Bogreception for Lakridsmanden

I fredags var jeg inviteret til bogreception for Hopspots første bog; Lakridsmanden som jeg også anmeldte samme dag (anmeldelsen kan findes her). I den anledning fik jeg lov til at se læringsmidlet Hopspots i brug – både i forhold til Lakridsmanden og andre spil. Endvidere fik jeg også en lang snak med forfatteren omkring Lakridsmanden og jeg fik udspurgt kvinden bag Hopspots; Aviaja, samt udviklerne af Hopspots om lidt af hvert.

Det er personerne bag Hopspots som opsøgte Louis Jensen og opfordrede ham til at skrive en bog til læringsmidlet. Louis Jensen nåede kun at fortælle om Lakridsmanden – en idé han havde gået med i et stykke tid – før de gav grønt lys. Han havde også en anden idé oppe i ærmet men den nåede de simpelthen ikke at høre om, da begejstringen for Lakridsmanden var så stor.

I begyndelsen var Hopspotsene lagt ud som en cykel; bagerste cirkel fungerer som hjulene der kører rundt (du træder på dem efterhånden som de lyser op), midterste ene Hopspot som ringklokke (tryk på den og den ringer) og de 5 Hopspots på række fungerer som styr (man trykker på en af dem der lyser op for at vælge hvilken vej man skal køre; højre, venstre, ligeud).

Det var sjovt at se spillet i aktion og hvordan også mindre børn finder det sjovt at spille med. De små spil til Lakridsmanden er endnu ikke færdigudviklet, men vi kunne prøve cykelspillet, som nævnt, samt ‘mix and match’ – et slags vendespil.
I spillet er der 10 noter som drengen, fortælleren i Lakridsmanden, har skrevet. Det er ikke de samme som i bogen, men mere uddybende notater som stemmer overens med bogen. Spillet er heller ikke kronologisk som bogen og man har derfor en klar fordel hvis man har læst bogen – det anbefales derfor at man først læser bogen efter spillet.

Målgruppen for Lakridsmanden er mellemtrinnet (4.-6. klasse) men det forventes at man også kan bruge spillet til yngre og ældre elever.
Hopspots kan dog bruges til meget mere – både i sprogundervisningen og de mere tekniske fag.

Man er stadig igang med at udvikle en del spil til Hopspots og på nedenstående plakater kan man se nogle af de skoler og klasser der har været med til at udvikle nogle spil. I øjeblikket er man igang med at udvikle ‘Flow Dance’ som en klasse fra Uglegårdsskolen har fundet på. Det er fedt at skoleelever er taget med ind i processen og har haft muligheden for at komme med idéer!

Mens Louis fortalte og børnene (og min kæreste) afprøvede Hopspots nød jeg et glas champagne! Det var utrolig luksuriøst til et fint lille, intimt arrangement.
Folk kom dryssende ind undervejs – og jeg troede at vi ville komme for sent. Det var kun min 2. gang i Aarhus og jeg er derfor på ingen måde kendt i byen. En af højdepunkterne er helt klart at have lært Louis Jensen bedre at kende – en forfatter jeg ikke ligefrem havde det største kendskab til inden – samt at møde personerne bag Hopspots og se det i aktion.

Skriv et svar

CommentLuv badge