Den kinesiske forlovelse af Kevin Kwan

*Reklame. Anmeldereksemplar modtaget fra forlaget.

Den kinesiske forlovelse er efterfølgeren til *Millionæren fra Singapore eller Crazy Rich Asians som man nok bedre kender den som. Handlingen i denne begynder to år efter slutningen på første bog og selvom den desværre ikke lever helt op til forgængeren er det stadig en forrygende læseoplevelse.

Serien omhandler nogle ustyrteligt rige asiatere i, primært, Singapore, omend Den kinesiske forlovelse finder sted i Kina og andre steder også.

Opsætningen er den samme som i *Millionæren fra Singapore hvor vi følger et væld af karakterer, bl.a. Eddie, Eleanor, Rachel og Nick. Jeg var ikke nær så fængslet af Den kinesiske forlovelse som jeg havde håbet og jeg var ikke nær så tilbøjelig til at samle den op og læse i længere tid som jeg var med forgængeren. Det er også den største grund til at anmeldelsen ikke blev skrevet før nu, for jeg har haft svært ved at formulere mine tanker om en bog som jeg egentlig virkelig nød, men som ikke levede op til mine forventninger.

Tidsforskellen mellem de to bøger undrede mig i begyndelsen, men det virker uden tvivl. Nick og Rachel er nu forlovede og skal giftes, hvilket umiddelbart havde været urealistisk kort efter slutningen af første bog. Astrid er ikke nær så stor en karakter i denne sammenlignet med første bog og jeg ville så gerne have mere af hende. Hendes liv har uden tvivl taget en drejning og den Astrid vi kendte i *Millionæren fra Singapore er ikke helt den Astrid vi har her. Jeg ville dog stadig gerne have mere af hende selvom jeg forstår hvorfor vi ikke gør. Eddie var lige så irriterende som altid, men han er simpelthen en gennemført karakter – det er alle de andre for den sags skyld også, men specielt Eddie for er du gal hvor går mig på nerverne. Nicks forældre er heller ikke nær så stor en del af historien, men noget har hun dog at gøre og hun sætter uden tvivl handlingen i gang i Den kinesiske forlovelse.Peik Lin betragtede Rachel eftertænksomt. “Men er det ikke relativt? Hvis man bor i en jordhytte et eller andet sted, virker de 200 dollars, du har betalt for dine Rag & Bone-jeans, så ikke perverst? Kvinden, som køber den couturekjole, har jo det argument, at det tog tolv syersker tre måneder at lave den, og i al den tid fik deres familier mad på bordet … Vi vælger alle sammen at bruge vores penge forskelligt, men i det mindste har vi et valg.


I denne bliver Rachel også konfronteret med hendes fordomme mod de ustyrteligt rige – som hun et eller andet sted retmæssigt har efter at have mødt Nicks familie. Jeg synes det er fedt at problematikken tages op og at Rachel må tage stilling til problemet fra en anden vinkel med hjælp fra sin veninde, Peik Lin. Peik Lin er dog ikke nær så meget med som jeg ville ønske, for jeg elsker venskaber i bøger og deres er uden tvivl et der befinder sig mere i baggrunden. Der er ingen tvivl om at det er Rachel der er seriens hovedperson, selvom det er langt mere tydeligt i denne end det er i *Millionæren fra Singapore.

Jeg nød Den kinesiske forlovelse, men efter *Millionæren fra Singapore, som jeg gav 5 stjerner, var mine forventninger til denne også derefter. Den kinesiske forlovelse er dog endnu en forrygende læseoplevelse fra Kevin Kwan og jeg ser frem til at konklusionen udkommer i slutningen af måneden. Crazy Rich Asians er en serie som er umådeligt underholdende og som jeg ikke kan andet end at anbefale. Selvom jeg endte med at give Den kinesiske forlovelse 4 stjerner er det stadig en af de bedste bøger jeg læste i marts.
Kevin Kwan er officielt på min liste over forfattere man skal holde øje med.
Den kinesiske forlovelse (Crazy Rich Asians, #2) af Kevin Kwan. Udgivet af Hr. Ferdinand i marts 2019. Modtaget til anmeldelse fra forlaget. Orig. titel; China Rich Girlfriend. Orig. udgivet i 2013. 450 sider. 4 ud af 5 stjerner.

Skriv et svar

CommentLuv badge