5 grunde til at læse Leoniderne af Nanna Foss

Leoniderne er første bind i en større fantasy serie af vores helt egen Nanna Foss. Jeg har i lang tid haft lyst til at påbegynde serien, og selvom både første og andet bind har været på reolen i længere tid, har jeg aldrig fået taget mig sammen. Jeg er dog glad for at jeg endelig fik læst første bind, for Leoniderne er en lovende start på serien! Jeg skal i hvert fald læse videre og jeg venter spændt på udgivelsen af Ursiderne til september. Selvom bogen ikke levede helt op til mine forventninger anbefales den stadig vidt og bredt. Jeg er overbevist om, at serien kun bliver bedre og bedre. En anden fordel er, at jeg nu endelig forstår hvad ‘spot spektrum’ handler om!

Men nu, 5 grunde til at læse Leoniderne af Nanna Foss, for du har ærlig ikke brug for mere;

 

1. Tidsrejser!

Leoniderne håndterer tidsrejser fantastisk, og for første gang nød jeg en bog omkring tidsrejser. Tidsrejser har altid fascineret mig, men gang på gang er jeg blevet skuffet – bortset fra denne gang. Jeg har på fornemmelsen at det kommer til at fylde en stor del i resten af serien og jeg ser frem til at opleve det.

 

2. Hele 6 hovedpersoner som hver især er unik og har deres finurligheder.

Alban er eksempelvis blind og har virkelig styr på sine tekstiler, Emilie er fantastisk til at tegne og Noah er irriterende impulsiv men modig. Adriana er umådelig klog men træls, Pi er opfarende og Linus er en skat!

 

3. Debut på over 500 sider som man kan læse i ét hug!

Når man først begynder at læse Leoniderne har man ikke lyst til at slippe bogen igen og de 500 sider drøner derfor forbi én. Det er ikke ofte man støder på så god en debut og hvis debuten er så god, hvad så med de efterfølgende bøger?

 

4. Venskab, og ikke kærlighed, er i fokus.

Selvom der er crushes her og der, er der ikke deciderede romancer eller forhold. Venskab er uden tvivl i fokus og det nød jeg til fulde – jeg elsker når ungdomsbøger vægter venskaber højere end kærester eller flirts.

 

5. Ikke set før!

Jeg har læst en god portion fantasy og jeg er endnu ikke stødt på en lignende historie. Selv i forhold til tidsrejse aspektet føles historien også ny! Jeg synes ærlig talt, at Nanna Foss har skrevet en helt original bog, for jeg kan ikke komme på nogen bøger som denne minder mig om – og det er en stor kompliment. Historien er ikke set før, og det sker simpelthen så sjældent!

 

Leoniderne (Spektrum, #1) af Nanna Foss. Udgivet af Tellerup i 2014. Vundet i en konkurrence på Instagram. 541 sider. 4 ud af 5 stjerner.
Køb bogen på bl.a. forlagets egen hjemmeside og saxo.

One Reply to “5 grunde til at læse Leoniderne af Nanna Foss”

  1. […] min anmeldelse af Leoniderne blev det til 5 grunde til at læse […]

Skriv et svar

CommentLuv badge