Året der gik, 2016

Den anden dag skrev jeg et langt indlæg omkring mit år i bøger, men mit år har jo været meget mere end bare bøger og det er præcis det som jeg vil snakke om i dette indlæg. Forfattermøder, store begivenheder og alt det jeg har opnået – for selvom mange siger at 2016 har været et forfærdeligt år har det altså været et godt år for mig.

 


Uddannelse

Umiddelbart gik jeg en meget usikker tid i møde i begyndelsen af året. Jeg stoppede på litteraturvidenskabstudiet i november 2015 og havde egentlig bare gået rundt og lavet ingenting. Jeg var usikker på hvad jeg egentlig skulle gøre, og det var på intet tidspunkt planen at tage et sabbatår – som jeg jo endte med at tage. Jeg begyndte dog i praktik som pædagog i januar og da praktikken endte var jeg til en samtale på min gamle folkeskole og endte med at komme i praktik som folkeskolelærer indtil sommerferien. Mit første halve år i 2016 foregik altså i praktik. Det har helt bestemt gjort meget for min personlige udvikling for jeg føler mig meget mere sikker på mig selv og jeg fandt ud af at folkeskolelærer var lige mig. I slutningen af august begyndte jeg derfor på lærerstudiet på UC Syd hvor jeg har haft et forrygende semester.

 


Personligt

2016 var året hvor jeg flyttede hjemmefra, året hvor jeg fyldte 19 og året hvor jeg faldt til ro. I år, mere end noget andet, har jeg accepteret hvem jeg er. Selvom jeg i de sidste par år har omfavnet min kærlighed til bøger og alt litterært er det i år hvor jeg har affundet mig med det, hvor jeg ikke er flov over det på nogen måde.
2016 har været et stort år for mig på mange måder, men jeg kan se min egen udvikling på en måde jeg aldrig har før. Jeg er begyndt at føle mig voksen, selvstændig og moden, og jeg er faktisk blevet social! Som de fleste andre bibliofile nyder jeg bøgernes selskab frem for andre mennesker. I år har jeg dog lært at omgås andre og nyde deres selskab – også i ikke litterære sammenhænge.

Jeg blev også interviewet til artikler i lokale aviser 2 gange; en omkring readathons i Lokalavisen (artikel her) og en omkring det at være bogelsker, læser og blogger i Jydskevestkysten (artikel her). En af mine billeder fra readathon er endda med i artiklen – en af mine billeder er med i en avis! Det er mig stadig en gåde at de ville interviewe mig, men jeg tager det som en stor kompliment.

Tilbage i sommeferien skrev jeg en artikel til et online skrivemagasin som blev udgivet i august.  Da jeg bloggede på engelsk mødte jeg mange forfattere som ikke vidste hvordan de skulle kontakte bloggere – og det sker da også her i Danmark – så jeg besluttede mig for at skrive en artikel om hvordan man skriver en anmodning om en anmeldelse med stor garanti for succes. Jeg havde egentlig arbejdet på den som et indlæg, men jeg kom til at skrive med Angela og hun ville gerne bringe artiklen på hjemmesiden for et fint beløb. Du kan finde artiklen her.

 


Litterært

Før 2016 havde jeg ikke mødt en forfatter ansigt til ansigt og nu kan jeg, med et stort smil, sige at jeg har mødt flere forfattere end jeg kan tælle på flere hænder. Tilbage i april blev jeg kontaktet af Mikkel Rosengaard som skulle forbi Esbjerg i forbindelse med et arrangement i Arnold Busck. Vi endte med at tage en snak på Café Guldægget og det var, for mig, en stor begivenhed. Mikkel Rosengaard blev den første forfatter jeg mødte i levende live!
I sommerferien blev jeg inviteret til et bloggerevent af Politikens forlag med Jens Henrik Jensen som foregik i Søvind, Horsens. Det var mit første bloggerevent og selvom jeg ikke er den store krimielsker nød jeg at møde andre bloggere og få en større indsigt i krimigenren.
September var en travl måned på alle fronter, men lille mig som aldrig har været til litterære events, før for nyligt, rendte fra sted til sted; I september var jeg for det første på Fantasyfestivalen i Esbjerg – hele weekenden – og det var ærlig talt fantastisk! Jeg mødte en masse forfattere og forlag og jeg stødte på andre bloggere og læsere som jeg tilbragte en del af weekenden med. Jeg tog derhen alene men jeg tilbragte ikke min tid alene, det var en vidunderlig oplevelse og jeg ser allerede frem til årets Fantasyfestival. I september var jeg også til Bogbloggertræf i Aarhus med en samling søde bogbloggere. Det var en dag i forkælelsenstegn og bestemt en af 2016’s højdepunkter. Som det sidste i september var jeg i Odense til et forfatterevent med Julie Kagawa som HarperCollins DK havde inviteret mig med til.
Oktober var mere ‘low key’ men jeg havde alligevel lidt litterære begivenheder; Hovedbiblioteket i Esbjerg afholdte litteraturbanko – som jeg da selvfølgelig skulle afprøve og vandt en præmie. Det var et mystisk koncept som nok har brug for lidt mere tid i tænkeboksen, men det var en hyggelig aften i godt selskab. I efterårsferien måtte jeg igen på biblioteket da jeg skulle mødes med Teddy Vork og have en lille snak omkring hans nyeste bog, Det bortførte bogstav, og alt andet mellem himmel og jord.
November bragte selvfølgelig Bogforum som jeg var med til for første gang nogensinde! I den forbindelse havde vi også et par bloggerarrangementer og vi var endda ude at spise sammen om lørdagen. Det var en af de mest hektiske og begivenhedsrige weekender jeg nogensinde har haft, men jeg vil ikke være foruden. Jeg var omringet af en masse mennesker hver dag, i en by jeg ikke føler mig tryg i, og jeg klarede det! Det skal gentages næste år.

 


Blog

I september 2016 fyldte bloggen 1 år! Jeg opnåede 100 udgivne indlæg, jeg oprettede en facebook-side og jeg fik eget domæne. Jeg prøvede også at skaffe visitkort – som var en af mine mål for 2016 – men det kunne desværre ikke lade sig gøre i tide til Bogforum. Bloggen blev i 2016 også indstillet til Plusbogs nye danske bogblogs pris; Danish Book Blog Award (indlæg her). Selvom jeg ikke kom videre er det stort for både bloggen og mig. Det var en stor kompliment og jeg er stadig meget smigret over, at de ser Frk. Litteratur som en af Danmarks bedste bogblogs (i hvert fald i 2016).

 


 

Men det var mit 2016. Et år fyldt med store begivenheder og ting som jeg aldrig turde forestille mig. Ja, der har selvfølgelig været dårlige og trælse dage, men alt i alt har 2016 været positiv og forrygende. Jeg krydser fingre for at 2017 bliver mindst lige så godt.

Skriv et svar

CommentLuv badge