Blogger og læser spreads, Bullet Journal #1

*Reklame* I dette indlæg findes titler på anmeldereksemplarer.

Jeg har i lang tid haft lyst til at dele mine bullet journals med jer og planen var egentlig at det skulle ske i juli. Det blev dog til august i stedet, og for første gang deler jeg et par sider fra min bog/blog bullet journal. Hvis i er interessede i min personlige bullet journal kan i se augusts sider her. En bullet journal er præcis hvad du vil have det til at være; en kalender, en notesbog, en dagbog, to do liste m.m.

Jeg fik min første bullet journal i slutningen af februar 2016 og jeg har taget en del pauser siden. Dog har jeg været konsekvent med at bruge dem siden jeg kom hjem fra England i april. Denne bullet journal, som er centreret omkring bøger og bloggen, bliver ikke brugt nær så meget som den personlige, men jeg nyder stadig at have den. Der er dog en god chance for at jeg i fremtiden ikke har flere bullet journals på én gang – medmindre jeg har brug for en til studiebrug.

Min ‘new releases’ spread er en af de første jeg lavede. Jeg havde netop lavet samme layout til fødselsdage og en future log, og jeg tænkte at det nok også godt kunne fungere til kommende udgivelser. Det fungerede da også fint – jeg har dog ikke lavet en til udgivelserne her i 2017. Der skal dog laves en til de sidste par måneder af året samt 2018 inden længe.

Jeg tænker umiddelbart at idéen giver sig selv. Du skriver titlen i højre side og sætter en prik under den måned den udkommer. Du kan også vælge at skrive datoen i stedet for at sætte en prik.

En af de tidlige spreads er også mit ‘mission board’, et spread og layout som jeg også har brugt de sidste par måneder til månedens mål. Jeg så, inden jeg overhovedet begyndte med bullet journals, inkWELL Press’ mission board i deres kalendere og jeg blev forelsket i deres layout. Jeg har derfor brugt sekskanter, præcis som dem, fordi jeg simpelthen elsker hvordan det ser ud.

Når først et mål er opnået farvelægger jeg sekskanten og skriver en dato deri.

Og nu til de nyere layouts. Juni til juli har jeg et samarbejde med Storytel som lyder på, at jeg juni-august anmelder én lydbog til gengæld for et 3-måneders abonnement hos dem. Planen var, at jeg ville skrive lidt om Harry Potter and the Prisoner of Azkaban i maj, selvom det ikke var en del af samarbejdet. Det skete ikke. Jeg har dog været glad for siden, da jeg kan kigge tilbage og se både samarbejdet og hvilke bøger jeg lyttede til i den forbindelse. Planen er, at når først den sidste lydbog er udfyldt, og 110% tør, vil jeg farvelægge baggrunden, med vandfarve, i samme farvepalette som deres omslag.

Næste side er præcis hvad der står; serier jeg er igang med at læse. Planen var at der kun skulle stå serier hvor alle bøger er udkommet. Jeg var dog så glad for endelig at være igang med Spektrum serien af Nanna Foss, at den røg på inden jeg havde fået tænkt mig om. Det er ment som en side til at få et overblik over hvilke serier jeg har påbegyndt, og gerne vil færdiglæse. Siden skulle gerne hjælpe mig med at få dem læst hurtigt. Når først serien er læst bliver den pågældende bog farvelagt, med vandfarve, i samme farvepalette som omslagene.

Præcis som den sidste side, dog til de serier jeg har lyst til at læse men endnu ikke har påbegyndt. Når først en serie er startet bliver bogen farvelagt og serien flyttet til ‘Currently reading’ siden.

Feminist reading list bliver en side med feministiske værker jeg gerne vil læse. Jeg skal bare beslutte mig for hvordan det skal stå.

Et af de vigtigste spreads i min bullet journal er uden tvivl ‘posts to write’. De sidste par uger har jeg brugt den dagligt, og det er så rart med et overblik over de forskellige indlæg. Jeg har haft en meget lignende spread tidligere som jeg aldrig fik fyldt ud. Denne er dog godt brugt, som i kan se. (A) betyder anmeldelse – jeg prøver at have en anmeldelse hver anden dag og et andet indlæg indimellem. En stjernemarkering ‘*’ betyder, at det er et reklameindlæg – hvad enten det blot er fordi jeg nævner anmeldereksemplarer eller fordi det decideret er en anmeldelse eller omtale af den pågældende bog. Jeg får i hvert fald skrevet de indlæg jeg planlægger, og jeg glemmer ikke indlæg.

Den næste side er meget lig den første, det er dog bare en oversigt over de, mange, digitale anmeldereksemplarer jeg har fra Netgalley. Når en bog er læst får den et kryds, når den er anmeldt på deres side, endnu et og på bloggen et tredje. Så kan jeg holde styr på hvilke bøger mangler anmeldelser og hvorvidt de kommer her på bloggen eller ej.

Sidste side for nu, er ét jeg lavede forleden. I indlægget omkring august (her), skrev jeg, at jeg ville i bund med anmeldereksemplarer. Det er dog lidt intimiderende bøger jeg har tilbage siden der var 2 klassikere – en lille og en på 600 sider – som heldigvis begge er læst nu. Tilbage er der dog 3 nonfiktionsværker og 1 ungdomsbog. For at motivere mig selv til at få læst de bøger fik de deres egen side; når et kapitel er læst blev den pågældende firkant farvet.

 

Hvad er jeres favorit blandt jeres egne spreads, eller har i tænkt på at starte en bullet journal?

GemGemGemGem

GemGem

7 Replies to “Blogger og læser spreads, Bullet Journal #1”

 1. HOLD DA OP! Hvor er den fin! Jeg har også selv brugt Bullet Journaling on/off et års tid – og med dette indlæg, fik jeg da helt lyst til at komme igang igen!!!! 🙂

  1. Tak Caroline! Jeg har været så spændt på hvordan i ville tage imod disse indlæg og jeg er så glad for at i kan lide dem! Mange tak for din søde kommentar, den bragte i hvert fald et smil til mine læber. Deler du din bullet journal på de sociale medier også? Jeg elsker at kigge med 🙂

 2. Hvor er det fint med inspiration. Jeg skal netop igang med at prøve det af, og det er fedt med nogle flere idéer 🙂

  1. Det er jeg glad for at du synes Sidsel. Jeg håber i hvert fald du kan bruge mine idéer og spreads til noget. Bullet Journals er jo så personlige, men man kan altid ændre lidt på andres sider for at få dem til at passe bedre ind. Det er i hvert fald det jeg gør 🙂

 3. En rigtig flot Bullet Journal du har lavet, og en god ide at have en specifikt til bøger og blogging 🙂
  Jeg har selv prøvet lidt, men kan ikke rigtig holde fast i det, men måske jeg skal prøve igen med inspiration fra dig.

  1. Tak Kristina! Jeg er faktisk lidt ambivalent omkring at have 2 Bullet Journals på én gang, for jeg bruger ikke denne særlig ofte. Siden jeg fik lavet ‘posts to write’ siden er den blevet brugt nogenlunde hver dag, men det er så også den eneste side jeg bruger jævnligt. Jeg tror dog jeg holder mig til én Bujo i fremtiden.
   Jeg kunne heller ikke holde fast i det i starten, det må jeg blankt indrømme. Når man først kommer ind i vanen og finder layouts og sider man er rigtig glad for, så kan man slet ikke slippe den igen. Så det handler bare om at prøve at bruge den, evt. en udfordring hvor du bruger den hver dag i 30 dage? De siger jo at man efter 21 har indlært sig den nye vane 🙂

 4. Jeg er simpelthen nødt til at kopiere dig. For satan, det er nice det her. Jeg tror bare lige jeg skal finde ud af, om jeg vil inkorporere det i min normale bujo, eller om det skal have sin egen. Jeg er ret vild med idéen om at samle det hele et sted.
  Michella Tora udgav for nyligt The Tidal Zone af Sarah Moss

Skriv et svar

CommentLuv badge