10 bøger før 2019, en opsummering #1

*Reklame* Indeholder anmeldereksemplarer og gaver. Disse er markeret

I november lagde jeg en liste op med 10 bøger jeg gerne ville have læst før 2018 er ovre og nu er jeg halvvejs igennem listen. Jeg tog selvfølgelig 5 af de ‘nemme’ bøger først, så jeg har stadig en mursten som Harry Potter and the Order of the Phoenix tilbage eller The Return of the King som kommer til at tage mig lang tid da jeg ikke klikker helt godt med Tolkien. Jeg tænkte dog at 5 af de nemmere bøger ville være vejen frem, da listen ville se mindre voldsom ud, hvis den hurtigt blev mindre, nu må vi se om min teori holder stik. 


This Savage Song (Monsters of Verity, #1) af Victoria Schwab ★★★

This Savage Song havde jeg læst omtrent halvdelen af da den kom på listen. Jeg havde ikke hørt eller læst mere af den i et par måneder, og jeg følte den lå og ‘rodede’ ude i periferien – jeg kan godt læse flere bøger på en gang, men nogle gange ender det med alt for mange påbegyndte og ikke færdiglæste. Jeg var desværre ikke særlig glad for den og det er jo egentlig også derfor jeg ikke kom videre i første omgang. Jeg har hørt utrolig meget om Schwab og hendes værker, men jeg var ikke fanget af The Archived som jeg opgav for en del år tilbage og denne endte jeg med at give 3 stjerner. Planen er stadig at give hendes A Darker Shade of Magic-trilogi en chance, men jeg tror ikke at hun er en forfatter for mig. 

This Savage Song møder vi Kate og August som bor i Verity. Verity er delt i to hvor hver del styres af deres fædre som egentlig er rivaler. Det er dog ikke den kærlighedshistorie det umiddelbart lyder til. Byen er nemlig delt op efter hvordan de håndterer problemet med de monstre der er, og Kate og August er ikke ligefrem forelskede i hinanden. Den lød meget mere interessant end den var, men jeg var aldrig rigtig fanget af den, desværre. 


The Long Walk af Richard Bachman ★★★

En bog jeg har været igang med siden 2017. Jeg lyttede til en stor portion af den som lydbog (omkring de 60%) og jeg har siden haft et eksemplar af bogen hjemme fra biblioteket i håb om at komme videre med den. Jeg fik dog endelig læst den da jeg læste e-bogen på Scribd (du kan få 60 dage gratis her, hvis du kunne have lyst til at give det et skud). Bogen omhandler ‘den lange vandring’ som til dels er en Hunger Games gå-tur. Drenge, af en eller anden grund er det kun tilladt for drenge, melder sig til og har mulighed for at melde fra hvis de ikke har lyst alligevel inden en bestemt dato. 100 drenge ender dog med at blive endeligt udvalgt og skal gå fra A til B, og den sidste overlevende vinder. De har ikke våben med, de har faktisk ikke så meget andet med end en enkelt madpakke, måske noget vand og det tøj de har på. De får rationer undervejs, men ellers handler det om at holde farten, ellers får du 3 advarsler og hvis ikke du kommer op til farten inden den sidste bliver du skudt. 

Historien var til dels interessant, mest af alt ideen og ikke udførelsen. Den har været på min TBR i uendelig længe, men når alt kommer til alt sagde den mig ikke rigtig noget. Jeg er dog glad for at den er væk fra listen nu, specielt fordi den har lagt på ‘igangværende’ i alt, alt for lang tid. 


*Førsteelskeren af Leonora Christina Skov ★★★.5

Jeg har læst alle Leonora Christina Skovs romaner nu! Førsteelskeren var desværre ikke min favorit, men den var fin og ret interessant når det kommer til stykket. Vi følger Nat Kaminski som er forfatter og det er egentlig ham og Veronica Lake, hans eks eller ikke eks, som er omdrejningspunktet for historien. Veronica er en virkelig fed karakter, og selvom det var hendes familie og baggrund der bliver udforsket var hun ikke i fokus som Kaminski var. Jeg er efterhånden begyndt at finde kendetegnene ved Leonoras skrivestil, hvilket jeg på ingen måde har noget imod, og det er lidt fedt. Jeg læser normalt ikke hele forfatterskaber (som jeg også har skrevet lidt om her), men det har været en interessant oplevelse fordi jeg nu er så glad for hendes person som jeg er. 

Alt i alt var Førsteelskeren fin, den tog mig dog lidt tid at komme igennem. 

*anmeldereksemplar fra Politikens forlag


**Bad Feminist ★★★.5

En kollektion af feministiske essays hvoraf jeg ikke kan huske de første 100 sider fordi jeg læste dem tilbage i sommerferien. Jeg læste de sidste 200 sider i løbet af en dag eller to og jeg var ret fængslet af de fleste af dem. Roxane Gay følger jeg på Twitter og det var interessant at læse noget mere udførligt af hende. Jeg har markeret uendeligt mange citater og passager hvoraf nogle af dem muligvis ender med at blive til hele indlæg, men nu må vi se. Jeg har stadig *Sult liggende på hylden af hende, som Plusbog har sendt min vej til anmeldelse, og jeg har kun hørt godt om denne. Jeg er uden tvivl feminist, hvilket jeg på ingen måde har lagt skjul på siden jeg satte mig ind i hvad det var, men jeg føler mig stadig som en ‘dårlig feminist’ til tider, fordi jeg stadig har områder jeg skal arbejde med, eller ting jeg ikke har sat mig ind i. Om visse problematikker har jeg også svært ved at bestemme mig for hvilken side jeg er på, for jeg kan se de forskellige problemer og sider der er. Det har derfor taget mig et stykke tid at affinde mig med, at vi ikke behøver at være perfekte – for det er ingen, men det virker som om at der er langt mindre fejltrin man må begå som feminist – men Roxane Gay har fuldt ud ret i at man hellere skal være en dårlig feminist end ikke feminist. Det giver så meget mening, og alle har en udvikling de skal igennem. Uden tvivl en bog der er værd at give et skud. 

**gave fra Plusbog i forbindelse med DBBA 2017


Good Night Stories for Rebel Girls af Elena Favilli og Francesco Cavallo ★★★★★

Og så til den sidste bog i denne omgang, som tilfældigvis også er den bedste. Good Night Stories for Rebel Girls læste jeg i løbet af et par dage – for søde Irene fra Boghunden anbefalede at man ikke læste den ud i ét – og jeg knuselskede den! Jeg har læst lignende bøger, men de fokuserer altid på fortiden – de første kvinder til de forskellige ting – men denne har også nutidige kvinder med. Vi møder eksempelvis en ung transseksuel pige på 7 år eller Hillary Clinton som vi jo kender. Vi møder også Malala, som er på min alder og en ung pige som har opfundet en lommelygte som kører på kropsvarme. Jeg er så vild med at der er nutidige kvinder med og kvinder som jeg rent faktisk har hørt om. Der er også kvinder som ikke nødvendigvis har kureret kræft, men blot nægtet at høre på hvad ‘kvinder normalvis gør’. Jeg har aldrig tænkt på hvor uopnåelige nogle af de andre antologier kan være, men det gjorde jeg i hvert fald efter denne. Uanset alder er der så mange kvinder i bogen her som man kan relatere til og jeg kan vitterligt ikke andet end at anbefale den. Den er endda også illustreret af så mange dygtige kunstnere så de forskellige illustrationer adskiller sig voldsomt fra hinanden og de er hver især så umådelig fine! Og det var så de første 5 bøger fra min 10 bøger før 2019 liste, som jeg fik læst. Jeg har indtil videre påbegyndt *Dage med mildhed, modgang og mirakler af Hella Joof og jeg er stadig et par kapitler inde i The Return of the King så jeg er da i gang, men indtil videre føler jeg mig ret bagud. 

Skriv et svar

CommentLuv badge