10 bøger jeg vil læse før 2019

*Reklame* Indeholder gaver og anmeldereksemplarer. Disse er markeret.

Jeg tror faktisk aldrig jeg har lavet et af de her indlæg selvom jeg elsker at læse dem og lave lister, for den sags skyld. I ‘Mid Year Book Freak Out’ plejer jeg altid at nævne et par titler som jeg gerne vil igennem, og når jeg får skrevet og udgivet mine mål for året (som jeg glemte i år) plejer der også at være nogle specifikke titler jeg gerne vil igennem. Det er dog nærmest en regel at jeg altid glemmer at komme igennem dem, men jeg tænkte at jeg i år ville prøve at lave en liste over de bøger jeg vil have læst inden året er ovre.

Nogle er anmeldereksemplarer, andre er gaver. Nogle har jeg påbegyndt men ikke færdiglæst (så jeg skal have taget mig sammen). Nogle er mere fordi det er tid til at få dem læst og andre fordi jeg ved at jeg absolut vil læse dem inden året er ovre fordi jeg ser så meget frem til dem. Jeg føler derfor at det er en liste der er mulig at komme igennem, og indtil videre er jeg da også godt i gang. 
The Return of the King (Lord of the Rings, #3) af J.R.R. Tolkien

Et af mine store mål for året var at få læst hele Lord of the Rings serien og jeg har kun konklusionen tilbage! Det var egentlig et mål at få læst den i sommers, så oktober og nu bare inden året er ovre. Jeg knuselsker fantasy og Lord of the Rings er kærestens yndlingsserie, så læses skal den altså. Problemet er dog at jeg ikke rigtig bliver fanget af den, jeg bliver snarere træt og zoomer ud når jeg læser i bøgerne. Den anden aften fandt jeg dog en lydbogsversion på youtube som jeg er helt vild med, men jeg kan ikke justere i hastigheden som man kan på de traditionelle apps. Den lydbog de har på ereolen global er forfærdelig, mens den på youtube er fænomenal, så jeg ved da godt hvad jeg vælger. 

Det er dog lidt pudsigt at jeg endnu en gang er gået i stå ved konklusionen. Da jeg gik i 8. eller 9., hvor jeg virkelig begyndte at læse, fik jeg serien i julegave (jeg kan huske at vi fandt dem billigt i Bilka og jeg kendte titlen så jeg ønskede mig dem). Jeg læste derefter 1’eren og 2’eren og da jeg gik i gang med 3’eren gav jeg på på serien. Jeg har derfor aldrig fået konklusionen selvom jeg egentlig har læst de to første bøger to gange. Så nu bliver jeg altså nødt til at få den læst! This Savage Song (Monsters of Verity, #1) af Victoria Schwab

Tilbage i sommers gik jeg igang med This Savage Song på lydbog. Jeg har haft lyst til at læse den i et godt stykke tid og den var fri på ereolen global da jeg stod og manglede en lydbog, så hvorfor ikke? Jeg formåede at lytte til nogle og 40 % før den skulle leveres tilbage og jeg har ikke tænkt på den siden. Jeg vil dog gerne påbegynde 2019 uden bøger der bare ligger og flyder – for jeg havde ikke definitivt besluttet ikke at færdiglæste den. Lige nu har jeg dog e-bogs-versionen fra ereolen global, så jeg krydser fingre for at den bliver læst her i november.

Historien bliver fortalt fra August og Kate som lever i en verden hvor monstre er rigtige. Den er interessant, men jeg har på intet tidspunkt været nær så fanget af den som jeg havde håbet. Jeg har dog også hørt at efterfølgeren skulle være langt, langt bedre, men nu må vi se. 
The Long Walk af Richard Bachman

Jeg har haft lyst til at læse The Long Walk i *så* lang tid, men jeg fik ikke taget mig sammen før sidste år, hvor jeg lyttede til lydbogen og kom over halvvejs (62%) og jeg havde endda den fysiske bog hjemme fra biblioteket på et tidspunkt, men jeg fik aldrig færdiglæst den. Hvorvidt jeg giver lydbogen eller det fysiske eksemplar et skud igen ved jeg ikke, men jeg vil gerne have læst den færdig! 

The Long Walk blev anbefalet da jeg var glad for The Hunger Games. Historien foregår nemlig i en verden hvor der hvert år bliver afholdt ‘The Long Walk’ hvor 100 drenge går og går indtil de når målstregen. Hvis man ikke holder farten får man advarsler og efter 3. bliver man skudt. Bum. 
Harry Potter and the Order of the Phoenix (Harry Potter, #5) af J.K. Rowling

Jeg har læst Harry Potter serien før, de første fire har jeg genlæst utallige gange, men de sidste tre har jeg i hvert fald ikke læst mere end to gange. Problemet er også at jeg efter at have læst hele serien for første gang tilbage i 2009 var i en ulykke som påvirkede min hukommelse. Nu er der ingen problemer, men det er som om der forsvandt visse passager af tid – primært fra lige inden ulykken – og jeg kan derfor på ingen måde huske hvad der sker i Dødsregalierne. Jeg vil derfor gerne have læst de sidste tre bøger igen, og jeg starter selvfølgelig med Order of the Phoenix! Så må vi se hvor langt jeg kommer med serien inden året er ovre, for jeg vil også gerne have læst The Cursed Child på et tidspunkt. Det har været et mål i lang tid, men jeg har aldrig rigtig fået taget mig sammen til at få genlæst serien, for der hvor jeg er kommet til er selvfølgelig murstenene og jeg har genlæst serien med lydbøger eller som de illustrerede versioner er udkommet. **Bad Feminist af Roxanne Gay

Endnu en bog jeg allerede er igang med. Jeg tror jeg har fået læst en 60 sider i den, men det var op til et læsemaraton (O.W.L.s) og jeg har ikke samlet den op igen siden. Det er dog en samling af essays, så den behøver ikke at blive læst ud i ét, men jeg vil nu gerne have læst den inden året er ovre. Jeg har markeret en del passager, men jeg var ikke helt fanget af bogen alligevel, så jeg håber at den bliver bedre!

Jeg følger også Roxane Gay på twitter og jeg skulle gerne modtage *Sult til anmeldelse fra Plusbog, så inden året er omme skulle jeg gerne have læst lidt af hvert af hende. 


**gave fra Plusbog i forbindelse med DBBA 2017

*Førsteelskeren af Leonora Christina Skov

Min primære bog, bortset fra Return of the King, lige nu. Det er min sidste bog af Leonora Christina Skov. I år har jeg langsomt læst hendes bagkatalog og *Førsteelskeren er den eneste bog jeg mangler. Min første bog af hende var nemlig *Hvor intet bryder vinden, dernæst *Den, der lever stille og efter udgivelsen af sidstnævne udkom hendes første fire bøger i de fineste halvbind og det er så dem jeg har læst mig igennem her i 2018. Den er interessant indtil videre, men af de fire halvbind er *Silhuet af en synder min favorit (anmeldelse kommer inden længe). 

Denne har dog ventet på hylden i et godt stykke tid, og da det er et anmeldereksemplar vil jeg gerne have den læst før vi rammer 2019 så jeg kan starte på en frisk der. 

*anmeldereksemplarer fra forlag og Bogreolen.dk

The Power af Naomi Alderman

Og så til en jeg ikke har påbegyndt endnu. The Power er en bog jeg virkelig har set frem til at læse, men jeg er bange for ikke at være glad for den. Det er en feministisk dystopi hvor kvinder har en særlig kraft – så ikke en utopi, men en satirisk dystopi som jeg har fundet ud af at folk ikke er helt bevidste om. Jeg ser dog frem til at læse den og jeg håber at jeg kan samle nogle tanker om den til en anmeldelse. 
Grunden til at den er på listen er egentlig at jeg nævnte den som en af de bøger jeg ville have læst inden året af ovre, i Mid Year Book Freak Out tag’et jeg besvarede i sommers. 

Nikoline fra Windblown Pages har netop anmeldt bogen som jeg sidder og skriver indlægget her, og hun lader til at være skuffet. Jeg har bevist valgt ikke at læse hendes anmeldelse endnu, da jeg vil gå ind til den med et åbent sind, men i kan læse den her hvis i lyster. **The Descent of Man af Grayson Perry

**The Descent of Man er endnu et feministisk værk som jeg kun lige har bladret i, men virkelig gerne vil læse. Den venter spændt på hylden og det er endda en meget kort bog, så den tager nok heller ikke lang tid at komme igennem. Jeg har dog hørt så forfærdelig meget godt om den, så jeg håber at blive glad for den. Det er sjældent at jeg falder over feministiske værker af mænd, men jeg vil så umådelig gerne have flere!

Det er også en af de få fysiske bøger jeg mangler fra min feministiske hylde, så jeg skal nok til at have fundet nogle flere inden længe. 

**gave fra Plusbog i forbindelse med DBBA 2017Good Night Stories for Rebel Girls

Good Night Stories har jeg set frem til i længe, jeg endte med at købe et eksemplar da jeg var i England i 2017 og den har ventet på hylden lige siden. For nyligt udkom der dog en efterfølger med endnu flere historier, og alt efter hvordan jeg har det med denne kan det da godt være jeg skal have fingrene i 2’eren også. Men nu må vi se. *Dage med mildhed, modgang og mirakler af Hella Joof

Og så til den sidste bog som nok også er den jeg ser mest frem til! Jeg fandt ud af ret sent i sommers at hun var på vej med en ny bog (og der er endda kommet en mere sammen med Karen Thisted) og den skulle jeg selvfølgelig have fingrene i efter successen der var Papmaché-reglenDenne er dog ikke en historie eller en samling råd, men en oversigt over hver af årets 365 dage som har en specifik titel. Min fødselsdag, d. 2. marts, er eksempelvis ‘Vindens dag’. *anmeldereksemplar fra forlaget
Og det var så de ti bøger jeg gerne vil have læst, og forhåbentlig anmeldt, inden 2018 er ovre. Planen er umiddelbart at lave et indlæg hvor jeg kort opsummerer hvordan det gik med de forskellige bøger når vi nærmer os nytår, men med alt det der sker må vi se om jeg husker det. Nytår er altid så travl, men jeg krydser fingre for at det sker. 

2 Replies to “10 bøger jeg vil læse før 2019”

  1. Årh nogen gode bøger du har på din liste 🙂 Jeg har personligt kig på “The Power” og vil også gerne få bladret igennem Hella Joofs. Håber du når dine læsemål!

  2. […] november lagde jeg en liste op med 10 bøger jeg gerne ville have læst før 2018 er ovre og nu er jeg halvvejs igennem listen. Jeg tog selvfølgelig 5 af de ‘nemme’ bøger […]

Skriv et svar

CommentLuv badge