Året der gik, 2017

Indeholder anmeldereksemplarer og gaver fra forlagene.

2017 endte på en ret negativ note for mit vedkommende med smerter og eksamensstress. Jeg har derfor haft svært ved at se tilbage på året med andet end negative briller, men nu med en bestået eksamen og en ny titel som engelsklærer for de yngste er det en smule lettere.

 

Januar 2017

I begyndelsen af året førte jeg hverken Bullet Journal, da jeg var på en længere pause fra den af en eller anden grund, og jeg var endnu ikke begyndt at skrive hændelser fra måneden ind i mine måneden der gik indlæg. I januar begyndte jeg også i min første praktik på læreruddannelsen som var aldeles vellykket.

Januar begyndte med et før-udsalg hos Arnold Busck som jeg blev inviteret til i november 2016. Jeg havde også en billet med fra Arnold Busk i forbindelse med invitationen hvor jeg kunne udvælge 3 bøger fra udsalget som de ville sponsorere. Jeg har desværre ikke fået læst nogle af bøgerne endnu, men det var en fed oplevelse at smutte i Arnold Busck efter lukketid og vælge nogle bøger.

I januar reorganiserede jeg også min bogreol (indlæg her). Jeg valgte at flytte alle de ulæste bøger til den ene side og vende siderne, frem for ryggene, udad. Indtil videre er de stadig sådan og jeg er kun blevet gladere for det som tiden er gået. Det er ikke nær så overvældende at side overfor – nu hvor mit skrivebord står klods op ad – og det giver en vis form for ro herhjemme.

 

Februar 2017

I februar fik jeg endelig indført Book Taste Testing som blev skudt igang med et læsemaraton (indlæg her). Det var en umådelig positiv oplevelse som også blev gentaget i løbet af året. I februar endte min praktik også og jeg havde en større opgave at skrive og kunne se frem til en eksamen i marts.

 

Marts 2017

Marts var en meget begivenhedsrig måned i 2017. I marts fyldte jeg nemlig 20 og holdte min første fødselsdag i lejligheden. Jeg var også til min første eksamen på læreruddannelsen i forbindelse med mit første praktikforløb som jeg afsluttede med et fint 10-tal.

I midten af marts holdte jeg et oplæg, sammen med to andre bloggere, på Esbjerg Hovedbibliotek. Det var en rigtig fed oplevelse og jeg er så glad for at jeg fik lov til at opleve det. Jeg skrev også et indlæg om aftenen her.

I marts var jeg også til en reception i Aarhus med kæresten. Jeg havde kort forinden modtaget Lakridsmanden af Louis Jensen til anmeldelse og jeg var i den forbindelse blevet inviteret til receptionen også. Det var umådelig lærerigt og fedt at se litteratur og undervisningsmidler flette sammen. Jeg fik også en længere snak med forfatteren og kæresten hyggede sig med at afprøve deres Hopspots. I kan læse mere om det her.

I marts var der også et arrangement med Linda Abildgren omkring det at være selvvalgt alenemor. Jeg har aldrig tænkt over at vælge at blive alenemor, og det var umådelig interessant at høre om. Jeg har endnu ikke læst hendes bog, men jeg følger hendes blog hvor der en gang imellem kommer opdateringer omkring hendes liv. Indlægget kan findes her.

Det sidste arrangement i marts var i omkring oversættelser og det at være oversætter. Jeg overvejede i lang tid en karriere inden for forlagsverdenen og oversætter var en af mulighederne jeg stærkt overvejede. Det var endnu et interessant arrangement og helt klart ét jeg har tænkt over siden. Indlægget kan findes her.

 

April 2017

Efter travle marts var april dejlig langsom. Jeg havde fri størstedelen af måneden da der kun var 4 studiedage og ferien blev selvfølgelig brugt på at læse. Jeg var dog også på studietur til England i slutningen af måneden, som var en helt og aldeles fantastisk oplevelse. Vi var både i Winchester og i London og jeg kom selvfølgelig hjem med en større bunke bøger. England haul kan findes her.

Jeg deltog som altid i Dewey’s 24 hour read-a-thon som blev afholdt dagen efter jeg kom hjem fra England. Det var ikke ligefrem en success, men jeg fik da læst en novelle og en del i en bog før jeg blev fanget af en serie.

Min anmeldelse af Heksejægerens bytte (Dragernes konge, #1) af Pernille Eybye kom også i Bookeaters Magazine i april. Det er første gang min anmeldelse er i et magazin og jeg var ret stolt af at blive spurgt.

 

Maj 2017

Efter jeg kom hjem fra England genfandt jeg min Bullet Journal som jeg ikke har slippet siden. Jeg købte en Leuchtturm 1917 i gul mens jeg var i Winchester og jeg kan nu, i januar 2018 endelig tage den i brug efter at have udfyldt min oprindelige Bullet Journal.

Størstedelen af maj blev også brugt på at læse faglitteratur om dannelse til min synopsis der skulle afleveres i slutningen af måneden. En del af måneden blev også brugt på at skrive min synopsis, men langt størstedelen af tiden blev brugt på selve læsningen og indsnævre mit fokus. Jeg var dog godt tilfreds da jeg endelig fik afleveret den!

 

Juni 2017

Juni begyndte med min eksamen i AD/KLM som jeg havde brugt maj på at skrive synopsis til. Jeg endte derfor med at gå på sommerferie med et 12-tal og jeg var ret godt tilfreds. Jeg var også på camping i en enkelt weekend med mine svigerforældre, svigerinde og hendes kæreste. Det var et fint lille afbræk fra hverdagen og at få lov til at lave noget nyt for en gangs skyld.

I juni opdagede jeg også at en del af min anmeldelse for Skyggernes dronning af C.J. Redwine var på en af flapperne i efterfølgeren Ønskemageren. Det er meget muligt at jeg er nævnt på den ene eller anden måde i andre bøger, men dette er den første hvor jeg har opdaget det og det var ret stort.

 

Juli 2017

I juli var vi til bryllup, vores allerførste bryllup, for min svoger og svigerinde. I juli var vi også i Aarhus i et par dage og oplevede byen. Det var første gang vi var taget afsted bare os to, og vi vil helt klart se om vi kan gøre det igen i 2018.

I juli var vi også på camping i en hel uge med min svigerfamilie og selvom det var hyggeligt var jeg nu også glad for at komme hjem igen. Juli bragte også mine første visitkort til efterårets messer.

 

 

August 2017

August var en stille måned med opstart på 3. semester og de første Bullet Journal indlæg på bloggen – der kommer også flere af dem i 2018.

 

September 2017

September var en overordentlig turbulent måned. Jeg var til Fantasy Festival med en veninde og vi havde en fantastisk weekend. Travl, men hyggelig.

Der kom dog hurtigt en del problemer med studiet og praktikken og jeg mistede al min motivation for studiet – og den er endnu ikke kommet tilbage. Jeg var træt og ked af det hele og jeg var tæt på at stoppe det hele.

September måned bragte også et svendebrev til manden som blev tømrer med et flot 10-tal! Og september bragte også en nominering til Danish Book Blog Award 2017.

 

 

Oktober 2017

Oktober var en interessant måned. Jeg deltog i Dewey’s 24 hour-read-a-thon endnu en gang og det var umådelig vellykket.

Selvom jeg stadig ikke havde genfundet motivationen for studiet havde jeg dog en rar måned. Manden var netop blevet opereret og vi havde haft en hyggelig tur til Odense i forbindelse dermed og vi slappede også af i hele uge 42 hvor vi bare var sammen.

Oktober bragte også et foredrag og bloggermøde i Odense som jeg selvfølgelig også var til.

 

November 2017

I oktober havde jeg affundet mig med at jeg ikke kom til Bogforum. Manden overraskede mig dog med togbilletter i ugen op til og sagde at vi tog derover en enkelt dag sammen. Det var overraskende hyggeligt og det var fedt at få den oplevelse sammen med manden.

I oktober var vi også til julebanko hvor vi vandt stort og vi udnyttede også Black Friday hvor jeg bl.a. fik et nyt skrivebord som jeg er helt forelsket i.

 

December 2017

Årets sidste måned blev tilbragt i selskab med venner og familie. Vi havde en større bunker julefrokoster og 2 juleaftener. Jeg afholdte også ‘Store bagedag’ med en veninde den første søndag i advent og jeg fejrede 5 årsdag med manden.

Politikens forlag overraskede mig også med den fineste pakke.

Året blev desværre sluttet af med 4 afleverede synopser og eksamensstress med udsigt til en eksamen i uge 1.

 

Alt i alt havde jeg dog et fantastisk år med en masse milepæle nået og dejlige stunder med manden, familie og venner.

 

GemGem

GemGem

GemGem

One Reply to “Året der gik, 2017”

  1. Hyggelig gennemgang af året – du har nået en masse 🙂
    Jeg krydser fingre for, at studiet bliver bedre i år.
    Den lille Bogblog udgav for nyligt Bogudfordringerne for 2018

Skriv et svar

CommentLuv badge