Anbefalinger og forslag til din julelæsning

Som jeg meddelte i november måned har jeg en liste over 25 julefortællinger, som jeg læser igennem december som en lille litterær julekalender. I kan finde en komplet liste over de 25 julefortællinger her, nogle bliver dog også nævnt her. Jeg har en hel bunke julefortællinger som jeg stadig ikke har læst, men stadig vil dele med jer, og en bunke som jeg har læst og elsker!

Dash & Lily’s Book of Dares af Rachel Cohn og David Levithan

For et par år siden hørte jeg om Dash & Lily’s Book of Dares og umiddelbart viste jeg ikke at det er en perfekt jule- eller vinterbog, men jeg vidste at der var en form for ‘skattejagt’ i bogen. Lily efterlader en bog med udfordringer i hendes lokale boghandel, Dash finder den og beslutter at tage disse udfordringer samt efterlade nogen til Lily – sådan fortsætter bogen i korte træk. Foruden udfordringerne er der kærlighed og masser af sne! Det er nok en af de sødeste fortællinger jeg nogensinde har læst!
Selv nu, et par år efter, længes jeg efter at læse den igen og derfor anbefaler jeg alle som er fan af ungdomsbøger at læse den! I vil ikke fortryde det.

 

My True Love Gave to Me

Selvom jeg ikke normalt læser antologier er jeg utrolig glad for My True Love Gave to Me af 12 forskellige forfattere til populære ungdomsbøger. Der er hele 12 små fortællinger som ikke hører sammen på nogen måde (I modsætning til Let it Snow)!.  Jeg læste den sidste år og var i den grad imponeret selvom noveller ikke rigtig er mig, de er dog alle sammen utroligt søde!

 

Let it Snow af John Green, Lauren Myracle & Maureen Johnson

Jeg læste Let it Snow tilbage i 2012 hvor jeg simpelthen ikke kunne få nok. Det er 3, længere, forbundede noveller som finder sted under en snestorm (eller lignende, uanset hvad er der sne i overflod). Igen, søde julefortællinger som i den grad vil få dig i julehumør!

 

Landline af Rainbow Rowell

Landline udkom sidste år i september, mener jeg, og hvis jeg havde haft viljestyrken til det havde jeg ventet med at læse den indtil november eller december. Landline foregår i julesæsonen, det er en voksenbog omkring et ægteskab og det at finde sig selv og hinanden igen. Jeg åd bogen råt, selvom den har noget magisk realisme over sig er det en fantastisk bog!

Jeg anbefaler også Fangirl af Rainbow Rowell, jeg kan ikke huske hvor meget af den, som egentlig foregår i julesæsonen eller om det bare er mig, som associere den med jul fordi jeg læste den i december 2013.

 

A Christmas Feast and other stories af Katie Fforde

Jeg har endnu en novellesamling at dele med jer! Jeg vidste ikke engang at jeg kunne lide novellesamlinger, men det kan jeg åbenbart. Sidste år udgav Katie Fforde en kollektion af julefortællinger som hedder A Christmas Feast and other stories og, ligesom Landline, åd jeg den råt. Den er fuld af små julede og romantiske fortællinger som får dig til at smile. Jeg har endnu ikke hørt nogen herhjemme snakke om den, og jeg synes virkelig at den burde være mere populær!

 

Cold Feet at Christmas Debbie Johnson

Jeg er overrasket over hvor mange julebøger jeg egentlig har læst og kan lide! Jeg har nemlig endnu én. Sidste år læste jeg Cold Feet at Christmas som jeg gætter på, falder under genren ‘chicklit’. Jeg grinte utrolig højt under læsningen af den pågældende bog og jeg håber at andre kan have samme oplevelse. En brud får kolde fødder og stikker af fra sit bryllup, hun ender med at løbe hen til en hytte hvor hun så bliver sneet inde sammen med en lækker mand/fyr.

 

Lily and the Christmas Wish af Keris Stainton

Elskede den, elskede den, elskede den. Alle borgere i byen skal skrive deres juleønske på et gavemærkat og binde den fast til byens juletræ, en storm begynder og på mystisk vis er ønskerne gået i opfyldelse – men ikke for dem, som ønskede ønsket. Alle ønsker går altså i opfyldelse, men for en anden, og Lily skal rette op på dette.
Den er klart skrevet til et yngre publikum men den kan læses i alle aldre!

 

The Kiss before Midnight af Sophie Pembroke

Når det kommer til efter-julelæsning kan jeg klart anbefale The Kiss before Midnight af Sophie Pembroke. Den er klart ‘julet’ men jeg mener den hælder mere over til nytår. Det er en kort roman som er virkelig, virkelig sød!

 

Kortere fortællinger

Jeg har en række antologier mere, selvom jeg ikke har læst hver eneste historie i dem endnu er jeg sikker på at de er det værd!
Denne liste er dog en bunke antologier og enkelte fortællinger.

 • ‘Twas the Night before Christmas, redigeret af Rosemary Gray
 • A Christmas Carol and other Christmas Books af Charles Dickens
 • How the Grinch Stole Christmas af Dr. Seuss
 • Nøddeknækkeren af E.T.A. Hoffman
 • I nærheden af Peter Hugge findes en novelle kaldet Jul i den gamle pornobutik. Det er en mere melankolsk og trist julefortælling men den anbefales!
 • Miss Muffet’s Christmas Party af Samuel McCord Crothers. En lille pige bruger sin juleaften på at holde fest med hendes favoritter blandt litterære karakterer. Jeg har for nyligt læst den og var utrolig overrasket! Jul og bøger, hvad er der ikke at kunne lide?
 • Grantræet, Snedronningen, Den lille pige med svovlstikkerne osv. H.C. Andersen har en bunke julede fortællinger som man bliver nødt til at læse!
 • Drømmen, englen og brevet af Richard Paul Evans

 

Endnu ikke læst

 • Cold Spell af Jackson Pearce – genfortælling af Snedronningen af H.C. Andersen
 • Vinter-eventyr af Karen Blixen
 • Juleønsket af Kenneth Bøgh Andersen
 • Polar-ekspressen af Chris van Allsburg
 • Juleeventyr (udgivet af Sesam)
 • Hercule Poirot’s Christmas af Agatha Christie
 • Hvis du kan lide zombier så findes der en genfortælling af A Christmas Carol med zombier; I am Scrooge, A Zombie Story for Christmas af Adam Roberts

 

Andre bøger som får mig i julehumør!

 • Pride and Prejudice af Jane Austen
 • Harry Potter and the Philosopher’s Stone af J.K. Rowling

Skriv et svar

CommentLuv badge