængsel, og derfor blev det tid til en opsummering og en præsentation af de nye fanger. Det har virket utrolig godt for mig med den lille TBR og jeg krydser fingre for at det fortsætter sådan.


Helt kort er det litterære fængsel en lille bunke bøger som jeg skal/vil/burde få læst og jeg må ikke fylde flere bøger i, før den er helt tom.De 6 bøger som var i fængslet i anden omgang, og som nu alle er læst, var;

 • Harry Potter and the Half-Blood Prince (Harry Potter, #6) af J.K. Rowling – den første bog på listen og bogen jeg færdiglæste som den sidste. Jeg har længe udsat min genlæsning af bøgerne, men jeg er lige så stille ved at blive færdig med det nu. Jeg nød virkelig at genlæse historien og jeg er overrasket over hvor meget jeg egentlig havde glemt. Det er dog uden tvivl en af de bedste i serien og jeg kan slet ikke vente med at komme i gang med Deathly Hallows inden længe. 

 • The Awakening (Darkest Powers, #2) af Kelley Armstrong – primært udvalgt for at komme videre i serien og jeg har faktisk også læst den sidste bog i trilogien nu. The Awakening var en del bedre end første bog, som jeg stadig var glad for, og konklusionen endnu bedre. Det er en utrolig god fantasy-trilogi som har feministiske værdier og karakterer som jeg på mange måder ikke kunne stå for. Vi følger Chloe som kan se spøgelser men bliver kaldt skizofren og indlogeret på et værested for unge med psykiske lidelser. De andre unge har dog også overnaturlige evner og der er noget som ikke stemmer. Der kommer en anmeldelse af serien inden længe, men den anbefales uden tvivl. 

 • **Feminism is for Everybody af bell hooks – en meget kort, feministisk bog som jeg er ked af at jeg ikke var gladere for. Det er en fin gennemgang af hvad feminisme egentlig er og den går kort igennem de forskellige bølger m.m. men den virkede ikke gennemlæst, korrekturlæst eller redigeret. Jeg lærte en smule mere om emnet, men størstedelen vidste jeg i forvejen og så var den bare tung at komme igennem. Ikke en af de bedste feministiske tekster jeg har læst, men den er til dels værd at læse hvis man ikke har den største viden om emnet i forvejen. 

 • *Min historie af Michelle Obama – Michelle Obamas biografi var selvfølgelig en fænomenal læseoplevelse. Jeg var overrasket, og glad for, at den ikke var nær så politisk som umiddelbart forventet. Hun er dog en fantastisk kvinde og jeg er glad for at vide mere om hende og hendes liv. 

 • **En forfatters dagbog af Virginia Woolf – de mere litterære skriverier fra Woolfs dagbøger i én bog som jeg desværre var ret skuffet over. 

 • *Eviglivet (Evigt liv, #3) af Gena Showalter – konklusionen på en trilogi som jeg i første omgang var komplet fængslet af, men som hurtigt gik ned ad bakke og denne var på visse punkter nærmest umulig at komme igennem. Jeg er dog glad for at være færdig med trilogien. 

*anmeldereksemplar fra forlaget
**gaver fra Plusbog eller forlaget

Et enkelt anmeldereksemplar og gave fra forlagene.

 • The Feminine Mystique af Betty Friedan – jeg reserverede en større bunke feministiske bøger på bibliotek.dk og for nyligt kom de alle sammen hjem. Denne er jeg dog umådelig i tvivl om hvorvidt jeg får læst , og derfor er den ikke helt inkluderet i fængslet. Jeg tror den bliver hård at komme igennem og med et månedslangt læsemaraton lige om lidt tror jeg det må blive en anden gang. 
 • Little Tales of Misogyny af Patricia Highsmith – en kort antologi som jeg nok begynder at læse i dag
 • The Surface Breaks af Louise O’Neill – en genfortælling af Den lille havfrue som jeg muligvis læser inden O.W.Ls i april eller lige inden.
 • The Water Cure af Sophie Mackintosh – en dystopisk, feministisk historie som jeg også gerne vil læse inden O.W.Ls eller i begyndelsen hvis det kan lade sig gøre. 
 • *Bullet Journal Metoden af Ryder Carroll – et anmeldereksemplar af en bog som udkommer d. 4/4 og jeg skulle gerne have en anmeldelse klar den dag. Jeg elsker bullet journals og jeg er spændt på hvad bogen her indeholder. 
 • How to be a Heroine af Samantha Ellis – I morgen begynder Buzzwordathon og jeg har derfor udvalgt et par bøger med buzzordene i titlen, eller undertitlen, og denne har jeg længe haft lyst til at læse. Det er så vidt jeg ved et memoir fortalt gennem andre bøger. 
 • The Man Who Loved Books Too Much af Allison Hoover Bartlett – en af de første bøger jeg bestilte fra Book Depository i sin tid og som jeg har forsøgt at læse flere gange. Jeg håber at komme igennem den i denne omgang og den er perfekt til Buzzwordathon da den er ret kort.
 • **Fandom (The Fandom, #1) af Anna Day – en gave fra forlaget som jeg har forsøgt at læse tidligere på året, men den fangede mig ikke så jeg lagde den fra mig. Jeg giver den dog en enkelt chance mere i forbindelse med Buzzwordathon

*anmeldereksemplar fra forlaget
**gave fra forlaget


Så må vi se hvor lang tid der går før tredje indlæg kommer, forhåbentlig ikke mere end en måned eller to. Jeg har allerede planer om at få læst flere af bøgerne i løbet af de næste to uger, og da en god sjat er biblioteksbøger bliver jeg nødt til at læse dem inden længe.

Skriv et svar

CommentLuv badge