De 7 synder af Katja Berger

De 7 synder er en ny fantasy bog – læg mærke til at jeg siger bog og ikke serie for den står nemlig helt alene og er ikke en del af en serie. Det er ikke tit at vi får en enkeltstående bog i fantasy genren, og det er egentlig det udgangspunkt Katja har haft. For hvorfor skal det altid være serier?
Jeg har forsøgt at holde det kort for ikke at afsløre for meget!

De 7 synder var min togbog til og fra Bogforum og jeg hyggede mig gevaldigt. De første 120-150 sider var klart de bedste, og den perfekte måde at bruge togturen på – begge veje. For mig blev det helt klart en bog om at finde sig selv, at du er okay som du er og at finde sig til rette mig lige præcis det. Selvfølgelig er den også så meget mere, men det var den følelse jeg blev efterladt med efter hendes foredrag på Bogforum og efter jeg havde vendt sidste side. Det er en smuk bog om at komme til det punkt hvor man accepterer hvem man er, og det bliver helt klart en bog jeg anbefaler til unge fremover.
Det er ikke alle fantasy bøger som lader dig spejle dig selv i karakterer, men der er ingen tvivl i De 7 synder. Både piger og drenge vil kunne relatere til Kane, for han er et billede af rigtig mange, og min bror får da hurtigst muligt bogen i hånden på grund af netop dette – han har dog bare at levere den tilbage i god stand! Ligesom Populær hjælper denne bog unge med at finde frem til et sted hvor de ved at de ikke behøver at lave om på sig selv, at de bare burde være sig selv og egentlig være glad for den de er. Det er sådanne bøger skolerne har brug for idag, og jeg er stolt af at det er en dansk forfatter som har beriget unge med dette værk.

I bogen, for at komme til det egentlige indhold, møder vi Kane og magikeren Aisha – begge karakterer som jeg elskede – og en personificering af hver af de 7 synder. Jeg elsker at det er så håndgribeligt og da jeg altid har haft en underlig fascination af de 7 synder var det jo lige noget for mig. Dovenskab og frådseri er klart nogle af de sjoveste karakterer jeg længe har mødt. De lever virkelig op til deres navne! Men det var interessant at se hvordan Katja havde valgt at fortolke hver af synderne, for jeg blev overrasket med nogle af dem og underholdt ved andre. Bogen var ikke forudsigelig selvom vi alle kender til de 7 synder i forvejen, og det finder jeg særlig godt klaret.
At grine (meget) højt i toget sent om aftenen er helt klart en af mine yndlingsbeskæftigelser selvom den ikke bliver billiget af alle, og det var lige præcis det som skete på vej hjem fra Bogforum. Nogle bøger lader dig slappe af, men De 7 synder holder dig på tæerne og underholder dig hele vejen igennem – og i visse tilfælde får dig til at grine forstyrrende højt.

Jeg er desværre ikke den største fan af omslaget, det er jeg aldrig når det kommer til mennesker på omslag, men indholdet er ret godt og det er jo egentlig det, der betyder noget. Jeg er dog vild med logoet eller tegnet som går igen i løbet af bogen – og Katja har det endda som smykke. Det er så flot og jeg er efterhånden ret opsat på at jeg må anskaffe en kæde med den selv!

 

De 7 synder af Katja Berger. Udgivet af DreamLitt i september 2016. Modtaget som gave i forbindelse med Bogbloggertræf 2016. 307 sider. 3.5 ud af 5 stjerner. 
Kan købes her; plusbog og saxo

Skriv et svar

CommentLuv badge