Art for Mindfulness: vintagemønstre og geometriske mønstre

Tilbage i sommerferien sendte HarperCollins DK en fin pakke hjem til mig, den indeholdte både bøger og malebøger til mig samt et sæt til en af jer. Jeg afholdte konkurrencen om et sæt malebøger ikke længe efter, og jeg begyndte at farvelægge i mine eksemplarer samme dag som jeg modtog dem. Af en eller anden grund har jeg ikke fået delt mine tanker om malebøgerne med jer, så det vil jeg have gjort inden året er ovre.

Min kæreste snuppede hurtigt den med geometriske mønstre hvor jeg havde set mest frem til vintagemønstre – så det passede jo meget fint. Umiddelbart var der rigtig mange forskellige mønstre i begge bøger, dog var der flere i vintagemønstre som jeg kunne se mig selv farvelægge. Malebøgerne er dog ikke udelukkende motiver. Sammen med hvert motiv følger et citat, hvilket jeg synes er meget interessant og anderledes. Jeg har i hvert fald ingen andre malebøger med samme koncept.

Den første tegning jeg farvelagde var denne. Jeg ville udfordre mig selv ved ikke at farvelægge første side – for jeg plejer at gøre det i kronologisk orden. Af en eller anden grund blev det side 2 ud af et væld af motiver, så helt udfordrende var det heller ikke. Jeg er dog blevet bedre til at hoppe frem og tilbage i malebøger efter Art for Mindfulness, så helt dårligt gik det ikke.

Jeg nød at farvelægge dette motiv selvom det er meget ensformigt – og sådan er de fleste af motiverne faktisk. 1 illustration går ofte igen og igen over hele siden som du kan se på de følgende billeder.

Farveblyanter passer fint til bøgerne – der er motiver i mange størrelser, men ingen så store at farveblyanter ikke vil være ideelle.

Næste punkt blev tuscher – mine staedtler triplus fineliners som sædvanlig. Det er noget af en mundfuld at farvelægge en helt side med tuscherne. Det er måske noget andet med større tuscher, men jeg er vant til at farvelægge med fineliners og elsker det. Jeg vil dog anbefale at tage et mønstre som ikke nødvendigvis udfylder hele siden hvis man vælger mindre tuscher.

Jeg har ikke oplevet at disse specifikke tuscher har blødt igennem nogen malebøger endnu – heller ikke i disse. Det ville heller ikke være det største problem hvis det var tilfældet når nu der ikke er et motiv på bagsiden men blot et citat.

Jeg overvejede meget hvorvidt jeg ville afprøve vandfarver da motiverne, som sagt, ikke er de største. Det endte dog med at jeg fandt et som kunne være sjovt at afprøve vandfarver på – og det var det også. Jeg indså i hvert fald at jeg ikke er så elendig som jeg troede.

Mine vandfarver er en billig pakke fra Søstrene Grene og de virker fint i malebogen. Siden bliver lidt bølget efterfølgende, men det er ikke noget nyt når man arbejder med vandfarver. Enten er det blot mig der er blevet bedre, ellers er siderne tykkere end dem i Fantastiske skabninger og hvor de findes malebogen, for der blødte vand og farve hurtigt igennem. Denne gang er der intet at se bortset fra bølget papir.

Selvom jeg blev ved med at udskyde vandfarverne var det den bedste metode at male på. Jeg nød udfordringen og hyggede mig med at lægge farve på de forskellige frugter. Måske er det bare motivets skyld, jeg afprøvede nemlig vandfarver i geometriske mønstre også, men jeg mistede hurtigt tålmodigheden.

Som sagt afprøvede kæresten geometriske mønstre hvor jeg ikke rigtig har haft lysten til det. Han foretrækker helt klart de geometriske mønstre frem for alt andet. Jeg ved ikke om det er et gennemgående tema, men jeg kunne forestille mig at geometriske mønstre henvender sig mere til den mandlige population end vintagemønstre gør.

Alt i alt er det nogle fine malebøger som i hvert fald holder til lidt af hvert. Farveblyanter og vandfarver er mit ultimative bud til farvelægningen!

 

Art for Mindfulness: vintagemønstre og geometriske mønstre. Udgivet af HarperCollins DK i juni 2016. Modtaget til anmeldelse fra forlaget. 

Skriv et svar

CommentLuv badge