Bogforum 2016

I weekenden var jeg til mit aller første bogforum, som jeg også nævnte i det sidste indlæg hvor jeg skrev lidt om hvem og hvad jeg så frem til (mit Bogforum program). Det var en fantastisk oplevelse, men det var også utrolig udmattende! Jeg tog afsted fra Bramming fredag morgen kl 6.37 og kom hjem søndag aften 22.25. I går var jeg overtræt og udmattet, så det var en ret træls dag, men jeg kunne ikke lade være med at grine og smile fordi weekenden havde været så spændende og så stor en oplevelse.
Jeg er ikke glad for mange mennesker, jeg er ikke glad for store byer og for det tredje er jeg ikke så god til rent faktisk at snakke med folk. Det at tage til København, helt alene, i en helt weekenden ville jeg ikke have turdet for et par år siden – og nok heller ikke sidste år. Selvom Bogforum var fantastisk er jeg lige så stolt over mig selv fordi jeg gjorde det.

Fredag var overvældende, lørdag var proppet og en del stresset da jeg havde meget på programmet og søndag var helt klart den mest afslappende! Det var så hyggeligt at gå rundt og snakke med folk og forlag de sidste par timer, vi fik endda også kage! – det var dog ikke nær så sjovt at slæbe 40 bøger med hjem igen, for jeg havde, klog som jeg var, medbragt 12 til signeringer.

Weekenden bragte hele 28 nye bøger. 9 bøger og 1 notesbog som jeg selv købte, 13 anmeldereksemplarer og 6 bøger fra goodiebags! Arnold Busck gav os skam også en fin goodiebag med en masse forskellig chokolade og notesbøger – de vidste lige hvad jeg havde glemt at medbringe.

billede-15-11-2016-14-43-23

Allerførst tager vi de mange anmeldereksemplarer. Jeg vidste at jeg ville komme hjem med et par stykker da vi, bloggere, havde en aftale med Tellerup samt at jeg skulle komme forbi et par andre forlag efter nogle bøger i anledning af Bogforum. Jeg er lidt overvældet over alle de bøger, og så taknemmelig, men på ingen måde havde jeg forventet at komme hjem med så mange anmeldereksemplarer!

Gennem sløret er konklusionen på Nicole Boyle Rødtnes’ Ilttyv trilogi som jeg efterhånden har omtalt et par gange. Det var også meningen at min anmeldelse af Under sløret (Ilttyv, #2) skulle op i weekenden under Bogforum, men det glemte jeg helt at få ordnet. Jeg havde også glæden af at møde Nicole om lørdagen og hun er simpelthen så sød! Vi har skrevet lidt frem og tilbage på facebook fordi jeg er rigtig glad for den verden hun har skabt i Ilttyv og jeg er ret ked af at vi ikke får flere bøger deri.

Valkyrien var endnu en bog jeg ikke troede jeg skulle komme hjem med. Forlaget havde nemlig informeret mig om at den desværre ikke ville blive klar til Bogforum, men heldet var med mig og de havde en hel bunke med! Dette er også en konklusion, denne gang på trilogien om Fréa som finder ud af at hun ikke er en helt almindelig pige. Bøgerne er fulde af nordisk mytologi og jeg har ventet spændt på Valkyrien – som muligvis har det smukkeste omslag af de tre.

For enden af din pegefinger er vinderen af Carlsens romankonkurrence “Nye stemmer”. Jeg glemte desværre alt om at jeg skulle til annonceringen af vinderen og måtte derfor haste ned til Carlsen 2 timer efter… Jeg ser dog frem til at læse den selvom jeg desværre allerede har hørt negative ting om den.

Jeg var forbi Bazar om fredagen da de havde utrolig gode tilbud og jeg kom til at snakke med dem. Snakken endte med at jeg nu skal være anmelder for dem og kom derfra med 2 anmeldereksemplarer. Nemlig Det litterære apotek, som jeg har kigget på i længe, og første del i trilogien; Ønskekræmmerens datter. Jeg købte de to sidste bøger – men det ser i længere nede.

Endelig et par planlagte! Nemlig de to første bøger i Dragernes konge trilogien som fint hedder Heksejægerens bytte og Gøglerkongens sværd. Så vidt jeg har forstået foregår bøgerne i samme univers men er centreret om forskellige karakterer. Derudover hentede jeg også Visigotens hjelm (Nøglens vogtere, #2) som endelig er til at skaffe igen! Den har været udsolgt i lang tid og nu er der endelig optrykt et nyt oplag så jeg kan læse trilogien ud i ét.

Som noget af det sidste om søndagen, hvor jeg hyggede mig gevaldigt, gik jeg rundt og snakkede med de forskellige forlag hvilket resulterede i 5 nye anmeldereksemplarer. Pigerne, Mie og Fanny, fra DreamLitt var simpelthen så søde at snakke med. Vi kom hurtigt til at snakke om Brandon Sanderson – som jeg er stor fan af – og jeg gik derfra med de 3 bøger de har oversat og udgivet af ham indtil videre. Det bliver simpelthen så godt!
Til slut fik jeg også Temeraire fra Frydenlund og Kirurgen af Jentas.

Vi har godt nok mange fantastiske, og søde, forlag i Danmark!

billede-15-11-2016-14-45-53

Selvfølgelig kom jeg ikke derfra uden et par goodiebags! Lørdag morgen bragte et eksklusivt YA-event som blev afholdt af Carlsen, Gyldendal og Høst & søn. Vi mødte Ronnie Andersen og fik 6Autopilot og Komatøs fra Høst & søn i den sammenhæng. Ronnie Andersen var så sød! Han havde signeret alle eksemplarer af inden eventet og havde forsøgt at huske alle vores navne og blogs, det gik ham faktisk overraskende godt!

Derudover mødte vi også Meredith Russo (!!!) og Patrick Ness (!!!). Gyldendal var så søde at forære et eksemplar af Vi andre bor her bare til hver af os så vi kunne få den signeret. Fra Carlsen fik vi Diabolik som jeg virkelig ser frem til at læse, dog havde de allerede sendt et eksemplar min vej inden Bogforum.
Endvidere fik vi novellen Bare en nat og et forhåndseksemplar af Tusinde etager som jeg ikke har kunnet tage øjnene fra siden vi fik den! Selvfølgelig var der også andre goodies som deres YA kalender, et Vi andre bor her bare-krus, citat postkort og en fin bogæske.

YA-eventet er helt klart en af højdepunkterne fra weekenden. Dog er jeg også i særdeleshed glad for at have været med til snigpremieren på Syv minutter over midnat – filmatiseringen af Monster samt at have mødt Leonora Christina Skov.

billede-15-11-2016-14-49-58

Jeg kunne jo heller ikke undgå at købe et par bøger! Praktikbogen er til skolebrug og Monster fik jeg endelig købt selvom jeg læste den tilbage i 2012 eller 2013.
Selvfølgelig glemte jeg et af mine bedste køb.. Den hemmelige have notesbog af Johanna Basford. Jeg har 4 ud af 5 af hendes malebøger og jeg har sukket efter notesbogen i så lang tid! Politikens forlag havde den til billige penge så den kom med mig hjem og er allerede i brug.

Derudover købte jeg også MANDala bogen til min kæreste da han fandt den yderst underholdende.

Nu er min bogreol vist også fyldt godt op.
billede-15-11-2016-14-58-21

Og til sidst kan i se lidt af hvert som jeg fik bragt med hjem! Dog fik jeg også omkring 10 forskellige muleposer med hjem – i kender prioriteringerne: krus, bøger og muleposer. Måske skulle man tilføje snacks til den liste?

Jeg glemte næsten at nævne at jeg var forbi Tellerup til en lille hyggesnak om lørdagen hvor vi hver især fik en nøgleholder, det lille ‘I fox books’ badge og et eksemplar af Throne of Glass som de netop har udgivet! Dog har jeg allerede læst bogen så derfor fik Regitze fra Bookish Love Affair mit eksemplar med hjem.

 

Anmeldereksemplarer: Det litterære apotek, IldenglenHeksejægerens bytteGøglerkongens sværdTemeraireKirurgen, Valkyrien, Ritmatikeren, Stålhjerte, Ildkamp, Gennem sløret, Visigotens hjelm og For enden af min pegefinger.
Gaver: Diabolik, Vi andre bor her bare, 6, Komatøs, Autopilot og Tusinde etager. 

4 Replies to “Bogforum 2016”

  1. Sikke en fantastisk weekend du har haft. Jeg var også glad for at se at Visigotens hjelm endelig var kommet på lager igen.

  2. Det var så hyggeligt lige at hilse på dig. :0) Om end det var alt for kort. Og 28 bøger! Hold da op. Vildt.

  3. Min lille stalker <3 haha, ej det var så hyggeligt at bruge mere tid med dig!

  4. Hold nu op, du har haft en del at slæbe på! Men det er jo kun gode sager, så det går jo nok alt sammen… Tak for i lørdags, det var hyggeligt at hilse på dig. 🙂

Skriv et svar

CommentLuv badge