Blogger event #1: Jens Henrik Jensen

Forrige uge bragte en vidunderlig mail i inboxen, nemlig en invitation til et blogger event med Jens Henrik Jensen i anledningen af hans kommende bog De frosne flammer (Niels Oxen, #3). Jeg er blevet inviteret til andre blogger events, men dette er det første som jeg har haft mulighed for at deltage i. Jeg havde en hyggelig dag i selskab med et par andre bloggere og læsere, og alt i alt var det en fantastisk oplevelse. Vi var 7 i alt, inkl. Jens Henrik, og det var den perfekte størrelse til vores lille selskab.

For at være ærlig havde jeg ikke hørt om Jens Henrik før jeg modtog invitationen så jeg måtte undersøge ham lidt og skaffe hans bøger – så det blev lidt en kamp mod tiden da jeg gerne ville have læst de 2 første bøger i Niels Oxen serien inden mødet. Nåede jeg det? Ikke helt, jeg havde dog kun 200 sider tilbage!
Jeg er desværre ikke den helt store krimifan, som fx folkene på krimifan.dk eller Lone fra Krimihjerte, men jeg siger da ikke nej til en god krimi en gang imellem. Det skal dog siges at jeg nu er på jagt efter bøgerne i Nina Portland serien da den foregår her i Esbjerg – hvor han selv har boet i 25 år!

Selve arrangementet blev afholdt på Søvind kro, som ikke bare er et helt tilfældigt sted. Jens Henrik er nemlig født og opvokset i Søvind. Vi fik en utrolig fin frokost på kroen som i kan se på billedet nedenfor – og jeg advarer jer, det er ikke en standard størrelse tallerken, det er meget store portioner.
Vores samtaler under frokosten åbnede op for det lidt mere personlige, fremfor det formelle, og stemningen blev mere afslappet hvis i spørger mig. Det var en fryd at lære andre bloggere lidt at kende og snakke med andre bogelskere – hvilket jeg ikke får lov til særlig tit. Jeg ser allerede frem til de næste events og kan slet ikke vente til bloggertræffet i september!

Søvind kro

2016 er året for alle mine første litterære begivenheder og jeg synes det er fedt at få lov til at komme på så nært hold med forfattere. På sin vis er jeg glad for at jeg ikke nåede at læse De frosne flammer inden jeg mødte Jens Henrik, for jeg synes tit man kommer til at sætte mere pris på værket når man har fået mere viden, eller, på sin vis, fået det ‘spoilet’ lidt. Jeg glæder mig til at kunne fordybe mig i bøgerne igen og overvejer allerede nu at genlæse De hængte hunde – selvom jeg vendte sidste side i fredags. På grund af den lange snak frem og tilbage i går, ser jeg anderledes på et par ting, så jeg vil gerne genlæse bogen og se hvordan det har indflydelse på min læsning.

Jens Henrik fortalte at De frosne flammer er den sværeste og længste bog han har skrevet ud af de nu 10 bøger han har udgivet. Den sværeste da spændingen skal holdes samtidig med at alle de døre han har åbnet af de to forrige bøger nu skal lukkes. Han fortalte også hvordan han havde skrevet fuldt ud med tanken om at han ville skære ned, af og fra når først historien var færdig. I forhold til at det stadig er den længste bog han har skrevet siger det meget om hvor lang den egentlig var i begyndelsen – specielt når han fremhæver at der er skåret meget af bogen. Han er dog glad for hvor skarp De frosne flammer er blevet, og jeg tænker at der ikke er et eneste ord som kan undlades i De frosne flammer med den udtalelse.

Billede 15-08-2016 14.37.36

Jens Henrik fortalte os meget hurtigt at det er den sidste bog i denne trilogi men ikke den sidste bog om Niels Oxen. Sagen om Danehof, der bliver taget op i den første bog, får nu sin ende, men helt færdig med Niels Oxen er han, heldigvis, ikke.
Efter at vi fik fortalt inspirationskilden til Niels Oxen ser jeg en smule anderledes på ham, også bare i det hele taget at det er en krigsveteran vi har med at gøre. Det er et bevidst valg fra Jens Henrik Jensens side, at Niels Oxen er krigsveteran og ikke inden for politiet, efterretningstjenester eller er journalist. Det skulle ikke være den gængse krimi.

Jens Henrik Jensen er en smilende og venlig person som virkelig formår at gøre dig engageret. Jeg havde som nævnt ikke hørt om ham før i mandags og det kribler nu i fingrene efter resten af hans bøger. En ting han sagde som virkelig gjorde mig interesseret var, at han har været samtlige steder der er nævnt i hans bøger – på nær én i De frosne flammer, selvom han har været i området. Det er virkelig engagement og det sætter jeg pris på som læser – selvom jeg ikke selv har besøgt mange af stederne.

Arbejdsdisciplin er altid noget jeg har været vældig interesseret i og derfor ramte Jens Henriks udtalelser omkring hans arbejdsdisciplin og skrivemåde mig på det helt rette sted og tidspunkt. Han fortalte hvordan hans plots ikke er fastlagt på forhånd, at handlingen bliver bragt frem til vejkryds, rundkørsler, skilleveje eller lignende undervejs – det er ikke lige ud ad landevejen. Han stopper heller aldrig sin skrivning efter et endt kapitel da det er svært dagen efter at begynde på et splinter nyt kapitel – han stopper hellere midt i handlingen.
At han finder ud af om aftenen hvad han skal igang med næste morgen, hvor handlingen nu skal føres hen, er helt klart noget jeg burde praktisere noget mere!

Oxen

Jeg er nok ikke den eneste som er helt vild med udseendet af den nye bog! Oxen typografien på forsiden er metallisk og sådan en fin detalje at pryde omslaget med! Vi kunne ikke lade være med at kigge på bøgerne i starten, og det var i hvert fald svært at lade være undervejs. Den kommer til at pynte så fint på enhver reol.
Jens Henrik er også utrolig glad for omslaget – han nævner endda på hans facebook side at det er den smukkeste af hans nu 10 bøger!

En udtalelse som Jens Henrik kom med, som jeg ikke kan få ud af hovedet er X’et i Oxen er med til at fastholde de øvrige bogstaver. Der er noget utrolig smukt over den tanke og jeg er lidt, for meget, fascineret af den.

Oxen

Og så er vi vist kommet til vejs ende. Alt i alt var det en utrolig hyggelig dag som jeg ikke vil glemme. Det var utrolig fedt at møde Jens Henrik, Vicki fra Politikens forlag og de andre bloggere og læsere. Jeg håber at efteråret bringer flere af disse oplevelser, for det er ikke noget jeg kan undvære mere.

 

De hængte hunde (Niels Oxen, #1) og De mørke mænd (Niels Oxen, #2) er købt i Bilka. De frosne flammer (Niels Oxen, #3) er modtaget fra forlaget til anmeldelse.
saxo, bogreolen.dk, goodreads, Jens Henrik Jensens hjemmeside

2 Replies to “Blogger event #1: Jens Henrik Jensen”

  1. […] Var jeg til mit første blogger-event som i kan læse meget mere om her. […]

  2. […] Portland trilogien her. Dog havde jeg ikke hørt om ham før jeg blev inviteret med til et blogger-event med ham. Jeg fik dog hurtigt skaffet hans to udgivne bøger i Niels Oxen trilogien. Desværre blev jeg […]

Skriv et svar

CommentLuv badge