Det ender med os af Colleen Hoover

*Reklame* Bogen er et anmeldereksemplar fra Lovebooks, Lindhardt & Ringhof

Det ender med os er en new adult kærlighedsroman. Det er en af de tungere af slagsen da den omhandler vold i forhold, men det er uden tvivl den bedste bog jeg har læst af hende. Det ender med os er hurtigt blevet en ny favorit hos mig, ikke på grund af det svære emne, men på grund af hvordan hun har håndteret det. En rørende fortælling som uden tvivl får dig til at tænke, gispe, grine og græde. Jeg var tæt på at vende første side igen efter jeg havde vendt sidste side, jeg kunne ikke slippe historien.

Det ender med os møder vi Lily og Ryle. Det er uden tvivl tiltrækning ved første blik da de møder hinanden på en tagterasse, men kærlighed er det i hvert fald ikke. Lily og Ryle møder dog hinanden om og om igen, den ene ting leder til den anden og de indleder et forhold. Atlas, Lilys ungdomskæreste, dukker dog op ud af det blå og vender Lilys verden på hovedet.

Inden jeg begyndte at læse bogen vidste jeg godt at den handlede om vold. Jeg er dog overrasket over at forlaget har valgt ikke at putte en triggerwarning hverken på eller i bogen, jeg mener uden tvivl at der burde have været en, da den uden tvivl har ‘triggers’. På grund af emnet ved jeg, at mange har valgt bogen fra eller bare kritiseret Hoover for sit valg. Der er også en del som ikke er tilfredse med udførelsen. Jeg er dog forbløffet. Mine forventninger var helt klart afstemt efter al kritikken, men jeg havde stadig en forventning om, at jeg ville læse bogen hurtigt, og i hvert fald nyde store dele af den. Det viser sig dog at jeg elskede hver eneste lille bid vi fik serveret og jeg ville ønske at jeg kunne læse bogen for første gang igen.
Bogen er dog ikke bare fiktion for Colleen Hoover. Hendes mor var nemlig udsat for en del af det Ryle udsatte Lily for, og hun valgte at forlade Colleens far. Igennem bogen lægger Colleen Hoover vægt på, at det ikke er ofrenes skyld, at der er mange ting som gør, at kvinder, og mænd, bliver i voldelige forhold. Der er så mange gråzoner i bogen og så mange forsvar. Der er ikke undskyldninger, men forklaringer. Lily har altid klandret sin mor for ikke at forlade sin far, men hun får øjnene op for hvordan det egentlig er at være i sådan et forhold og hun forstår for første gang sin mor.

Selvfølgelig er bogen ikke uden problemer, og jeg forstår på sin vis godt kritikken af bogen. Jeg synes dog at Colleen Hoover håndterede det svære emne perfekt. Det er en hård bog, men den var uden tvivl tumulten værd. Jeg vil ikke anbefale at læse bogen hvis du bliver stødt af vold i forhold eller bliver ‘triggered’ af det. Hvis du er nysgerrig vil jeg dog anbefale dig at læse bogen. Du vil garanteret blive overrasket. Jeg indså i hvert fald en hel del om mig selv for problemet er, at man bliver forelsket i Ryle, præcis ligesom Lily, og derved står i dilemaet om at man vil have hun skal løbe skrigende væk men stadig være sammen med ham – selvom det er forkert. Alle følelserne kommer i hvert fald frem!

 

Det ender med os af Colleen Hoover. Udgivet af Lovebooks, Lindhardt & Ringhof i maj 2017. Modtaget til anmeldelse fra forlaget. Orig. titel; It Ends with Us. Orig. udgivet i 2016. 400 sider. 5 ud af 5 stjerner. 
Køb bogen på bl.a. forlagets egen hjemmeside, saxo og plusbog

Skriv et svar

CommentLuv badge