Bogforum 2017

*Indeholder reklame* Titler markeret med en asteriks (*) er modtaget fra forlagene

Jeg havde ligesom sidste år presseadgang til Bogforum, hvilket jeg er utrolig taknemmelig for. Specielt fordi det giver muligheden for at komme af med tasker og overtøj uden at skulle stå i en større kø. Arnold Busck havde dog også været så flinke at sende en invitation min vej inden Bogforum med en enkelt fribillet. Manden kom derfor også gratis ind takket være Arnold Busck. Planen var egentlig at lave en giveaway med billetten eller lægge den ved billetlugen så når den næste kom og skulle købe en billet ville de få den gratis. I ugen op til Bogforum fandt vi dog ud af at DSB havde billige billetter, så vi valgte at tage af sted sammen.

Jeg havde i oktober accepteret at Bogforum ikke blev en realitet i år, både på grund af tid og økonomi, men takket være min søde mand kom jeg altså af sted alligevel. Jeg ved derfor ikke om der er nogle forfattere jeg gik glip af de andre dage, da vi valgte kun at tage sted om lørdagen, og det har jeg det egentlig fint med. Lørdag var der dog kun nogle få forfattere som jeg bare *måtte* se, men det var så også forfattere som jeg virkelig gerne ville møde i modsætning til sidste år hvor jeg skrev dem på bare jeg havde hørt om dem. Selv med de få programpunkter som jeg endte med var der alligevel nogle vi ikke nåede eller orkede, og vi nåede da langt fra alt i det hele taget. Jeg har det dog stadig fint med at vi bare var afsted i én dag, fremfor hele weekenden, for jeg var fuldstændig smadret bagefter og der kom da også noget sygdom som jeg endnu ikke er ovre en uge efter.

Min søde mand valgte at give hele turen fra transport til bøger. Jeg havde på ingen måde forventet det, men jeg havde spurgt om han mon havde lyst til at købe Papmaché-reglen til mig inden jeg skulle møde Hella Joof. Jeg endte dog med at få hele ovenstående stak af bøger, med den dyreste værende Papmaché-reglen. Jeg havde Hella Joof stående på programmet flere gange, men vi nåede desværre kun forbi hendes signering.

Inden Adam Silvera skulle på var Anna Neye på scenen og snakke om Emma Gad for hvide. Manden mente at jeg allerede havde bogen, og da han fandt ud af at jeg ikke havde den smuttede han hurtigt forbi standen for både at købe den og få den signeret af Anna mens jeg, fuldstændig uvidende, lyttede til Adam Silvera. Det første gang han har gjort noget i den dur, og det er uden tvivl en bog jeg skatter højt.

De sidste par bøger er på sin vis købt fordi de var billige. En kuffert fuld af skabninger er en jeg i lang tid har haft på ønskelisten og jeg nåede at snuppe det sidste eksemplar til blot 80kr! Vi kom også forbi Forlaget Zara, tidligere Bazar, hvor de havde nogle kogebøger liggende. Jeg blev hurtigt fanget af ideen om en kogebog med morgenmadsopskrifter, da jeg er elendig til morgenmad. Jeg fik dog også Flexitarens kogebog med, som manden mente havde nogle interessante retter.
De sidste 3 købte bøger er fra Bibelselskabets forlag, som havde nogle gode tilbud. Nu hvor jeg læser religion på læreruddannelsen kunne jeg ikke komme derfra uden et par bøger.

Jeg var selvfølgelig også forbi de forskellige stande og forlag og i visse tilfælde kom jeg derfra med en goodiebag. Arnold Busck havde præcis som sidste år sendt et brev vi kunne aflevere ved standen og få en goodiebag, Plusbog havde goodiebags til deres medlemmer og Politikens forlag havde sammensat en fin julepose til os bloggere.

Jeg er umådelig taknemmelig for hver eneste goodiebag og jeg har haft svært ved at finde en ‘vinder’. Jeg er dog vild med Politikens forlags nye mulepose og jeg er så glad for at få en ny mulepose fra Arnold Busck, da den jeg købte for et godt stykke tid siden ikke har det så godt længere.

I poserne var der både bogmærker, blyanter og farveblyanter, klistermærker, notesbøger, bøger, sanghæfter, kogebøger og små godter. Jeg elsker at Politikens forlag havde valgt at gøre det til en decideret julepose med sanghæfter til julen, kogebog til konfekt og en kalender til 2018 – foruden alle de andre ting selvfølgelig. Jeg tænkte ikke videre over det før jeg kom hjem og fandt et fint kort med ‘Glædelig jul fra Politikens forlag’. Blyanterne fra Arnold Busck kom dog i brug allerede næste morgen, og man kan aldrig sige nej til chokolade!

Man kommer også altid hjem med magasiner, bogmærker, brochurer, foldere og lignende efter messer som man finder eller får ved de forskellige stande. Denne gang kom der dog også to bøger med hjem fra HarperCollins DK og jeg fik et anmeldereksemplar af *Den dag der forandrede alt af Jimmy Rice og Laura Tait da jeg var forbi Forlaget Zaras stand.

Manden, som trofast bar på min store rygsæk med bøger der skulle signeres, besluttede sig for at der skulle tages billeder af mig med et par forfattere. Normalt tager jeg ikke billeder med forfattere, for jeg er ikke glad for at få taget billeder. Det var dog så sødt af ham at agere fotograf, og jeg er underligt nok umådelig glad for at jeg har de to billeder til at huske dagen og møderne. Det var fantastisk at møde Adam Silvera som er en skat, og Hella Joof som jeg først i år fik øjnene op for. Jeg er så glad for at jeg fik lov til at møde dem.

De andre forfattere jeg kom forbi på Bogforum var Louise Ariesen Rams hos forlaget Aronsen. Jeg anmeldte for nyligt *Når skam bliver til styrke og vi fik en længere snak på standen omkring bogen. Som noget helt specielt fik jeg også lov til at møde og opleve Han Kang, forfatteren af *Vegetaren som vandt Man Booker prisen i 2016. Jeg har endnu ikke fået læst *Vegetaren, men jeg er langt mere interesseret nu end jeg var tidligere, så den skal nok blive læst på et tidspunkt.

Inden vi vendte næserne hjemad smuttede vi i Fields til en bid mad på Dalle Valle og et hurtigt smut i Deichman efter nye sko. Vi kunne dog heller ikke tage hjem uden en tur forbi Dunkin’ Donuts på banegården.

Alt i alt var det en fantastisk dag med forfattermøder og hyggelige stunder med kæresten. Der var selvfølgelig fyldt til randen med mennesker, fordi vi valgte at tage af sted lørdag, men jeg nød nu dagen alligevel.

Skriv et svar

CommentLuv badge