Champagnepigen af Leonora Christina Skov

*Reklame*: Anmeldereksemplar fra forlaget

Champagnepigen er Leonoras andet værk og ud fra bagsideteksten at dømme er det også hendes gennembrudsroman. Jeg var desværre ikke vitterligt begejstret for bogen selvom jeg formåede at læse den i løbet af en dag. Jeg har været rigtig glad for både Hvor intet bryder vinden og hendes selvbiografiske værk Den der lever stille, men jeg er endnu ikke blevet helt så fanget af hendes bagkatalog.

Champagnepigen møder vi Linn og Isak Lauretius, Linns søster Britt og en journalist ved navn Kate Klarlund m.fl. Isak er forfatter og ham og Linn skal interviewes af Kate til et portræt i et livsstilsmagasin. Kate er dog ikke blot journalist men en kvinde med en vendetta. Hun ønsker at ødelægge billedet af den lykkelige familie på grund af nogle handlinger som Linn har begået. Problemerne ligger dog og ulmer lige under overfladen og Kate skal ikke gøre det store før glansbilledet begynder at falde fra hinanden og jeg var i hvert fald overrasket og chokeret over hvad der gemte sig bag facaden.

Leonora Christina Skov udforsker gråzoner ved omsorgssvigt og overgreb, skyld og ansvar og mod hvem dette burde rettes. Den er mere tydeligt erotisk end Rygsvømmeren og jeg var ofte chokeret over hvad der skete for karaktererne. Jeg havde på ingen måde forudset karakterernes forhistorie og jeg er ved at lære at det er det Leonora gør bedst; hun kreerer en spektakulær forhistorie til sine karakterer som man som læser ikke har nogen mulighed for at gætte sig frem til. 

Ifølge bagsideteksten er det en samtidsthriller og det kan jeg som sådan godt se. Vi har at gøre med at mysterie, men ikke af den traditionelle slags. Vi finder lige så stille ud af hvilke handlinger Linn har begået og hvad for en person hun egentlig er, mens vi også finder ud af hvorfor.

Historien indledes også på en særlig interessant måde;


Jeg har slået to mennesker ihjel, Wayan.Man er derved hurtigt fanget, men min opmærksomhed blev ikke holdt fast af bogen i lang tid af gangen. Jeg ved heller ikke hvor lang tid det egentlig havde taget mig at komme igennem bogen hvis ikke jeg havde læst den i løbet af en dag, for da jeg først havde lagt den fra mig tænkte jeg ikke på den igen før jeg fandt den frem for at skrive anmeldelsen her.
Jeg er så ked af at jeg endnu ikke har været glad for Leonoras bagkatalog som jeg har været for hendes to nyeste værker og hende som person. Forhåbentlig bliver jeg gladere for FørsteelskerenSilhuet af en synder er nemlig læst og en anmeldelse er på vej af den også. 

Champagnepigen af Leonora Christina Skov. Genudgivet af Lindhart & Ringhof i maj 2018. Modtaget til anmeldelse fra forlaget. Orig. udgivet i 2007. 241 sider. 3 ud af 5 stjerner. 

Skriv et svar

CommentLuv badge