Blodets bånd af Sidsel Sander Mittet

Blodets bånd er sidste bog i trilogien om Morika af Sidsel Sander Mittet. Det er en helt og aldeles fantastisk trilogi! Jeg slugte bøgerne råt og jeg prøver stadig at holde mig fra hendes nyeste trilogi som hedder Krøniken om Morika. Indtil videre er det kun Sandsnogens bid som er udkommet, men Solbiens brod udkommer nu til marts – jeg prøver virkelig at holde ud til februar i det mindste. Men er du gal hvor er det svært!

Dette var ikke min favorit ud af de 3 bøger, hvis jeg skal være helt ærlig er det den værste af de 3 – men stadig virkelig god. Der var dog bare så mange problemer karaktererne imellem som jeg anså for ligegyldige eller som værende i vejen for min læsning. I de to tidligere anmeldelser om denne trilogi omtaler jeg karakterernes alder, for de er kun omkring de 15-16 selvom de bliver betragtet som en voksen i Morika. De klarede det dog bedre i de to forgængere end i Blodets bånd, de har aldrig opført sig mere barnligt og efter det fantastiske stykke litteratur som var Vildhunden og panteren er det selvfølgelig svært at leve op til lige efter. Jeg kan dog ikke se gennem fingrene med det da det provokerede mig på en voldsom dårlig måde, og det synes jeg at jeg burde advare jer om.
Jeg har det lidt underligt med at elske Rent blod og Vildhunden og panteren for så at have lidt delte meninger omkring denne her, for den er da god. Problemet er bare at den har flere problemer end de andre to bøger og af en sådan art som irriterer mig grænseløst.
Det hjælper måske heller ikke at Oryn er på forsiden når jeg ikke er den store fan af Oryn. Det er dog et flot omslag, præcis som de andre bøger! For at være ærlig var jeg ikke glad for forsiderne i starten, og det afholdte mig fra at læse dem indtil jeg udelukkende hørte at de var fantastiske. Nu er jeg dog komplet forelsket i de omslag og indholdet. De passer perfekt sammen.

Blodets bånd får vi en del plottwists som jeg ikke havde set komme – mest gode faktisk og jeg blev helt klart overrasket over hvor lidt jeg havde forudset i forhold til slutningen. Sidsel Sander Mittet kan også vise sig at være umådelig sød og skrive endnu en serie som foregår efter Morika da Krøniken om Morika er en ‘prequel’ serie som derved foregår inden Morika. Hun har i hvert fald muligheden for at skrive endnu en trilogi og jeg håber da at hun gør det! I det mindste får jeg mere af Morika.

Det er forbløffende hvordan Sidsel Sander Mittet får samlet alle de løse ender og slået knude på dem på så få sider! Jeg forstår i det hele taget ikke hvordan vi har fået så meget på 3 bøger a 300 sider! Vi har været igennem så meget med de her karakterer og det ser ikke sådan ud når man ser dem stå på hylden. Konklusionen er selvfølgelig at bøgerne er kompakte og fuld af eventyr – hvilket kun er godt. Det har været en fantastisk rejse og jeg krydser fingre for mange flere bøger fra hendes hånd!
Det har været svært at sige farvel til Eshri, hilaen Zaak, Korau og alle de andre for de blev altså til nogle gode venner! Du kom så tæt på dem og det er umuligt at slippe dem igen, jeg har helt klart abstinenser fra dem og har ofte lyst til at genlæse bøgerne for at få lidt mere tid med dem. Et godt råd; spred bøgerne ud så meget i kan for i kommer til at savne de karakterer!

Igen, læs dem. De er ærlig talt det værd, og det siger jeg ikke tit om trilogier eller serier – og som min anmeldelse viser, så vil jeg bare have mere!

 

Blodets bånd (Morika, #3) af Sidsel Sander Mittet. Udgivet af Forlaget Facet i januar 2016. Modtaget til anmeldelse fra forlaget. 330 sider. 3 ud af 5 stjerner. 
Kan købes her; plusbogsaxo og Forlaget Facet

Skriv et svar

CommentLuv badge