Bogtrykmuseum, Esbjerg


I forrige uge tog kæresten mig med på Bogtrykmuseet her i Esbjerg som har været her i mange år. Bygningen har været brugt til meget forskelligt men har været Bogtrykmuseet siden 1981. Jeg har boet i Esbjerg i størstedelen af mit liv og selvom jeg i mange år har snakket om at tage ind forbi museet er det først nu jeg rent faktisk har fået det gjort. Det er billigt, blot 10 kr for børn og 20 kr for voksne (husk kontanter), og så ligger det centralt lige ved siden af gågaden. Jeg har derfor ingen anelse om hvorfor det tog flere år at få mig selv derned men jeg kan kun anbefale at man tager et smut forbi.


Selvom det er en lille bygning har den meget at byde på og de trykker stadig bøger derinde som de selv udgiver. Der er maskiner fra forskellige tidsperioder så man kan se hvor trykkeriet begyndte og hvordan det har udviklet sig helt op til sent i 1900-tallet.

Man bliver fulgt rundt i bygningen og får en rigtig fin gennemgang af både historien, hvad de forskellige maskiner kan og hvordan det har udviklet sig. Selvom det efterhånden er et par uger siden vi var forbi er vi stadig mindst lige så begejstrede for det og de tre ældre herrer som på skift tog os med rundt var så interessante at høre på og de har selv arbejdet med mange af maskinerne i løbet af deres uddannelser og arbejde.


Der er ingen tvivl om at det er et meget specifikt publikum som er interesseret i museet, men jeg vil klart sige at det er besøget værd hvis man er. Vi lærte en hel del og endte med at være der i et par timer og udforskede kunstudstillingen ovenpå og fik et kig ned i kælderen også. Jeg havde frygtet at det ikke sagde kæresten det store men han var så fascineret af det hele og de mange historier vi fik. Det endte med at blive en af vores bedste dates nogensinde og jeg er så glad for at vi endelig kom forbi.


Jeg plejer ikke at dele seværdigheder eller attraktioner men jeg kunne ikke lade være denne gang, specielt ikke efter at jeg fandt ud af hvor få der kender til stedet. I kan læse mere om Bogtrykmuseet på deres side her og finde åbningstider (kun om onsdagen).

Skriv et svar

CommentLuv badge